ΕΛΕΝΑ ΧΟΥΖΟΥΡΗ | ΣΤΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Την Τρίτη 1 Ιουνίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου της Έλενας Χουζούρη, με τίτλο «Στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού». Αθήνα, Οκτώβριος 1989. Μέσα στο ιδιαίτερα ταραγμένο πολιτικό κλίμα της εποχής, η εκτέλεση από αστυνομικές δυνάμεις ενός 27χρονου αναρχικού, του «Άτακτου», πυροδοτεί σειρά απρόβλεπτων και ανεξέλεγκτων καταστάσεων.

Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο συγγραφέας, Κώστας Κατσουλάρης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured
Link Live streaming: https://youtu.be/wOn1Lb-bl4k
Link εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/sth-skoteinh-pleyra-toy-feggarioy-elena-xoyzoyrh-ekdoseis-patakh/

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Αθήνα, Οκτώβριος 1989. Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα πληροφορεί τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κ. για την εν ψυχρώ εκτέλεση από αστυνομικές δυνάμεις πυροδοτώντας σειρά απρόβλεπτων και ανεξέλεγκτων καταστάσεων. Μέσα στο ιδιαίτερα ταραγμένο πολιτικό κλίμα της εποχής, η εκτέλεση του νεαρού αναρχικού ανατρέπει εκ θεμελίων τις βεβαιότητες τόσο του συνομηλίκου του και στενού του φίλου, Δημήτρη Κ., όσο και του μεγαλύτερου αδερφού του, στελέχους της κομμουνιστικής αριστεράς. Καθώς η πολιτική κατάσταση αγριεύει, και στους δυο απομένει η πικρή γεύση ενός επικείμενου fin de siècle και των διαψεύσεων της γενιάς τους.