Φύλλα Εργασίας

Η σειρά Φύλλα Εργασίας κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και είναι μία ιδιαίτερη σειρά χρήσιμων εκπαιδευτικών βιβλίων, απαραίτητη για το μαθητή, τον εκπαιδευτικό και το γονιό. Περιλαμβάνει συνολικά 12 τίτλους και συγκεκριμένα ένα βιβλίο για τη Γλώσσα και ένα βιβλίο για τα Μαθηματικά, για κάθε τάξη του Δημοτικού σχολείου.

Τη σειρά υπογράφουν οι συγγραφείς και εκπαιδευτικοί με μεγάλη εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση Ευαγγελία Δεσύπρη, Γιάννης Ζαχαρόπουλος και Κωνσταντίνα Μάρκου. Τα βιβλία ακολουθούν τη δομή και την ύλη των σχολικών βιβλίων και κάθε ενότητά τους περιλαμβάνει εύχρηστα φύλλα εργασίας με ασκήσεις γραφής, ορθογραφίας, εμπλουτισμού λεξιλογίου, βασικούς κανόνες γραμματικής με παραδείγματα (για τη γλώσσα) ή ασκήσεις, προβλήματα και επαναληπτικές δραστηριότητες (για τα μαθηματικά).

Μέσα από τη μεγάλη ποικιλία ασκήσεων σε συνδυασμό με την εικονογράφηση, κάθε βιβλίο της σειράς Φύλλα Εργασίας δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα και να εμπεδώσουν την ύλη που διδάχτηκαν στο σχολείο, στους γονείς να ενισχύσουν και να κατευθύνουν καλύτερα τα παιδιά τους στην καθημερινή τους μελέτη και στους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν και να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος.

φύλλα εργασίας
Παιχνιδοκάρτες
Οι πρώτες γνώσεις συναντούν το παιχνίδι

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν μία σειρά
εκπαιδευτικών παιχνιδιών για παιδιά προσχολικής ηλικίας
από την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Ευαγγελία Δεσύπρη

Υπάρχει ένα παιχνίδι για τα μικρά παιδιά που τα βοηθάει να αποκτήσουν και τις πρώτες βασικές γνώσεις για το νηπιαγωγείο και ονομάζεται Παιχνιδοκάρτες! Πρόκειται για μία πλήρη σειρά που σχεδίασε η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Ευαγγελία Δεσύπρη και κυκλοφορεί με τη ποιότητα των εκδόσεων Παπαδόπουλος. Οι Παιχνιδοκάρτες κυκλοφορούν σε μικρά κουτιά και το καθένα από αυτά περιέχει 49 πολύχρωμες κάρτες.

Το παιχνίδι παίζεται με έναν ή περισσότερους παίκτες, με την συμμετοχή ενός ενήλικα ή ακόμα και μέσα σε σχολική τάξη. Βασίζεται στην παρατήρηση και περιγραφή των καρτών, η οποία αποτελεί το έναυσμα για συζήτηση και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με ανταμοιβή την συλλογή των καρτών.

Οι δραστηριότητες και τα θέματα για τις Παιχνιδοκάρτες έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να καλύπτουν όλες τις βασικές γνώσεις προσχολικής ηλικίας και είναι τα εξής:

Τα γράμματα Οι αριθμοί 1 -20
Οι πρώτες μου λέξεις με συλλαβές Η προπαίδεια
Τα αντίθετα Ταίριαξέ το
Τα επαγγέλματα Τα χρώματα
Τα αινίγματα Τα συναισθήματα
Μαθαίνω την ώρα Ζώα
Τα γράμματα στα αγγλικά Οι αριθμοί 1-20 στα αγγλικά

Η συγγραφέας

Η Ευαγγελία Δεσύπρη σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών και εργάστηκε πολλά χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση. Σήμερα υπηρετεί σε δημόσιο σχολείο της Αθήνας. Έχει γράψει πολλά εκπαιδευτικά βιβλία προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, τα οποία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

ΠΑΙΧΝΙΔΟΚΑΡΤΕΣ, Κουτιά με 49 κάρτες, Τιμή: 4,97 € (έκαστο)

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Φύλλα εργασίας για τη Γλώσσα Α’ Δημοτικού, Ευαγγελία Δεσύπρη, 144 σελίδες, Τιμή 10,95 €
Φύλλα εργασίας για τα Μαθηματικά Α’ Δημοτικού, Ευαγγελία Δεσύπρη, 160 σελίδες, Τιμή 10,95 €
Φύλλα εργασίας για τη Γλώσσα Β’ Δημοτικού, Ευαγγελία Δεσύπρη, 160 σελίδες, Τιμή 11,95 €
Φύλλα εργασίας για τα Μαθηματικά Β’ Δημοτικού, Ευαγγελία Δεσύπρη, 160 σελίδες, Τιμή 11,95 €
Φύλλα εργασίας για τη Γλώσσα Γ’ Δημοτικού, Γιάννης Ζαχαρόπουλος – Κωνσταντίνα Μάρκου, 224 σελίδες, Τιμή 12,44 €
Φύλλα εργασίας για τα Μαθηματικά Γ’ Δημοτικού, Γιάννης Ζαχαρόπουλος, 176 σελίδες, Τιμή 11,95 €
Φύλλα εργασίας για τη Γλώσσα Δ’ Δημοτικού, Γιάννης Ζαχαρόπουλος – Κωνσταντίνα Μάρκου, 240 σελίδες, Τιμή 12,44 €
Φύλλα εργασίας για τα Μαθηματικά Δ’ Δημοτικού, Γιάννης Ζαχαρόπουλος, 176 σελίδες, Τιμή 11,95 €
Φύλλα εργασίας για τη Γλώσσα Ε’ Δημοτικού, Γιάννης Ζαχαρόπουλος – Κωνσταντίνα Μάρκου, 208 σελίδες, Τιμή 12,44 €
Φύλλα εργασίας για τα Μαθηματικά Ε’ Δημοτικού, Γιάννης Ζαχαρόπουλος, 176 σελίδες, Τιμή 11,95 €
Φύλλα εργασίας για τη Γλώσσα ΣΤ’ Δημοτικού, Γιάννης Ζαχαρόπουλος – Κωνσταντίνα Μάρκου, 192 σελίδες, Τιμή 11,95 €
Φύλλα εργασίας για τα Μαθηματικά ΣΤ’ Δημοτικού, Γιάννης Ζαχαρόπουλος, 184 σελίδες, Τιμή 11,95 €

Οι συγγραφείς

Η Ευαγγελία Δεσύπρη σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών και εργάστηκε πολλά χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση. Σήμερα υπηρετεί σε δημόσιο σχολείο της Αθήνας. Έχει γράψει πολλά εκπαιδευτικά βιβλία προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, τα οποία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ο Γιάννης Ζαχαρόπουλος είναι εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων. Πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να αγαπήσουν τα παιδιά τη λογοτεχνία είναι να τους δοθεί η ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους βιβλίο. Για τον λόγο αυτό δημιούργησε και συντονίζει το πρόγραμμα Μικρά Μολύβια (συγγραφή βιβλίων από μαθητές διαφορετικών σχολείων της Ελλάδας και της Κύπρου). Για τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος έχει συγγράψει σειρά εκπαιδευτικών βοηθημάτων για μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού.