Σε ένα όμορφο και φιλικό περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του άλμπουμ «ΑΡΕΤΗ» του Παντελή Κυραμαργιού, την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στον πολυχώρο ΕΜΙΛΕΟΝ στο Αγρίνιο.

Ο Παντελής Κυραμαργιός ως συνθέτης, στιχουργός αλλά και ερμηνευτής δημιούργησε μία ολοκληρωμένη δουλειά καταθέτοντας τη ψυχή του. Όπως άλλωστε ανέφερε και ο ίδιος «μέσα στην «ΑΡΕΤΗ» έκλεισα τον 35χρονο εαυτό μου». Είναι μία ιστορία μέσα από την οποία συνδέεται άρρηκτα η Μουσική με τη Λογοτεχνία διαχέοντας πολλά όμορφα μηνύματα.

Ο Παντελής Κυραμαργιός και η ομάδα Πλέγμα με τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο ‘Αρετή’, η οποία είναι μία συλλογική μουσική προσπάθεια, στην οποία αφήνουν το στίγμα τους μοναδικές φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής, παρουσίασε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του. Στο album συμμετέχουν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Μαρία Παπαγεωργίου, η Γεωργία Νταγάκη, η Βιολέτα Ίκαρη, η Μάγδα Βαρούχα, καθώς και η Δήμητρα Κελεκίδη. Κυκλοφορεί από την Panik Platinum με την επιμέλεια των εκδόσεων ΕΝΑΣΤΡΟΝ.

Μαζί του ήταν και η Λίνα Ζαμπετάκη, η οποία συνυπογράφει τα κείμενα στο άλμπουμ που αποτελείται από ένα διήγημα, τις αφηγήσεις με τον ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο και το CD.

Ένα διήγημα με βαθιά αλλά και τόσο οικεία συνάμα νοήματα και συναισθήματα. Πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, σε πρόσωπα και αληθινές ιστορίες που διαδραματίστηκαν από την περίοδο του εμφυλίου μέχρι σήμερα. Κεντρικός χαρακτήρας είναι ένας άντρας που γεννήθηκε στην Κρήτη και αφιέρωσε την ζωή του στον αγώνα για ένα πιο δίκαιο κόσμο αναζητώντας την βαθύτερη έννοια της αρετής.

Οι φίλοι που παρευρέθηκαν, απόλαυσαν τον Παντελή Κυραμαεγιό ως ερμηνευτή, καθώς έπαιξε με την κιθάρα του έξι από τα δέκα τραγούδια, ενώ ακούστηκαν και οι αφηγήσεις που προηγούνται των τραγουδιών. Όλοι δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, την αμεσότητα και το χιούμορ του καλλιτέχνη.

Η παρουσίαση έγινε σε συνεργασία με το vivlio-life και τη συγγραφέα Ιουλία Ιωάννου, που παρουσίασε την αξιοπρόσεχτη και ιδιαίτερη αυτή προσπάθεια, διαβάζοντας και κάποια αποσπάσματα από το διήγημα.