11+1 ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ &
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 στις 8.00μμ στον φιλόξενο χώρο του Polis Art Café, στο κέντρο της Αθήνας, η παρουσίαση από τις εκδόσεις Αστάρτη, του βιβλίου «11+1 ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΤΡΟΜΟΥ» του αρχιτέκτονα Νίκου Μιχαλόπουλου, που αποτελεί το Δεύτερο Μέρος των «Αφηγήσεων για την Πόλη». Το Πρώτο Μέρος, «Η Τριλογία της Απειλής για την Αθήνα» έκδοση του 2017, ξεκίνησε μαζί με τη Γιώτα Βρεττάκου, ασχολήθηκε με τα τρία σοβαρά θέματα που απειλούσαν την πόλη, α) την Τραμοδρόμηση της Πανεπιστημίου β) τη Λ. Συγγρού και γ) το Ελληνικό.

Ο υπεύθυνος του χώρου κ. Βασίλης Χατζηιακώβου καλωσόρισε την ενδιαφέρουσα έκδοση των 160 σελίδων και τους 150 προσκεκλημένους. Πρώτη πήρε το λόγο η Γιώτα Βρεττάκου που εξήγησε, γιατί ο συγγραφέας επέλεξε το λογοτεχνικό λόγο στο συγκεκριμένο βιβλίο. Παρουσίασε τους εξαιρετικούς φίλους και συναδέλφους που ανέλυσαν με τη σειρά τους το βιβλίο.

Συγκεκριμένα τους:
Δημήτρη Παπαχρήστο – Έναν Σύγχρονο Μύθο, Δημοσιογράφο και Συγγραφέα 20 τουλάχιστον βιβλίων
Γιώργο Μαδεμοχωρίτη – Ελεύθερο Επαγγελματία Αρχιτέκτονα και εξέχον Μέλος της Αρχιτεκτονικής Κοινότητας
Γιάννη Κυριακόπουλο – Πολιτικό Μηχανικό, Ελ. Επαγγελματία, Πρόεδρο της ΕλΕΜ, δραστήριο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ
Τέλος η Γ. Βρεττάκου μας διαβεβαίωσε ότι το βιβλίο πηγάζει από την αγάπη και το ενδιαφέρον του Συγγραφέα για το περιβάλλον και προπάντων για τους χρήστες του, τους πολίτες αυτής της πόλης και έκλεισε με τη φράση του Μαξίμ Γκόρκι: «…Είναι αδιάφορο αν το βιβλίο είναι αντίθετο με τις πεποιθήσεις σας. Αν είναι τίμια γραμμένο και υπαγορευμένο από την αγάπη για τους ανθρώπους, είναι ένα καλό βιβλίο!»

Ακολούθησε η παρέμβαση από την Πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αττικής και στέλεχος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κα Τζούλια Τσαλίκη.
Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας Νίκος Μιχαλόπουλος που παρουσίασε περιληπτικά τα 11+1 Διηγήματα.