«Σήμερα ενημερώνουμε αλλά και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΔΩ διαδηλώνουμε και διεκδικούμε: τα ογκολογικά φάρμακα που λείπουν από τα νοσοκομεία, την κάλυψη βασικών διαγνωστικών εξετάσεων, διεκδικούμε τους εξειδικευμένους και έμπειρους γιατρούς που μας αξίζουν, μόνιμα στα Νοσοκομεία μας.” Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, η Πρόεδρος του Σ.Γ.Κ.Μ. «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, κα Λιολιώ Κολυπέρα, τις πάνω από 8,000 χιλιάδες κόσμου, που κατέκλυσαν την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων να συμμετέχουν στην προσπάθεια του Συλλόγου για την διάδοση του μηνύματος της πρόληψης-έγκαιρης διάγνωσης στον καρκίνο του μαστού.
Στην συνέχεια δόθηκε το σύνθημα και η πόλη βάφτηκε, κυριολεκτικά, ροζ, αφού οι χιλιάδες Πατρινοί αλλά και πολίτες από άλλες περιοχές που ταξίδεψαν ως την πρωτεύουσα της Αχαΐας, φόρεσαν τα ροζ μπλουζάκια του Συλλόγου και ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, «περπάτησαν για την ΖΩΗ», όπως προέτρεπε το κεντρικό μότο της φετινής εκδήλωσης. Ο συμβολικός περίπατος 1,5 χλμ ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ξεκίνησε από την Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, κατηφόρισε τη Γούναρη, διένυσε τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από την Αγίου Νικολάου και κατέληξε στον Μώλο της Πάτρας. Η εκτίμηση είναι ότι πάνω από 8,000 άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτόν. Νωρίτερα σε ένα συγκινητικό δρώμενο, εφτά γυναίκες-μέλη του Συλλόγου εξολομογήθηκαν από την καρδιά τους τα συναισθήματα που τους έφερε η διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε συγκινητικό δρώμενο που σκηνοθέτησε η θεατρολόγος και μέλος του Δ/Σ κα Άννα Γουρζή με τη συμμετοχή της θεατρικής Ομάδας του τμήματος θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα που στήθηκαν στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων και να απολαύσουν προσφορές των χορηγών της εκδήλωσης.
Την εκδήλωση παρουσίασε η κα Εύη Αδάμ, και χαιρέτισαν η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κα Αναστασία Τογιοπούλου, Αντιδημαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού – Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής κος Στάμος Παύλος, η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου κα Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, ενώ παρευρέθηκαν, παρακολούθησαν και συμμετείχαν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πλήθος επώνυμων συμπολιτών και πολλά σωματεία, σύλλογοι και εταιρίες της ευρύτερης περιοχής.

Ευχαριστούμε πολύ όσους συνέβαλλαν για να φέρουμε εις πέρας την εκδήλωση Pink the City 2016!
pc1 pc28

pc31 pc35

Τον Δήμο της Πάτρας
Την κα Νάνσυ Θεοδωροπούλου και κα Νίκη Τζανίνη από τα Γυμναστήρια Curves Patras
Την κα Άννα Γουρζή και τη Θεατρική Ομάδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών
Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τους Εθελοντές Σαμαρείτες,
Τον DJ κοΤάκη Νιάρο, και τον DJ κο Νίκο Μοίραλη
Το Γυμναστήριο DFF Studio και τον κο Γιώργο Καλαντζή
Την κα Εύη Μαμιδάκη από το café Ποικίλη Στοά
Τον κο Νίκο Βεντούρα
Το Hondos Center Patras
Τον ΑΒ Βασιλόπουλο κατάστημα Αμερικής
Την κα Ελένη Ζαβέρδα και το κατάστημα Cosmetic Tatau
Το τουριστικό γραφείo Μαργέλης Tours
Το Patras Catering
Την Οινοποιία Κολυπέρα
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: Patras TV, Best Tv, PatrasEvents, Patranews.gr, Μελωδία, Top Fm, Upatras, Ρυθμός 94.9, Max Fm, ΡάδιοΑίγιο
Και όλα τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που προέβαλαν το έργο και τη δράση μας!
Τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και την Μπάντα του Δήμου Πατρέων
Την εκπαιδευτικό, εμψυχώτρια κα Βιβή Αθανασοπούλου
Τον Υπεύθυνο Τύπου Και Δημοσίων Σχέσεων της Ε.ΓΥ.ΠΑ. κ. Γιώργο Παπαδημητρακόπουλο
Την Δημοσιογράφο – Κοινωνιολόγο κα Ρούλα Κωστακοπούλου
Την κα Εύη Αδάμ!!!
Τους 108 εθελοντές !!!!!
Όλους τους συμμετέχοντες που ξεπέρασαν τις 8,000!!!!