“Έλλη, η εγγονή του Αιόλου”

H συγγραφέας Αλεξάνδρα Κουρκούδιαλου λέει για το βιβλίο:

«Στην ακμή της ζωής μου και με το φορτίο μιας ζωής “γεμάτης”, το βιβλίο μου “Έλλη, η εγγονή του Αιόλου” είναι το πρώτο μου ολοκληρωμένο μυθιστόρημα. Ένα βιβλίο που έχει δυο μέρη με 13 χρόνια διαφορά. Θα το δει κανείς στον τρόπο γραφής, θα το διαπιστώσει κανείς στην ωριμότητα των αποφάσεων. Δεν υπήρχε λόγος να βιαστώ… Η απόλαυση του να γράφω, με έκανε να μην θέλω να τελειώσω ποτέ αυτή την ιστορία. Tώρα έχω δυο όνειρα ακόμα για την Έλλη, την εγγονή του Αιόλου, το βιβλίο μου: Την πολυπόθητη ελπίδα μου να το διαβάσετε με μια ανάσα… και τον ακριβό μου στόχο: να μην το ξεχάσετε ποτέ…»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Αλεξάνδρα Κουρκούδιαλου γεννήθηκε τον Απρίλη του 1975 στο εξωτερικό. Μεγάλωσε διαβάζοντας τα στιχάκια της γιαγιάς της, της Αλεξάνδρας της Σμυρνιάς, πίσω από τις φωτογραφίες των ξενιτεμένων της παιδιών, αχνά από τον καιρό που διαβρώνει τα πάντα εκτός από τις μνήμες… Επαναπατρίστηκε κάνοντας μια στάση στο Παρίσι.
Αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση στη Χαλκιδική και σπούδασε Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις. Μελέτησε ξένες γλώσσες και παράλληλα έγραφε ασταμάτητα, ποιήματα και διηγήματα που δεν έχουν εκδοθεί ακόμα.
Το βιβλίο «Έλλη, η εγγονή του Αιόλου» είναι το πρώτο της ολοκληρωμένο μυθιστόρημα.