1. Η ΠΕΡΘΑ ΚΑΛΕΜΗ γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 1960 στην Άντισσα της Λέσβου. Είναι απόφοιτη του Εμπορικού Κολλεγίου Αθηνών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων του ειδικού κύκλου σπουδών «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» του Ε.Ο.Τ.

  Εργάστηκε ως υπάλληλος σε διάφορες επιχειρήσεις, στον ΟΤΕ, ως Διοικητική υπάλληλος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και από το 1987 ως μόνιμη υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών. Είναι πνεύμα ανήσυχο, κοινωνικό και δημιουργικό και ο εθελοντισμός αποτελεί στάση της ζωής της.

  Ασχολήθηκε με το ερασιτεχνικό θέατρο. Έπαιξε με τον Ε.Φ.Ο. το «ΜΠΟΥΡΙΝΙ», στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρακολούθησε μαθήματα θεατρολογίας και υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του «Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων του Υπουργείου Οικονομικών» με τον οποίο διοργάνωσε θεατρικές παραστάσεις σε διάφορες επετείους αλλά και στις Κατασκηνώσεις της «Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών».

  Ασχολήθηκε από λιλιπούτεια και ασχολείται με το «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού» (ΣΕΟ). Ως Κατασκηνώτρια δε οργάνωσε Κατασκηνώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για την αστείρευτη δραστηριότητά της τιμήθηκε με διάφορα βραβεία, πτυχία και διπλώματα. Έτυχε επίσης και πολλών τιμητικών διακρίσεων, όπως Χρυσό πτυχίο ΟΛΥΜΠΙΑΣ το 2004, Τιμητικό Δίπλωμα από τη WWF κ.α. Πρόσφατα ο Όμιλος Φίλων του Κλασσικού Αθλητισμού «Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ» την ανακήρυξε επίτιμο μέλος του Ομίλου για την κοινωνική και ανθρωπιστική δράση της και την υποστήριξή της στο έργο της πνευματικής ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ.

  Ως ενεργό μέλος της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της Μυτιλήνης έχει διατελέσει για πολλά χρόνια στα Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων Σωματείων και Συλλόγων. Το ενδιαφέρον της για την ιστορία του τόπου της, την έχει οδηγήσει σε συστηματική έρευνα, συγκέντρωση και αρχειοθέτηση ενδιαφερόντων στοιχείων με στόχο τη διάσωσή τους, τόσο μέσω της δουλειάς της όσο και σε εθελοντική συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Κατασκηνωτικού Κέντρου Μυχούς Λέσβου του ΣΕΟ και διατελεί στη Διοίκηση της Επιστημονικής Ένωσης της «Εταιρείας Αιολικών Μελετών». Συμμετείχε και συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια και συμπόσια. Εισηγήσεις της έχουν δημοσιευθεί στα «Πρακτικά» τους. Σε κάποια από αυτά είναι Γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής.

  Με την ποίηση ασχολείται από τα μαθητικά της χρόνια. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο, σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες, σε έγκυρα λογοτεχνικά περιοδικά και έχουν ανθολογηθεί. Ενδεικτικά: «Αιολικά Γράμματα», «Ναυτική Ελλάς» (έκδοση Πολεμικού Ναυτικού), «Δημοκράτης», «Πολιτικά», «Η Νέα Ερυθραία on line», «Thessaloniki Arts and Culture», «Fractal/Η Γεωμετρία των ιδεών», επίσης στο blog της ποιήτριας Αγγελικής Ζαντέ «MS POETRY/Poems & Poetry», «Αιολίδα» της Λεσβιακής Παροικίας Αθηνών, «Λεσβιακό Ημερολόγιο 2016» του εξαίρετου φιλολόγου Παναγιώτη Σκορδά, «Ανθολόγιο 2016» του λογοτέχνη Κώστα Βαλέτα κ.α.

  Πνευματικός της ανάδοχος είναι ο ποιητής, δοκιμιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας, καθηγητής Δημήτρης Νικορέτζος.

  Το «Αταξίδευτα Όνειρα» είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.