Περισσότερα για το Δίκτυο Διαβάζω για τους άλλους μπορείτε να δείτε εδώ: http://giatousallous.gr/

Από το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, δείτε το σχετικό λινκ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64269209

Στην πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή “Ξεφυλλίζοντας στον αέρα” στο Δυτικά fm http://dytikafm.gr/ την Πέμπτη 11-12 το πρωί, θα έχουμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τον κύριο Θοδωρή Τσάτσο, ο οποίος είναι τυφλός και ήταν ο «κυνηγός» της προσπάθειας και της ιδέας της εθελοντικής κίνησης που εμπνεύστηκε μαζί με την καλή του φίλη Αργυρώ Σπυριδάκη.

newego_LARGE_t_420_54580683

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Δίκτυο Διαβάζω για τους Άλλους αποτελεί μια ομάδα εθελοντών που στόχο έχει να διαβάζει σε ανθρώπους που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Αυτοί είναι άνθρωποι με προβλήματα όρασης, μη βλέποντες, άνθρωποι που αδυνατούν να κρατήσουν βιβλίο στα χέρια τους, ηλικιωμένοι σε γηροκομεία, παιδάκια σε ιδρύματα ή αναλφάβητοι φυλακισμένοι.

Με μότο «Για να ακούνε με μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας» και με την πεποίθηση ότι η πρόσβαση στην λογοτεχνία πρέπει να είναι δυνατή σε όλους, οι εθελοντές του Διαβάζω για τους Άλλους αναπτύσσουν δράσεις ζωντανών αναγνώσεων σε όλο και περισσότερα ιδρύματα κάθε μέρα, στην Αθήνα αλλά και στο Ηράκλειο Κρήτης. Παράλληλα, οι εθελοντές του Δικτύου διαβάζουν και ηχογραφούν, παραμύθια και βιβλία λογοτεχνίας, προκειμένου να εμπλουτιστεί η Ακουστική Βιβλιοθήκη των Τυφλών.

Το Διαβάζω για τους Άλλους, τον Ιούλιο του 2015, απέκτησε νομική υπόσταση ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ).

Λοιπόν! Την επόμενη φορά που θα παρασυρθείς για να πεις ή θα ακούσεις τα κλισέ τού τύπου, «Κανείς δεν ενδιαφέρεται», «Ζούμε σε μία αδιάφορη και απάνθρωπη κοινωνία» κ.λπ. κ.λπ., σκέψου αυτό:

► Τι κάνει το Δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους» και ο απίστευτος αριθμός των 100άδων εθελοντών που το απαρτίζουν! ◄

Το «Διαβάζω για τους Άλλους» είναι το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Δίκτυο που στόχο έχει να διαβάζει λογοτεχνία σε ανθρώπους που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους.

Αυτοί είναι άνθρωποι με προβλήματα όρασης, μη βλέποντες, άνθρωποι τετραπληγικοί που αδυνατούν να κρατήσουν βιβλίο στα χέρια τους, ηλικιωμένοι σε γηροκομεία, παιδάκια σε ιδρύματα ή αναλφάβητοι φυλακισμένοι.

Με μότο «Για να ακούνε με μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας» και με την πεποίθηση ότι η πρόσβαση στην λογοτεχνία πρέπει να είναι δυνατή σε όλους, οι εθελοντές του «Διαβάζω για τους Άλλους» αναπτύσσουν δράσεις ζωντανών αναγνώσεων σε όλο και περισσότερα ιδρύματα κάθε μέρα, στην Αθήνα αλλά και στο Ηράκλειο Κρήτης. Παράλληλα, οι εθελοντές του Δικτύου διαβάζουν και ηχογραφούν παραμύθια και βιβλία λογοτεχνίας, προκειμένου να εμπλουτιστεί η Ακουστική Βιβλιοθήκη των Τυφλών.