Πριν ένα χρόνο ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου ήλθε στα χέρια μου ένα υπέροχο δώρο. Ένα βιβλίο με ευχές από καρδιάς του πολαγαπημένου μας πια Σπύρου Πετρουλάκη. Δεν γινόταν ένας άντρας από την Κρήτη να μην έγραφε ένα αριστούργημα.
Πήρε βέβαια τον χρόνο της το Νεφελάκι μου να διαβαστεί και κάθε φορά που το ‘πιανα στα δάχτυλά μου και έπαιρναν ζωή οι χαρακτήρες στο μυαλό μου, δεν μπορούσα να αισθανθώ τίποτα λιγότερο από δέος, για την πλοκή της ιστορίας και τον καλογραμμένο χαρακτήρα των ηρώων. Ένα άφθαρτο βιβλίο στον χρόνο!!! Μιλώντας για ευτυχισμένα χρόνια, παραμυθένια πλούτη, αγνή φιλία, όμορφα αισθήματα…

Η ποθητή ελευθερία που αναζητούσε η ηρωίδα μας, μαζί με την ηράκλεια δύναμή της, την καθιστούσε κάθε φορά ικανή να ξεπερνά τα κυκλώπεια τείχη της κακοτυχίας που την ακολουθούσε μια ολόκληρη ζωή. Αγαπημένε μου Σπύρο είμαι πιστή θαυμάστριά σου και ανυπομονώ να διαβάσω το καινούργιο βιβλίο σου που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό. Καλή συγγραφική συνέχεια και ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ταξίδι που μου προσέφερες.