λινκ για web radio vivliolife

http://vivlioliferadio.myl2mr.com/

η ομάδα μας στο facebook

https://www.facebook.com/groups/458888214299234/

Το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου στις 10 στο vivliolife web radio ακούστε την 13η εκπομπή «Ξεφυλλίζοντας στον αέρα» με την Ιουλία Ιωάννου.

Καλεσμένη μας θα είναι η συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη για να μιλήσουμε για τα βιβλία της που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καλέντη.

Μπορείτε να διεκδικήσετε ένα (1) αντίτυπο από το βιβλίο της “Οι κάργιες” και ένα (1) αντίτυπο από το βιβλίο της “Σκισμένο ψαθάκι” προσφορά των εκδόσεων ΚαλέντηΜΟΝΟ κατά τη διάρκεια της εκπομπής, αφήνοντας το σχόλιό σας στην αντίστοιχη ανακοίνωση της ομάδας της εκπομπής, στο facebook.

Οι Κάργιες (Αλκυόνη Παπαδάκη)

«Συμβαίνει καμιά φορά… να έχεις την αίσθηση πως δεν τελείωσες με κάποιον ήρωα ενός παλιότερου έργου σου. Κάτι θέλει ακόμα να πει. Κάτι γυρεύει και σε κυνηγά.
Μου συνέβη έντονα με τις ”Κατειρήνες”, τα δύο μικρά κοριτσάκια από τη συλλογή διηγημάτων ”Οι Κάργιες”.
Χρόνια δε μ’ άφηναν σε ησυχία οι ”Κατειρήνες”. Τελικά, ενέδωσα.
Το μυθιστόρημα αυτό είναι ανάπτυξη εκείνου του διηγήματος»

Σκισμένο Ψαθάκι (Αλκυόνη Παπαδάκη)

 

Μια ζωή θυμάμαι τον εαυτό μου να φτιάχνει στέκια και καταφύγια για την ψυχή μου. Κι εκεί που είναι όλα έτοιμα κι έχω αρχίσει να βολεύομαι, εκεί που είναι τα πάντα τακτοποιημένα και κάθομαι λίγο να ξεκουραστώ και να κάμω τσιγαράκι, μπαίνει ο διάολος μέσα μου και μου την ανάβει.

-Τι ‘ναι τούτα δω τα σκιάχτρα; μου λέει. Δεν είναι για σένα η λούφα, κορίτσι μου. Πάλι πλαστογραφίες κάνεις;

Και βροντάω τότε ένα ασιχτίρ και τα κάνω όλα κεραμιδαριό.

Ύστερα κάθομαι σταυροπόδι και γλείφω τις πληγές μου σαν το σκυλί. Δεν πειράζει, λέω. Πάμε γι’ άλλα. Όπως και να ‘χει το πράμα, η Ρόζυ γεννήθηκε με το βλέμμα καρφωμένο στο ξημέρωμα. Όρτζα τα πανιά λοιπόν.

 

Όποιος θέλει να γράψει κάποια ερώτηση ή σχόλιο για τη συγγραφέα που φιλοξενούμε, ώστε να απαντήσει στις ερωτήσεις σας στην τηλεφωνική επικοινωνία μας όπως και στο chat του web radio, μπορεί να ετοιμάσει ήδη τις ερωτήσεις του.

 

Ελάτε στην παρέα μας!

Καλή σας ακρόαση!