Κρυμμένα μυστικά στο παρελθόν υφαίνουν αργά στο σήμερα τον ιστό της αλήθειας, με οδηγό το πάθος και τα ένστικτα…

Ένας πετυχημένος και έξυπνος τίτλος είναι πολλές φορές και η αφορμή για να πάρεις στα χέρια σου ένα βιβλίο. Όταν δε, από τις πρώτες του κιόλας σελίδες σε κάνει να μη θέλεις να το αφήσεις, από τις καταιγιστικές εξελίξεις που σου αποκαλύπτει, τότε σίγουρα σε έχει κερδίσει.

Τον τελευταίο χρόνο έχω διαβάσει πάνω από πενήντα μυθιστορήματα! Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να πω, πως η Ογκρέσα είναι μέσα στα πέντε πρώτα στο είδος του. Έξυπνο, γρήγορο, απρόβλεπτο, ανατρεπτικό, ένα μυθιστόρημα που τα έχει όλα! Έχετε αλήθεια αναρωτηθεί πόσες από τις πράξεις μας είναι προδιαγεγραμμένες να γίνουν… για κάποιο λόγο;

Πόσες φορές το παρόν είναι άμεσα συνδεδεμένο με το μακρινό παρελθόν και πόσο θα επηρεάσει το άμεσο μέλλον;

Άπειρες φορές μας έχει τύχει να μας καλέσει κάποιος άγνωστος στο τηλέφωνο, να δεχτούμε ένα τυχαίο τηλεφώνημα. Ένα τηλεφώνημα απελπισίας στην προκειμένη περίπτωση, που όμως είναι αυτό που κατευθύνει τις εξελίξεις, με το αλάνθαστο ένστικτο της καρδιάς, που σηματοδοτεί την αρχή για έναν μεγάλο έρωτα για μια αλυσιδωτή κατάρριψη κρυμμένων μυστικών, τόσο βαθιά ριζωμένων στο παρελθόν, που κανείς δεν γνωρίζει. Μόνο ένας άνθρωπος είναι αυτός που θα μπορούσε να ανατρέψει την σκληρή αλήθεια, μα κι εκείνος περνάει το δικό του Γολγοθά, πολύ μακριά, ζώντας ένα μαρτύριο που ίσως καταφέρει μέσα απ’ αυτό να λυτρωθεί από τα κρίματά του!

Εκείνη που θα σημαδέψει τη ζωή του Γιάννη, είναι μια γοητευτική γυναίκα, μια γυναίκα πλανεύτρα, σταθμός καθοριστικής σημασίας για τα όσα θα ζήσει μαζί της και για όλα όσα θα ακολουθήσουν.

Η Κατερίνα είναι το θύμα μιας σειράς τυχαίων γεγονότων που την έφεραν στο χείλος της καταστροφής, αυτοκαταστροφική και η ίδια, αποφασισμένη να δώσει μόνη της ένα τέλος στη δυστυχία της, σε όσα την πνίγουν. Τίποτα όμως δεν γίνεται τυχαία, όλα έχουν ένα σκοπό, εξυπηρετούν το μηχανισμό εκκίνησης για την αποκάλυψη τόσο φριχτών μυστικών, που ούτε ο πιο νοσηρός νους δε θα σκεφτόταν.

Ο Μάνος είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος που μας αποκαλύπτεται αρκετά νωρίς, και το ζητούμενο δεν είναι να βρούμε το δολοφόνο εμείς, αλλά να τον ανακαλύψει η αστυνομία.

Γινόμαστε κοινωνοί μιας προσωπικότητας όπου δεν κουβαλά απλά την κακοποίηση και το μίσος που υπέστη στην παιδική ηλικία, μα και το μεγαλύτερο και χειρότερο συναίσθημα, το πάθος για εκδίκηση.

Πού είναι ικανό να τον οδηγήσει αυτό το συναίσθημα;

Ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε αυτούς τους τρεις ανθρώπους;

Ποια σκληρή μοίρα είχε αποφασίσει να χωρίσει και να ενώσει έτσι τις ζωές τους;

Η Ογκρέσα είναι ένα βαθιά κοινωνικό μυθιστόρημα, με αστυνομικές προεκτάσεις. Είναι όμως και ένα ερωτικό μυθιστόρημα με πολύ συναίσθημα!

Μπορεί να ζήσουμε μια ολόκληρη ζωή με έναν άνθρωπο και να μην καταφέρουμε ποτέ να καταλάβουμε τι κουβαλάει μέσα στην ψυχή του.

Είναι όμως ικανές διακόσιες σαράντα εννέα νύχτες ενός χρόνου, ώστε να χαράξουν ανεξίτηλα σημάδια στην πορεία ενός ανθρώπου…

Αγάπη και μίσος. Ζωή και θάνατος. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που στριφογυρίζει απειλητικά στον αέρα. Ποια θα επικρατήσει;

Ένα συγκλονιστικό από κάθε άποψη μυθιστόρημα, με μια πολύ δυνατή αρχή και μια εξέλιξη που θα κερδίσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

ogresa

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι αποφάσεις και τα λάθη του παρελθόντος δεν μας αφήνουν ποτέ να ξεχάσουμε… Οι πράξεις μας αντηχούν στο μέλλον για να μας θυμίσουν ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η κάθαρση θα έρθει, σαρώνοντας τις ζωές πολλών ανθρώπων.

Ο Γιάννης, ένας άντρας πεινασμένος για τη ζωή, θα γνωρίσει την Κατερίνα, μια γυναίκα που μέσα της τα ένστικτα μάχονται με τη λογική. Ένα τυχαίο τηλεφώνημα θα θέσει τον τροχό της τύχης σε κίνηση και θα τους παρασύρει σε μια πρωτόγονη και άγρια ένωση. Την ίδια ώρα, ο Μάνος, θύμα μιας σκληρής μοίρας για την οποία δεν ευθύνεται και κατατρεγμένος από εφιαλτικές αναμνήσεις, σκορπά το θάνατο παλεύοντας να σκοτώσει τον εφιάλτη του διαταραγμένου του μυαλού.

Τρεις ήρωες, που μέσα από πολλά παιχνίδια της μοίρας θα καταλάβουν ότι είναι δεσμώτες της ίδιας τους της ζωής, θα αναζητήσουν τη λύτρωση χαράσσοντας ο καθένας το δικό του μονοπάτι μέχρι που οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν. Τότε η αλήθεια θα έρθει στο φως και οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Στη μέση η Κατερίνα, η ογκρέσα*, αποφασισμένη να απελευθερώσει το δράκο από μέσα της και να αψηφήσει τα πάντα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να γεμίσει τα κενά στην ψυχή της.

Αγάπη και μίσος. Ζωή και θάνατος. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που στριφογυρίζει απειλητικά στον αέρα. Ποια θα επικρατήσει;

*Μυθική μορφή. Μυστηριακή γυναίκα με ακαταμάχητο έως επικίνδυνο ερωτισμό. Υποδηλώνει τη μοιραία, τη γυναίκα πλανεύτρα. Αναφέρεται και ως γυναίκα δράκαινα.

http://tovivlio.net/%CE%BF%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%8D%CE%B4%CE%B1-2/