Όταν το καλοκαίρι συναντά τον χειμώνα
Της Μαίρης Κανάκη

Η Ηλέκτρα και ο δίδυμος αδελφός της, ο Γιώργος, περνάνε ανέμελα καλοκαίρια σε ένα κυκλαδίτικο νησί. Μαζί με τους καλοκαιρινούς φίλους τους σκαρώνουν σχέδια, ανταλλάσσουν σκέψεις, ονειρεύονται. Οι περιπέτειες των παιδιών αρχίζουν τη στιγμή που νομίζουν ότι το καλοκαίρι τελείωσε κι ότι ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Ίσως επειδή ο χειμώνας έχει μεγάλα «καλοκαιρινά» πλάνα. Ίσως επειδή το καλοκαίρι ξέρει να μπερδεύεται έντεχνα στις εφηβικές ψυχές.. Διαβάστε περισσότερα…

Κατηγορία: Παιδική / εφηβική λογοτεχνία
Ηλικίες: 11+

Σελίδες: 180
Τελική λιανική τιμή: 9 ευρώ


Όταν το καλοκαίρι συναντά τον χειμώνα
Η Ηλέκτρα και ο δίδυμος αδελφός της, ο Γιώργος, περνάνε ανέμελα καλοκαίρια σε ένα κυκλαδίτικο νησί. Μαζί με τους καλοκαιρινούς φίλους τους σκαρώνουν σχέδια, ανταλλάσσουν σκέψεις, ονειρεύονται. Τα παιδιά της πόλης σμίγουν με το κορίτσι του νησιού, τη «Ζαργάνα», και το ταξίδι ξεκινά…
Αυτό το καλοκαίρι δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα. Θα είναι το πιο ανατρεπτικό από όλα, κυρίως επειδή θα γνωρίσουν την πραγματική φιλία, θα νιώσουν το πρώτο ερωτικό σκίρτημα και θα δουν την άλλη πλευρά της ζωής.
Οι περιπέτειες των παιδιών αρχίζουν τη στιγμή που νομίζουν ότι το καλοκαίρι τελείωσε κι ότι ο χειμώνας είναι προ των πυλών… Ίσως επειδή ο χειμώνας έχει μεγάλα «καλοκαιρινά» πλάνα. Ίσως επειδή το καλοκαίρι ξέρει να μπερδεύεται έντεχνα στις εφηβικές ψυχές.

Η Μαίρη Κανάκη γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Εργάζεται στη Σαλαμίνα ως μόνιμος εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε Master Of Arts στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών (Διεθνείς Σχέσεις) στην Αγγλία στο University of Kent at Canterbury.
Αγαπάει το ορεινό τρέξιμο, την ποδηλασία βουνού και δρόμου και ασχολείται με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, τη θεατρική αγωγή, την Αγωγή Υγείας. Έχει κάνει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στο δημόσιο σχολείο (Οικολογικά σχολεία, Αειφόρο σχολείο, ecomobility κ.τ.λ.) κι έχει αποσπάσει βραβεία και επαίνους σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικούς ιστότοπους και περιοδικά κι έχει κερδίσει επαίνους σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το 2016 το διήγημά της «Βουτιά στο alter ego των χρωμάτων» εκδόθηκε στη συλλογή διηγημάτων με τα τίτλο «Χρώματα» από τις εκδόσεις «Παράξενες Μέρες».

Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου, Ζαλόγγου 9, Αθήνα, τηλ. 2103800520

——————

Ο Φιρφιρίκος
Της Ζωής Καλιαμπού – Σιούρτου

Ο Φιρφιρίκος είναι ένα γλυκύτατο άσπρο ποντικάκι που έφτασε σε ένα ανυποψίαστο σπίτι μέσα σε μικρό κλουβάκι, το δικό του το σπιτάκι. Και τώρα κάνει τις τρέλες του… Το έμμετρο παραμύθι της Ζωής Καλιαμπού – Σιούρτου εικονογραφεί η ζωγράφος Χριστίνα Ανδρικοπούλου και μας θυμίζει ότι οι παρέες και οι φίλοι μας μπορούν συχνά να είναι και τα πλέον απρόβλεπτα πλάσματα. Διαβάστε περισσότερα…

Κατηγορία: Παραμύθι
Ηλικίες: 3+

Σελίδες: 36
Τελική λιανική τιμή: 4 ευρώ

Ο Φιρφιρίκος
Ο Φιρφιρίκος είναι ένα γλυκύτατο άσπρο ποντικάκι που έφτασε σε μια ανυποψίαστη οικογένεια μέσα σε ένα μικρό κλουβάκι, το δικό του το σπιτάκι. Και τώρα κάνει τις τρέλες του…
Το έμμετρο παραμύθι της Ζωής Καλιαμπού – Σιούρτου εικονογραφεί η ζωγράφος Χριστίνα Ανδρικοπούλου και μας θυμίζει ότι οι παρέες και οι φίλοι μας μπορούν συχνά να είναι τα πλέον απρόβλεπτα πλάσματα.

Η Ζωή Καλιαμπού – Σιούρτου γεννήθηκε το 1950 στον Άγιο Πολύκαρπο Αντιρρίου. Είναι συνταξιούχος δασκάλα. Σπούδασε και έζησε στην Πάτρα. Έχει δύο γιους και τρία εγγόνια. Ήταν μέλος του χορευτικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και του χορευτικού ομίλου «Αριστείδης Μόσχος». Είναι εθελόντρια στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Η Χριστίνα Ανδρικοπούλου γεννήθηκε το 1986 στην Πάτρα. Διδάχτηκε την τέχνη της ζωγραφικής δίπλα στην Πατρινή ζωγράφο Ανδριάνα Κωστούρου. Τελειόφοιτος του τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων του ΑΤΕΙ Πατρών, διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες στο καλλιτεχνικό εργαστήρι «Ονείρου… Δράσεις». Έχει επιμεληθεί επίσης τα σκηνικά και το μακιγιάζ ποικίλων θεατρικών παραστάσεων, ενώ έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου, Ζαλόγγου 9, Αθήνα, τηλ. 2103800520