Στις 22 Νοεμβρίου ήρθε στο Αγρίνιο η βραβευμένη Ελληνίδα συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, με αφορμή την παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ.

Την εκδήλωση οργάνωσαν το ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ βιβλιοπωλείο και οι εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ στο χώρο του βιβλιοπωλείου, στις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης όπου, παρά την ισχυρή βροχόπτωση, πολλοί φιλαναγνώστες παρακολούθησαν τη συγγραφέα και αγόρασαν το βιβλίο. Τη Ρέα Γαλανάκη καλωσόρισε η υπεύθυνη του βιβλιοπωλείου Ματίνα Δάμπλια και στη συνέχεια η φιλόλογος και συγγραφέας Κατερίνα Λιβιτσάνου Ντάνου συζήτησε μαζί της για το νέο της βιβλίο (αυτοβιογραφική μυθιστορία, μια και ο Εμμανουήλ και η Αικατερίνη ήταν οι γονείς της) και όχι μόνο.

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν αναφέρονταν : στο περιεχόμενο και τη δομή του βιβλίου, στους χαρακτήρες του, στη θέση της γυναίκας, στους λογοτέχνες της Κρήτης, στο ιστορικό πλαίσιο, στους τόπους που έζησαν οι ήρωες του βιβλίου, στο ρόλο των φωτογραφιών και των ονείρων, στην επίδραση του χρόνου και του πολέμου, στις συνήθειες και τη λειτουργία της οικογένειας Γαλανάκη, στην ιστορία των δύο οικογενειών Γαλανάκη και Παπαματθαιάκη, στο πόσο ο καθένας μας γνωρίζει “τους γνωστούς, άγνωστους γονείς του”, στα συγγραφικά σχέδια της συγγραφέως. Μετά την ολοκλήρωση αυτού του μέρους η Ρέα Γαλανάκη διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο, απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού και υπέγραψε βιβλία της.