Η 23η Απριλίου αποτελεί μια ημέρα αφιερωμένη στο βιβλίο. Με αυτή την αφορμή το ΠολιςPost ζητά από αγαπημένους Έλληνες συγγραφείς να απαντήσουν στο ερώτημα «Τι είναι το βιβλίο για εσάς;». Διαβάστε τις απαντήσεις τους και περιπλανηθείτε κι εσείς στις σελίδες των βιβλίων μέσα από το βλέμμα ενός συγγραφέα.

-«Βιβλίο για μένα είναι ένα καλειδοσκόπιο της ψυχής, ένα μαγευτικό ταξίδι σε εναλλακτικούς κόσμους με πλοηγό τη φαντασία, πηγή γνώσης και εσωτερικής δύναμης. Βιβλίο για μένα είναι η χαλάρωση σε στιγμές πίεσης, η απόδραση από τις εντάσεις της καθημερινότητας και αχτίδα φωτός στη βαριά συννεφιά. Θα μπορούσα να μιλάω ώρες ολόκληρες για το βιβλίο, αλλά θα συμπυκνώσω όλες μου τις φράσεις σε εκείνη τη μία που περιλαμβάνει όλα όσα θα ήθελα να πω: βιβλίο για μένα είναι Ζωή».

Ευαγγελία Ευσταθίου, συγγραφέας των βιβλίων Προσωπικές Στιγµές, Πέτρινοι Κύκνοι, Μ’ Άλλα Λόγια Σ’ Αγαπώ, Αν τον Άνεµο Ρωτήσεις, Μετά την Καταιγίδα, Το Γυάλινο Ρόδο, Βαθύ, Βελούδινο Σκοτάδι και Ψίθυροι στις Φλόγες (εκδόσεις Λιβάνη).

Για επικοινωνία με τη συγγραφέα:
https://www.facebook.com/Evaggelia-Efstathiou-%CE%A4%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE%CF%82-924271481027476/

-«Το βιβλίο για μένα είναι η προσωπική μου διέξοδος, είναι ο τρόπος να ξεφεύγω από την καθημερινότητα, να ταξιδεύω σε κρυφά μονοπάτια του νου και της ψυχής…
Είναι η καθημερινή μου απόλαυση ως αναγνώστρια, αλλά και το μέσο να καταθέσω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου μέσα από τις ιστορίες που διηγούμαι ως συγγραφέας…
Το βιβλίο θα υπάρχει για πάντα και μέσα από αυτό θα αφήσουμε το στίγμα μας όταν πια εμείς θα έχουμε φύγει…»

Ιουλία Ιωάννου, συγγραφέας των βιβλίων Έτσι ξαφνικά έγιναν όλα και Απώλειες (εκδόσεις Λιβάνη)

Για επικοινωνία με τη συγγραφέα:
[email protected]
https://www.facebook.com/ioulia.ioannou
https://www.facebook.com/etsiksafnikaeginanola/?ref=hl
https://www.facebook.com/vivliolife/?ref=hl
https://www.facebook.com/groups/458888214299234/?ref=bookmarks

-«Το βιβλίο για μένα είναι ένα καράβι για θάλασσες βαθιές, γεμάτες θησαυρούς. Γερό σκαρί, αντέχει να ταξιδέψεις ξανά και ξανά και κάθε φορά κάτι καινούργιο μαζί του να γνωρίσεις, κάτι που δεν είδες να δεις…»

Λένα Μαντά, συγγραφέας των βιβλίων Η εκδίκηση των αγγέλων, Όσα ήθελα να δώσω, Μια συγγνώμη για το τέλος, Τα πέντε κλειδιά, Ήταν ένας καφές στη χόβολη, Με λένε Ντάτα, Όσο αντέχει η ψυχή, Χωρίς Χειροκρότημα, Δεν μπορεί θα στρώσει, Το τελευταίο τσιγάρο, Έρωτας σαν βροχή, Η άλλη πλευρά του νομίσματος, Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι, Θεανώ: η λύκαινα της πόλης, Βαλς με δώδεκα θεούς (εκδόσεις Ψυχογιός)

-«Το βιβλίο για μένα είναι η ύπαρξη ενός άλλου κόσμου. Η απόδειξη πως τα πράγματα έχουν αρχή, μέση και τέλος, πως υπάρχουν ήρωες, πως μπορεί να υπάρξει ένα χαρούμενο τέλος. Το βιβλίο είναι ο δάσκαλος που σε μαθαίνει πως μπορείς να συμπάσχεις, να μάθεις, να αγαπάς. Και στο τέλος της ημέρας να γράψεις».

Κωνσταντία Σωτηρίου, συγγραφέας του βιβλίου Η Αϊσέ πάει διακοπές (εκδόσεις Πατάκης 2015)
Για επικοινωνία με τη συγγραφέα:
https://www.facebook.com/constantia.constantinos?fref=ts

-«Το βιβλίο για μένα είναι το μέσο που καλλιεργεί τη φαντασία. Κάθε ιστορία διδάσκει, εμψυχώνει, χαλαρώνει, ενεργοποιεί και προωθεί τη χαρά για γνώση. Στόχος συγγραφέων και εκπαιδευτικών είναι να μεταδώσουμε τις γνώσεις μας με ευχάριστο τρόπο και την αγάπη μας για τα βιβλία».

Βικτωρία Δικαιοπούλου, συγγραφέας του βιβλίου ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑ (εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη)

Για επικοινωνία με τη συγγραφέα στο Facebook “Παραμυθοχώρα μαγικά παραμύθια”
https://www.facebook.com/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%B9%CE%B1-1734479826764828/

Περισσότερες πληροφορίες:
http://paramithoxoradikaiopoulou.blogspot.gr/

-«Το βιβλίο είναι αποσυμπίεση. Ενέχει θεραπευτικές ιδιότητες, αγχολυτικές, αντικαταθλιπτικές και ζωογόνες. Οι γιατροί που ασχολούνται με τα της ψυχής, κάποτε ίσως, να ξεκινούν κάθε συνταγή με τη λέξη: βιβλίο!»

Ισμήνη Μπάρακλη, συγγραφέας του βιβλίου Το μυστικό της πεταλούδας (εκδόσεις Ψυχογιός)

-«Το βιβλίο για μένα είναι μια κρυψώνα, ένα δεντρόσπιτο, μια αυτοσχέδια σκηνή σε παιδικό δωμάτιο. Ένα μέρος για να ζει πιο ελεύθερα η φαντασία, ένα σπίτι για να χωράει μέσα του ολόκληρος ο κόσμος…»

Γιώργος Λεμπέσης, συγγραφέας των παιδικών βιβλίων Πασχαλοσουπίτσα, Οι ανωήρωες και το γιγαντιαίο σαχλαμάρι, Ψαρόσουπα 3: Βρασίδας εναντίον Μπακαλιάρου, Καλοκαιρινό βυθοσχολείο, Πασχαλινό σετ Ψαροσουπίτσα 1 & 2, Βυθούγεννα, Ψαροσουπίτσα 2, Ψαροσουπίτσα, Το μικρό άλφα και τα καλά καθούμενα, Ψαρόσουπα 2: επιχείρηση Τάπα, Θ’αυγό, Ψαρόσουπα (εκδόσεις Ψυχογιός)

-«Βιβλίο για μένα είναι ένα μικρό σύμπαν λέξεων, σκέψεων και ιδεών που μας οδηγεί πέρα από τον εαυτό μας, στη χώρα της πιο τρυφερής ή της πιο σκληρής μας φαντασίας».

Δημήτρης Στεφανάκης, συγγραφέας των βιβλίων Λέγε με Καΐρα, Πώς η λογοτεχνία σου αλλάζει τη ζωή, Ο χορός των ψευδαισθήσεων, Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι, Άρια: ο κόσμος από την αρχή, Φιλμ νουάρ, Μέρες Αλεξάνδρειας (εκδόσεις Ψυχογιός)

Για επικοινωνία με τον συγγραφέα:
http://www.dimitrisstefanakis.gr/site/gr.php?p=home

-«Ένας δρόμος να επιστρέψω πίσω στον εαυτό μου. Ένα ταξίδι στο κέντρο της ύπαρξής μου, σε εκείνο το σιωπηλό κομμάτι του εαυτού μου που συνδέεται άμεσα με την αναπνοή μου, με τις λέξεις μου, με τα όνειρά μου!»

Φιλομήλα Λαπατά, συγγραφέας του βιβλίου Οι κόρες της Ελλάδας 1-Η επιστροφή (εκδόσεις Ψυχογιός)

-«ΑΡΧΗ
Ταξίδι. Ευφάνταστη περιπέτεια που ξεδιψά την ψυχή. Τροφή και στέγη για τις περιπλανήσεις του μυαλού. Πηγή που αναβλύζει αμέτρητα συναισθήματα. Μελωδία που αφυπνίζει τις αισθήσεις. Εικόνες που αποτυπώνονται απ’ το φακό της φαντασίας. Αρώματα που συνοδεύουν νοσταλγικά τις αναμνήσεις. Γνώση και ψυχαγωγία. Επικοινωνία. Φίλος πιστός. Ένα βιβλίο… Κάθε βιβλίο… Μια μοναδική διαδρομή δίχως τέλος. Ναι! Ένα ταξίδι. Το δικό σου, κατάδικό σου ταξίδι, που χαράζει ανάγλυφα τον τίτλο του στις σελίδες της ζωής σου!
ΤΕΛΟΣ»

Βασιλική Λεβεντάκη, συγγραφέας των βιβλίων Η Μοναξιά δεν Έρχεται Μόνη, Στα μονοπάτια του καπνού, Τρέξε στον επόμενο σταθμό (εκδόσεις Λιβάνη)

Για επικοινωνία με τη συγγραφέα:
[email protected]
https://www.facebook.com/vasiliki.leventaki.9
https://www.facebook.com/Βασιλική-Λεβεντάκη-529735720471719
https://twitter.com/VasilikiLeventa

-«Το βιβλίο για μένα είναι ένα ισχυρό εργαλείο διαπαιδαγώγησης. Διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες και μελλοντικούς ενήλικες με κριτική σκέψη.
Πάνω από όλα είναι σύμμαχος του γονέα και του παιδαγωγού που θέλει να μεταδώσει τις αξίες του δίχως την επιβολή του πρέπει…»

Μάρω Παππά, συγγραφέας του παιδικού βιβλίου Οι τρεις αντευχές (εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη)

Για επικοινωνία με τη συγγραφέα:
https://www.facebook.com/%CE%9F%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%AD%CF%82-831939446842694/

-«Βιβλίο είναι η αφετηρία ενός ταξιδιού με άγνωστο προορισμό. Βιβλίο είναι το παράθυρο στο φως ή στο σκοτάδι. Βιβλίο είναι να μυρίζεις το χαρτί και να γεύεσαι τις λέξεις».

Μαριλένα Ραπανάκη, συγγραφέας των βιβλίων Ελπίδα Χαμογέλα (εκδόσεις Ιωλκός) και Ν’αγαπάς όπως δεν μπορούν οι άλλοι (εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη)

Για επικοινωνία με τη συγγραφέα:
marilenarapanaki.blogspot.gr

-«Το βιβλίο για μένα είναι όλα τα πλοία, τα τρένα, οι δρόμοι που έχει ο νους και το πνεύμα για να κάνει τα μακρινότερα ταξίδια, έστω κι αν το σώμα βρίσκεται σε ένα μοναχά σημείο. Τα μακρινότερα προς τα έξω αλλά και μέσα στον εαυτό μας».

Πένυ Ραμαντάνη, συγγραφέας των βιβλίων Υπέροχα μόνοι (εκδ. Ταξιδευτής) και Το Αστέρι κι ο Κωστής (εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη)

Για επικοινωνία με τη συγγραφέα:
http://www.facebook.com/penny.ramantani

-«Το βιβλίο για μένα είναι αντίδοτο της μοναξιάς, γιατρειά του άλγους, φάρμακο της ζωής. Το εισιτήριο για το ταξίδι της αυτοπραγμάτωσης».

Ιωάννα Γ. Κουτρολού, ειδική παιδαγωγός (MSc), φιλόλογος και συγγραφέας των βιβλίων Ο Ωκεανούλης (εκδ. Μιχάλη Σιδέρη), Θυματοποιήση και σχολική βία (εκδ. το ανώνυμο βιβλίο), Σχολική Βία (εκδ. το ανώνυμο βιβλίο), Α΄συλλογισμοί (εκδ. Τσάντζαλος)

Για επικοινωνία με τη συγγραφέα:
https://ioannakoutrolou.com

-«Το βιβλίο για τον αναγνώστη είναι ο πιο γλυκός σύντροφος. Είναι δίπλα σου στη χαρά, στην περιπέτεια και στη γνώση. Ανοίγει ορίζοντες και σε ταξιδεύει. Είναι πάντα κοντά σου ό,τι ώρα νιώσεις την ανάγκη να ζήσεις κάτι διαφορετικό από την καθημερινότητά σου. Δεν ζητά τίποτα, μόνο να το αγαπάς. Το βιβλίο για μένα είναι έκφραση συναισθημάτων που εξάπτουν τη φαντασία και με ωθούν σε δρόμους που συναντώ στο διάβα μου με σκοπό να φτάσω στο τέρμα με την ψυχή μου γεμάτη».

Όλγα Γκίκα Παναγιώτου, συγγραφέας του βιβλίου Το κοριτσάκι με τον φιόγκο (εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη)

Για επικοινωνία με τη συγγραφέα:
Facebook olga Panagiotou

-«Βιβλίο για μένα είναι ο τρόπος, ο τόπος και ο χρόνος μαζί για ταξίδια του νου.
Εκεί όπου η πραγματικότητα παραχωρεί τη θέση της σε εικόνες, λέξεις, μελάνι και συναισθήματα.
Έμπνευση, Δραπέτευση από την καθημερινότητα, Ψυχαγωγία, Γνώση! Όλα είναι το βιβλίο!»

Σίσσυ Θεοφανοπούλου, συγγραφέας των μυθιστορημάτων Γυναίκες Θάλασσες (εκδόσεις Λιβάνη), Αν ήμουν τραγούδι (εκδ. Μιχάλη Σιδέρη), Ιιίου & Κρόκο (παιδικό – εκδ. Μιχάλη Σιδέρη), Πιρουνάκης & Κουταλίτσα -Ανακαλύπτουμε τα Λαχανικά (παιδικό – εκδ. Μιχάλη Σιδέρη)

Για επικοινωνία με τη συγγραφέα:
www.facebook.com/sissy.theofanopoulou
[email protected]

-«Το βιβλίο για μένα είναι ένα ταξίδι σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε ένα κόσμο που θα μπορούσε να υπάρξει και ίσως υπάρχει όχι μόνο στην καρδιά του συγγραφέα αλλά και των αναγνωστών του. Είναι ένας κόσμος πλασμένος με λέξεις που αποδίδει καλύτερα από κάθε ταινία τις εικόνες της ιστορίας του. Είναι ένας κόσμος πλασμένος από τη ζωή και για τη ζωή. Μια πνοή ανέμου που μπορεί να σε συνεπάρει και να αλλάξει ριζικά κάθε σκέψη σου, κάθε φιλοδοξία σου, κάθε όνειρό σου, κάθε τμήμα του εαυτού σου και να σου χαρίσει τη δύναμη που χρειάζεσαι για να παλέψεις ενάντια στο φόβο σου, στο δισταγμό σου… Είναι πηγή ελπίδας κι αναπάντεχος σύμβουλος στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας».

Δώρα Φώτου, συγγραφέας των παιδικών βιβλίων Το μυστικό της Κατερίνας και Η Κρυσταλλοχώρα (εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη)

Για επικοινωνία με τη συγγραφέα:
https://dorafotou.wordpress.com/

Να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συγγραφείς που μας έδωσαν τις απαντήσεις τους και να ευχηθώ σε όλους να είναι πάντα δημιουργικοί, παραγωγικοί και να μας χαρίζουν πάντα ένα συναρπαστικό, ονειρεμένο κι ευφάνταστο ταξίδι μέσα από τις σελίδες των βιβλίων τους.

http://www.polispost.com/article/118055/giortazoyme-tin-imera-toy-biblioy-me-toys-agapimenoys-sas-syggrafeis