Ένας συγγραφέας είναι ο γλύπτης των λέξεων κι ο ζωγράφος των ιδεών, δεν πρέπει να βουτά την πένα του στη μελάνη, μα στην ίδια τη ζωή. Σύμφωνα με τον Vladimir Nabokov, ο συγγραφέας πρέπει να διαθέτει την ακρίβεια ενός ποιητή και τη φαντασία ενός επιστήμονα. Στα σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής του Δημήτρη Στεφανάκη, οι επίδοξοι συγγραφείς μαθαίνουν να διαβάζουν σωστά και όταν γράφουν, να μοιάζουν με το Θεό στο σύμπαν της Λογοτεχνίας: να είναι πανταχού παρόντες, αλλά παντού αόρατοι.
Για τρίτη φορά η Πάτρα θα υποδεχθεί τον διακεκριμένο συγγραφέα, καθώς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 10 – 11 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη σεμινάριο στο Εργαστήρι της Δημιουργικής Γραφής του. Αναλυτικά, το πρόγραμμα: Σάββατο 17:00 – 20:00 και Κυριακή 11:30 – 13:30, στο αναγνωστήριο Bright Side, Φιλοποίμενος 45. Πληροφορίες εγγραφής: κα. Αφροδίτη Σκαλτσά – Δημητρακοπούλου 6939589417

3%ce%bf-%ce%bc%ce%ac%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%b1

Βιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα:

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει μεταφράσει έργα των Σολ Μπέλοου, Ε. Μ. Φόρστερ, Γιόζεφ Μπρόντσκι, Προσπέρ Μεριμέ, Ονορέ ντε Μπαλζάκ κ.ά. Το βιβλίο του ΜΕΡΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, εκδόθηκε στα γαλλικά με εξαιρετική επιτυχία και βραβεύτηκε με το Prix Mediterranée Étranger. Κυκλοφορεί επίσης στα ισπανικά και τα αραβικά. Ο Δημήτρης Στεφανάκης τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2011 και ήταν υποψήφιος για το Prix du Livre Européen 2011. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά του ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ, το οποίο μεταφράστηκε στα γαλλικά (υποψήφιο για το Prix Balkanika 2013), ΑΡΙΑ – Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ , που μεταφράζεται στα αραβικά, ΣΥΛΛΑΒΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ, το δοκίμιο ΠΩΣ Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ και το ΛΕΓΕ ΜΕ ΚΑΪΡΑ. Ο Έλληνας συγγραφέας τιμήθηκε για το έργο του με τα διάσημα του Ιππότη Γραμμάτων και Τεχνών του Γαλλικού Kράτους.