Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για παιδιά από 3 ετών
Σειρά: Μικρές Καληνύχτες

Γίγαντες, δράκοι και ιππότες

Γίγαντες, δράκοι και ιππότες συναντιούνται όλοι μαζί για την πιο γλυκιά καληνύχτα!

Περιλαμβάνονται οι ιστορίες:
Έρχεται ο γίγαντας του Μάκη Τσίτα σε εικονογράφηση του Νικόλα Χατζησταμούλου,
Οι τρεις φίλοι του γίγαντα της Καλλιόπης Κύρδη σε εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη
Το όνομα του δράκου της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου σε εικονογράφηση της Γεωργίας Στύλου
Το χατίρι του δράκου της Αγγελικής Βαρελλά σε εικονογράφηση του Γιώργου Δημητρίου
Ζητείται ιππότης της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια

Ένας γίγαντας που δεν είναι γίγαντας κι ένας άλλος πολύ υπναράς, ένας δράκος που όλοι ψάχνουν το όνομά του κι ένας άλλος που λατρεύει τα βιβλία, ένας ιππότης σχεδόν ατρόμητος, αλλά όχι εντελώς! Πέντε ήρωες παραμυθιών λιγάκι ασυνήθιστοι και πολύ συμπαθητικοί, που ανατρέπουν τα στερεότυπα και μας κερδίζουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Πέντε Μικρές Καληνύχτες για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!
Δώρο η αφήγηση των ιστοριών από τους ίδιους τους συγγραφείς σε QR code

Για παιδιά από 5 ετών
Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας

Συναγερμός στο ηφαίστειο του Ίνγκο Ζίγκνερ
μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου, Άγγελος Αγγελίδης
Ο μικρός δράκος Καρύδας και η παρέα του σε νέες εκρηκτικές περιπέτειες!

Ενώ ο Καρύδας και οι φίλοι του, ο Όσκαρ και η Ματίλντα, κάθονται στην παραλία, βλέπουν ένα ιπτάμενο αντικείμενο να πέφτει στο ηφαίστειο του Νησιού των Δράκων. Ήταν πεφταστέρι, ιπτάμενος δίσκος ή μετεωρίτης; Όταν το ηφαίστειο αρχίζει να βγάζει καπνό λίγο αργότερα, οι τρεις φίλοι φοβούνται ότι μια έκρηξη θα μπορούσε να καταστρέψει ολόκληρο το νησί τους. Θα καταφέρουν να ηρεμήσουν ξανά το βουνό που φτύνει φωτιά;

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 8 ετών
Σειρά: Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ

Η συνωμοσία της τσίχλας του Γίργκεν Μπανσέρους
εικονογράφηση: Ραλφ Μπούτσκοβ
μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Ο μεγαλύτερος μικρός ντετέκτιβ όλων των εποχών πιάνει το νήμα από την αρχή με μια ακαταμάχητα πολύχρωμη υπόθεση.

Το 1ο βιβλίο της σειράς κυκλοφορεί σε συλλεκτική έγχρωμη έκδοση,
με υπογραφή και αφιέρωση του συγγραφέα.

Αυτή η υπόθεση αφορά προσωπικά τον Κλουζ: Γιατί εξαφανίζονται οι αγαπημένες του τσίχλες από το περίπτερο της Όλγας; Μήπως ο «Φίδης» έχει κάποια σχέση με τις απανωτές κλοπές; Ο μικρός ντετέκτιβ ακολουθεί τα ίχνη… και δεν αργεί να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.
Με QR code που περιλαμβάνει συναρπαστικά παιχνίδια και πρωτότυπες δραστηριότητες, γρίφους και το τραγούδι του Κλουζ.
Μια αστυνομική σειρά για μικρούς αναγνώστες, με ήρωα ένα εννιάχρονο αγόρι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ήρωες των κλασικών αστυνομικών μυθιστορημάτων.
Η σειρά τιμήθηκε το 2006 με το βραβείο Hansjörg-Martin-Preis, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεανικών αστυνομικών βιβλίων.
Έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 2.000.000 αντίτυπα.

Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς «Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ».

Για παιδιά από 9 ετών
Σειρά: Ακαδημία Υπερερευνητών

Η οργή των εξόριστων των Μπεν Κόστα, Tζέιμς Παρκς
μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση

Η Ακαδημία των Yπερερευνητών κινδυνεύει! Θα καταφέρουν ο Κουπ και οι φίλοι του να τη σώσουν πριν να είναι πολύ αργά;

Ο Κουπ Κούπερσον έχει αρχίσει να συνηθίζει στην ιδέα ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην Ακαδημία Υπερερευνητών, αλλά η νίκη του στον Λαβύρινθο των Μανιταριών δε θα σημαίνει τίποτα αν συνεχίσει να τα πηγαίνει τόσο χάλια στο μάθημα Γρίφων και Ρούνων. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχει και τον Κόντι, τον καινούριο μαθητή, που όλοι –ακόμα και οι καλύτεροι φίλοι του Κουπ από την Πράσινη Ομάδα– πιστεύουν ότι είναι φοβερός… Μόνο που ο Κουπ είναι σίγουρος πως κάτι δεν πάει καλά με αυτόν.
Δεν είναι όμως μόνο η εμφάνιση του Κόντι – συμβαίνουν κι άλλα παράξενα πράγματα στην Ακαδημία. Έπειτααπό ένα σοβαρό περιστατικό στον σχολικό χορό, ο Κουπ, ο Όγκι, η Νταζ και η Μίντι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να αναλάβουν δράση για να προσπαθήσουν να σταματήσουν όποιον προκαλεί όλον αυτό τον χαμό. Όμως οι κακοί της υπόθεσης είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από όσο φαντάζονται… και έχουν βαλθεί να καταστρέψουν την Ακαδημία Υπερερευνητών.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο της σειράς: Ακαδημία Υπερερευνητών 1: Χαμένοι στον Λαβύρινθο των Μανιταριών.

GRAPHIC NOVELS
Για παιδιά από 10 ετών

Κοντά στις ράγιες (Graphic Novel) της Άλκης Ζέη
Διασκευή – εικονογράφηση: Στέλλα Στεργίου, Γεωργία Ζάχαρη

Τις ράγιες που «οδηγούν» σε μια καινούρια ζωή κοιτάει κάθε μέρα από το παράθυρό της η δεκάχρονη Σάσα. Το Κουκούτσι, όπως τη φωνάζει ο πατέρας της, αναζητά απαντήσεις σε χιλιάδες ερωτήματα που ξεφυτρώνουν κάθε λίγο και λιγάκι σαν μανιταράκια στο κεφάλι της. Ποιος θα της λύσει τις απορίες; Η μαμά της δεν έχει πολλή υπομονή για εξηγήσεις. Μόνη της ελπίδα ο πατέρας της που την ακούει προσεκτικά και στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο του της εξηγεί όσα εκείνη διψάει να μάθει. Ο Σουσάμης —έτσι τον φωνάζει η κόρη του— είναι γιατρός και δε διακρίνει τους αρρώστους σε πλούσιους και φτωχούς, ούτε σε Ρώσους και Πολωνούς ή Εβραίους.
Με αυτές τις αξίες μεγαλώνει η Σάσα στην προεπαναστατική Ρωσία καταφέρνοντας να υψώσει το ανάστημά της στην αδικία και να μάθει τι σημαίνει να είσαι αληθινός ήρωας. Παρακολουθεί όσα συμβαίνουν γύρω της και περιμένει με λαχτάρα και ενθουσιασμό τη μεγάλη αλλαγή που χτυπάει την πόρτα της.

Το πολυαγαπημένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη διασκευασμένο ως graphic novel από τις δημιουργούς κόμικς Γεωργία Ζάχαρη και Στέλλα Στεργίου, που σεβόμενες την ατμόσφαιρα και το πνεύμα του πρωτοτύπου έρχονται να το συστήσουν ξανά στις νεότερες γενιές.

Η Στέλλα Στεργίου και η Γεωργία Στεργίου έχουν επίσης διασκευάσει και εικονογραφήσει σε graphic novel το βιβλίο της Άλκης Ζέη Το καπλάνι της βιτρίνας (Graphic Novel).

Ο κόσμος της Σοφίας 2: Η φιλοσοφία από τον Ντεκάρτ ως τις μέρες μας
Διασκευή – εικονογράφηση: Nicoby, Vincent Zabus
μετάφραση: Στέλα Ζουμπουλάκη

Το παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο σε ένα ακαταμάχητο graphic novel, γεμάτο χιούμορ και σοφία.

Βασισμένο στο βιβλίο του Jostein Gaarder

Αφού έχει ανακαλύψει τις απαρχές της φιλοσοφίας μαζί με τον Αλμπέρτο, η Σοφία ολοκληρώνει την εξερεύνηση των κύριων ρευμάτων της δυτικής σκέψης. Αυτή η διαδικασία μύησης και φιλοσοφικής αναζήτησης την κάνει να υπερβεί τον εαυτό της και να αποκτήσει πρόσβαση στην ελεύθερη βούληση… αλλά κυρίως να ανακαλύψει πού κρυβόταν η ελευθερία της. Οι ZABUS και NICOBY με αυτό το χιουμοριστικό κόμικ επαναδημιουργούν το φιλοσοφικό μυθιστόρημα του JOSTEIN GAARDER, ένα διαχρονικό έργο που έχει κατακτήσει δεκάδες εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Το 1991 κυκλοφόρησε ένα μυθιστόρημα, το Sofies verden, Ο κόσμος της Σοφίας, του Νορβηγού Jostein Gaarder, και έγινε σπάνιο παγκόσμιο φαινόμενο. Μεταφράστηκε σε 54 γλώσσες και έφτασε τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις. Αυτό το «μυθιστόρημα φιλοσοφικής μάθησης» σημάδεψε αναμφίβολα πολλές γενιές. Η τεράστια δύναμή του έγκειται στο γεγονός ότι, διαβάζοντάς το, καθένας από εμάς έχει πρόσβαση και μπορεί να κατανοήσει ένα ευρύ φάσμα φιλοσοφικών προσεγγίσεων, ακόμα και των πιο περίπλοκων. Και τώρα, τι ευτυχής συγκυρία! Το κόμικ γίνεται κι αυτό ένα μέσο για να μυηθεί κανείς σε κόσμους που θεωρούμε απρόσιτους.
Στον πρώτο τόμο, που κυκλοφόρησε το 2022, η Σοφία αρχίζει να εξετάζει τους φιλόσοφους της αρχαιότητας και φτάνει μέχρι εκείνους της Αναγέννησης και του Μπαρόκ. Σ’ αυτόν τον δεύτερο τόμο ανακαλύπτει τη μεταφυσική αμφιβολία και συνεχίζει το ταξίδι της στη σύγχρονη εποχή. Τριάντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρωτότυπου βιβλίου, η μεταφορά του σε κόμικ είναι η τέλεια ευκαιρία για να ανακαλύψουν οι αναγνώστες και οι αναγνώστριες της εποχής μας όλες τις σημαντικές φιλοσοφικές ιδέες από τον αρχαίο κόσμο μέχρι σήμερα, χάρη σε μια Σοφία (εκδοχή-2022), που επικοινωνεί μέσω των κοινωνικών δικτύων, καταπολεμά τον μισογυνισμό και αγωνίζεται ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Όσοι και όσες είχαν διαβάσει τον Κόσμο της Σοφίας στην εφηβεία τους (όπως οι συγγραφείς και οι επιμελητές αυτής της εικονογραφημένης έκδοσης), θα χαρούν που θα ανακαλύψουν ξανά τις φιλοσοφικές του περιπέτειες σε αυτή τη νέα μορφή… και ίσως θελήσουν να τις μοιραστούν με τις γενιές των επερχόμενων ενηλίκων.

Από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια / Μεταίχμιο κυκλοφορεί επίσης o πρώτος τόμος: Ο κόσμος της Σοφίας 1: Η φιλοσοφία από τον Σωκράτη στον Γαλιλαίο.