Αναρωτηθήκατε πόσα κρύβει και πόσα έχει να μας πει μια βαλίτσα; Ειδικά αν τη λένε Λίτσα με τη συγγραφική υπογραφή του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη και την εγγύηση των εκδόσεων “Πνοή “!!

Τώρα το καλοκαίρι σίγουρα κάποια βαλίτσα έπιασαν τα χέρια μας. Ας αφουγκραστούμε την ψιλή φωνούλα που βγαίνει από το βάθος της. Κι ας την αφήσουμε να μας διηγηθεί την ιστορία της ζωής της… που αντικατοπτρίζεται στις ζωές των άλλων… εκείνων που την είχαν και που την έχουν… Θα μάθουμε ιστορίες, γεγονότα, μυστικά, θα διδαχτούμε πολλά. Λίγη προσοχή χρειάζεται. Καθαρό μυαλό και ανοιχτή καρδιά. Και σ’ αυτό ακόμη μας βοηθά η πένα του συγγραφέα, που μας χαρίζει το θησαυρό γνώσεων και αποκαλύψεων της βαλίτσας της οικογένειάς του.

Με αριστοτεχνικό τρόπο εξάπτει τη φαντασία μας, μας προσγειώνει στην πραγματικότητα, για να δώσει στη συνέχεια φτερά στα όνειρά μας και να μας απογειώσει… Να μας ταξιδέψει… σε τόπους και εποχές μαζί με τους ιδιοκτήτες της… ζούμε σημαντικές στιγμές της ζωής τους… την καθημερινότητά τους… Σαν παραμύθι… σαν κινηματογραφική ταινία… με το χιούμορ και την ποιότητα της αριστοκρατικής, χρώματος καφέ παρακαλώ ( και όχι μαύρο πένθιμο) δερμάτινης βαλίτσας, που πρωτοεγκαταστάθηκε να ποζάρει σ’ ένα κατάστημα της οδού Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας! Ως αριστοκράτισσα είναι κοσμογυρισμένη! Και φυσικά πάντα συνοδεύεται. Μόνη ποτέ και πουθενά.

Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί σωστά έως ευλαβικά την πλούσια ελληνική δημοτική γλώσσα. “Παίζει” έντεχνα με τα σημεία στίξης πετυχαίνοντας έτσι την ακρίβεια και την ευστοχία των νοημάτων του. Η σύλληψη της πανέξυπνης ιδέας να είναι κεντρική ηρωίδα η βαλίτσα Λίτσα αποτυπώνεται στις σελίδες του βιβλίου συναρπαστικά. Η ευρηματικότητα του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη είναι απίστευτη και μας φανερώνει μια άλλη οπτική: Τα σπουδαία νοήματα κρύβονται σε απλά πράγματα… Εκεί που φανερώνονται οι αξίες της ζωής… Στη ζωή των γενεών μιας οικογένειας, που είναι η σμικρογραφία της κοινωνίας… Το πρωτότυπο ύφος γραψίματος μας δημιουργεί ευθυμία (=ευχάριστη ψυχική διάθεση), πολύ σημαντικό και επιθυμητό σ’ ένα ανάγνωσμα. Ένα βιβλίο που θα παρασύρει στην πλοκή της ιστορίας του μεγάλους και μικρούς. Όλο το περιεχόμενό του είναι ένα θαυμάσιο Λογοτεχνικό Ευφυολόγημα. Θα ήταν ευχής έργο η διασκευή του σε παιδικό παραμύθι, πιστεύω, ώστε τα τόσο ανθρωποκεντρικά διδάγματα που προκύπτουν από την αφήγηση μιας βαλίτσας, να αγγίξουν και τις τρυφερές παιδικές ψυχές! Γιατί όχι και μία μεταφορά της βαλίτσας Λίτσας σε θέατρο, σινεμά, ή τηλεόραση; Θα αφήσει εποχή. Γιατί η βαλίτσα Λίτσα δεν γερνά με το πέρασμα των χρόνων. Η αξία και η σοφία της είναι διαχρονική. Έπειτα το υποκοριστικό “Λίτσα” είναι πάσης κοινωνικής τάξης και πάσης εποχής…
Σκεφθείτε μόνο το βιβλίο να το αγοράσουν και να το διαβάσουν όσες φέρουν το όνομα “Λίτσα” και όσοι έχουν δικά τους πρόσωπα με αυτό το όνομα!!! Ή να το κάνουν δώρο σε κάποια αγαπημένη, που λέγεται έτσι!!! Ρεκόρ επιτυχίας και πωλήσεων!!! Στην κορυφή των μπεστ σέλλερς!!!
Αυτή ακριβώς είναι η ευχή μου: Σύντομα να καμαρώσουμε τη “γριά βαλίτσα” μπεστ σέλλερ. Το αξίζει!!!!
Κωνσταντίνε ένα μεγάλο ΕΥΓΕ!!
Και σ’ Ανώτερα!
Εν όψει καλοκαιριού σπεύσατε: Προμηθευτείτε το βιβλίο ” Η γριά βαλίτσα” του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη από τις εκδόσεις “Πνοή“. Θα με θυμηθείτε!