λινκ για web radio vivliolife

http://vivlioliferadio.myl2mr.com/

η ομάδα μας στο facebook Ξεφυλλίζοντας στον αέρα

https://www.facebook.com/groups/458888214299234/

Στην δέκατη τρίτη εκπομπή μας για φέτος, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στις 22.00 το βράδυ, μέσα από το web radio vivlio-life.gr, καλεσμένοι μας θα είναι η κυρία Γιώτα Βρεττάκου και ο κύριος Νίκος Μιχαλόπουλος, αρχιτέκτονες και συγγραφείς του βιβλίου, “Η τριλογία της απειλής για την Αθήνα” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΣΤΑΡΤΗ.

Εσείς μπορείτε να διεκδικήσετε δύο (2) αντίτυπα του βιβλίου, προσφορά των εκδόσεων ΑΣΤΑΡΤΗ, αφήνοντας το σχόλιό σας ΜΟΝΟ κατά τη διάρκεια της εκπομπής, στη σελίδα “Ξεφυλλίζοντας στον αέρα” στο facebook.

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Εκδόσεις ΑΣΤΑΡΤΗ


Περίληψη
Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να αποτελέσει μια παρακαταθήκη που θα βοηθήσει να καθορίσουμε εμείς, οι πολίτες, το μέλλον μας και το μέλλον της πόλης μας. Ελπίζουμε να αποτελέσει ένα κείμενο αναφοράς, παρ’ όλο το μικρό του μέγεθος, όπου μπορεί κανείς να ανατρέξει και να βρει όλα εκείνα τα βασικά στοιχεία, και για την παλιά αλλά και για την σύγχρονη πόλη. Εξ ου και οι εκτεταμένες αναφορές και τα παραρτήματα για πάρα πολλά θέματα, που παρακολουθούν την ιστορικότητα και αναδεικνύουν την διαχρονικότητα ακόμα και κάποιων που παρουσιάζονταν σαν δευτερεύοντα και που μπορεί να ανατρέξει σ’ αυτά κάποιος αναγνώστης, που ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα. Υπάρχουν εκτεταμένες παρουσιάσεις των χαρτών του Rethink Athens, αλλά και των χαρτών της Πόλης των Αθηνών, με στόχο να γίνουν κατανοητές οι αναφορές μας, αλλά και να φανεί η απόσταση που χωρίζει τις προτάσεις τους από την ιστορική και την τωρινή πραγματικότητα. Επειδή απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της πόλης, δηλαδή στους πολίτες, όχι μόνο στους γνώστες και τους ειδικούς, είναι έτσι γραμμένο ώστε να γίνεται κατανοητό από όλους και ελπίζουμε να μην φανεί πολύ αναλυτικό σε κάποιες περιπτώσεις ή κουράσει με την επανάληψη κάποιων πραγμάτων.

 

Γιώτα Βρεττάκου
Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ και διατηρεί Αρχιτεκτονικό Γραφείο από το 1978 μέχρι και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, όπου ζει και εργάζεται. Συμμετέχει ατομικά ή με ομάδες Μηχανικών και λοιπών ειδικοτήτων σε πολεοδομικές – χωροταξικές και αρχιτεκτονικές μελέτες αλλά και κατασκευές κτιρίων. Με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης, συμμετέχει ενεργά σε θέματα που απασχολούν τον κλάδο των Μηχανικών (ΣΑΔΑΣ, ΤΕΕ) αλλά και σε συλλόγους. Την ενδιαφέρουν θέματα που σχετίζονται με την παιδαγωγική, την ψυχοσωματική υγεία και τις ανθρώπινες σχέσεις. Έχει συμμετοχή σε συνέδρια, εκδηλώσεις και ημερίδες γύρω από την Αρχιτεκτονική. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και αναρτηθεί σε blogs.

Νίκος Μιχαλόπουλος
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952, αλλά μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ και διατηρεί Αρχιτεκτονικό Γραφείο από το 1978 μέχρι και σήμερα. Ιστιοπλόος, πεζοπόρος, σπηλαιολόγος, ερευνητής, διηγηματογράφος, σκιτσογράφος. Τον ελεύθερο χρόνο του και για να ζήσει κάνει πολυκατοικίες, στις οποίες προσπαθεί να εφαρμόσει αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Έχει μιλήσει σε συνέδρια και ημερίδες Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων, Σπηλαιολόγων και Συγγραφέων Ε.Φ. Άρθρα του για θέματα αρχιτεκτονικής, πολεοδομίας και ανάπτυξης έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και αναρτηθεί σε blogs.

Καλή σας ακρόαση!