Ο Πρόδρομος
Οι Εκδόσεις Δαιδάλεος και ο συγγραφέας Γιώργος Ευλογημένος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση της φιλοσοφικής μελέτης του Kahlil Gibran “Ο Πρόδρομος”. Ο συγγραφέας έχει κάνει την επιμέλεια της μελέτης, ενώ έχει υπογράψει και τον πρόλογο. Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί και η ποιητική συλλογή του κυρίου Ευλογημένου, με τίτλο “Κύκλος/Ύδωρ”.

Από το οπισθόφυλλο

Γραµµένο ταυτόχρονα µε τον Προφήτη, ο Πρόδροµος εκδόθηκε από τον ποιητή και φιλόσοφο Χαλίλ Γκιµπράν το 1920, περιλαµβάνοντας 25 µικρά ποιήµατα και παραβολές. Όπως και µε κάθε άλλο έργο του, ο Πρόδροµος αποτελεί µια ειλικρινή και εγκάρδια αναφορά στα µεγάλα ζητήµατα της ζωής όπως είναι η αγάπη, ο θάνατος, η ιερότητα του ανθρώπου και ο Θεός. Βαθύτατα επηρεασµένος από τον Μπλέικ, τον Νίτσε και την Αγία Γραφή, ο Γκιµπράν χρησιµοποίησε τον λόγο και δη τον ποιητικό, ως βασικό τρόπο για την ανάδειξη πανανθρώπινων ζητηµάτων που αφορούν την πνευµατικότητα και άγουν την ψυχή σε µια βαθύτερη σχέση µε το σύµπαν, το ιερό και το θείο.

Εσύ είσαι ο πρόδροµος του δικού σου εαυτού, εσύ ο ξένος που περνάς από την πόρτα του κήπου µου. Κι εγώ επίσης είµαι ο πρόδροµος του δικού µου εαυτού, αν και κάθοµαι στη σκιά των δέντρων µου και φαίνοµαι ακίνητος.

Ο συγγραφέας

Χαλίλ Γκιµπράν (1883 – 1931). Φιλόσοφος, ποιητής, καλλιτέχνης.

Γιώργος Ευλογημένος

Ο Γιώργος Ευλογημένος γεννήθηκε το 1952 στην Κύπρο. Ασχολήθηκε με την αρχιτεκτονική, την αρχιτεκτονική αρχαιολογικών χώρων, τη ζωγραφική και ως μουσικός παραγωγός ραδιοφώνου. Ως «αναζητητής της αλήθειας», καταγράφει τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς του σε «γραψίμια» όπως αυτός θέλει να ονομάζει τα κείμενά του, ένα κράμα ποιητικού και πεζού λόγου που πηγάζει από την εναρμόνιση της καρδιάς με το νου.

Μια δημιουργία των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή
Με την εμπειρία της ομάδας των Εκδόσεων iWrite
www.daidaleos.gr | 2311 27 28 03 | [email protected]