«ΕΝΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ…
Είκοσι χρόνια πριν, επτά πλούσιοι και προνομιούχοι μαθητές γίνονται φίλοι στη διάρκεια της φοίτησής τους στο ακριβό ιδιωτικό σχολείο Πότερς Φιλντ. Τώρα δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλο με εξαιρετικά βίαιο τρόπο.
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.
Ο επιθεωρητής Μαξ Γουλφ, ο οποίος πρόσφατα μετατέθηκε στην Υπηρεσία Ανθρωποκτονιών στα κεντρικά της αστυνομίας του Λονδίνου, σύντομα καλείται να ακολουθήσει τα ματωμένα χνάρια από τις πολυσύχναστες λεωφόρους ως τα σκοτεινά σοκάκια της μεγαλούπολης, από τις επικίνδυνες γωνιές του διαδικτύου ως τους διαδρόμους της εξουσίας.
Ενώ τα πτώματα συσσωρεύονται, ο Μαξ θα νιώσει την καυτή ανάσα του δολοφόνου ολοένα να πλησιάζει και να απειλεί ό,τι αγαπά περισσότερο.
Δεν παλεύει πλέον για την απόδοση δικαιοσύνης, αλλά για τη ζωή του…»

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Σάκος του Φόνου” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση Αύγουστου Κορτώ, με ένα ξεχωριστό εξώφυλλο, στην γνωστή σειρά της Αστυνομικής λογοτεχνίας, των εκδόσεων.
Η ιστορία ξεκινάει πριν από 20 χρόνια, μέσα στον μαύρο όγκο του κολλεγίου του Πότερς Φιλντ, που αποτελείται από ένα πλήθος πυργίσκων, τρούλων και αρχιτεκτονήματα των τελευταίων πεντακοσίων χρόνων. Ένα κολλέγιο αρρένων, όπου από την ίδρυση του, έχει συνεργαστεί με τον Βρετανικό Στρατό, ο οποίος και επιλέγει τα στελέχη του.
Επτά πλούσιοι και προνομιούχοι μαθητές, γίνονται φίλοι. Θα δεθούν μεταξύ τους, όμως η παρέα αυτή, παρασυρόμενη από την νιότη, δεν θα αργήσει να γίνει μια μικρή συμμορία, διαπράττοντας μια σειρά αδικημάτων.
Είκοσι χρόνια μετά, ένα μέλος της παρέας, θα βρεθεί σχεδόν αποκεφαλισμένος και την υπόθεση αναλαμβάνει ο επιθεωρητής του τμήματος ανθρωποκτονιών Μαξ Γούλφ, ο οποίος πρόσφατα μετατέθηκε στο συγκεκριμένο τμήμα, μετά από μια επιτυχία του, στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Ένας αστυνομικός, που δεν το βάζει κάτω, και που δεν διστάζει να πάρει πρωτοβουλίες.
Οι έρευνες επικεντρώνονται στο φονικό όπλο, πιστεύοντας ότι αυτό θα δείξει το προφίλ του δολοφόνου…
Ο χρόνος τρέχει και σε λίγες ώρες, βρίσκεται και δεύτερο πτώμα, δολοφονημένο κατά τον ίδιο τρόπο, και όπως δείχνουν οι έρευνες, τα δύο θύματα, ανήκαν στην παρέα του Πότερς Φιλντ .
-Ο δολοφόνος θα προσπαθήσει να σκοτώσει και άλλα μέλη της παρέας εκείνης;
-Τι μυστικά είναι κρυμμένα στο Πότερς Φιλντ;
-Τι είναι αυτό που φοβούνται να ομολογήσουν οι εναπομείναντες της παρέας;
Ένα αστυνομικό θρίλερ, που παρ όλη την βία, παραμένει ανθρώπινο, που δεν προκαλεί μόνο τρόμο, αγωνία, αλλά και συγκίνηση.
Γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη, γρήγορη γραφή, ο TONY PARSONS, μας προσφέρει ένα καλογραμμένο και ευκολοδιάβαστο βιβλίο με καλή πλοκή, μυστήριο και δράση. Ήρωες αρκετά ψυχογραφημένοι, και οι καλοί και οι κακοί. Εικόνες και περιγραφές, σε μεταφέρουν σε μια ατμόσφαιρα βρετανική, όπως άλλωστε και το εξώφυλλο.
Ένα αρκετά καλό αστυνομικό βιβλίο, η ανάγνωση του οποίου, είναι μια αναγνωστική εμπειρία, που θα σε κάνει να περιμένεις την συνέχεια, για να ξανασυναντήσεις το Μαξ Γούλφ.

«Το ξεκίνημα μιας καταπληκτικής νέας αστυνομικής σειράς» Times

o sakos tou fonou