Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας το πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα Η εξομολόγηση του Σπύρου Πετρουλάκη, συγγραφέα του best seller Το παράθυρο της Νεφέλης.

Κωνσταντινούπολη, 1928. Η Ελένη, ως παιδί, ζει μια ευτυχισμένη και φαινομενικά άνετη ζωή. Χάνοντας, όμως, τους γονείς της από ατύχημα, όλα ανατρέπονται. Μακριά από τον αδελφό της, αντιμετωπίζει μόνη τη σκληρότητα του συγγενικού της περιβάλλοντος. Ως αντικείμενο συναλλαγής, καταλήγει στην Ήπειρο, ανάμεσα σε σκληρούς ανθρώπους της ελληνικής υπαίθρου. Πέφτει χαμηλά, αλλά ξανασηκώνεται. Όταν ο έρωτας έρθει, είναι ήδη πολύ αργά για εκείνη…
Κόνιτσα, σήμερα. «Έχω κάνει πολλές αμαρτίες, παιδί μου…»
Η γερόντισσα Μαρκέλλα δεν έχει βγει από το μοναστήρι της Παναγιάς Βρεφοκρατούσας τα τελευταία εβδομήντα τρία χρόνια, δεμένη από ένα βαρύ τάμα. Ο πατέρας Θεόφιλος καλείται εσπευσμένα στα βουνά της Πίνδου να τελέσει το μυστήριο της εξομολόγησης…

Το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη καλεί τον αναγνώστη να αποδώσει δικαιοσύνη, να πάρει θέση, να δικαιώσει ή να καταδικάσει πράξεις που σημαδεύουν τις ζωές των ανθρώπων. Μέσα από μια εκ βαθέων «εξομολόγηση» μαθαίνουμε την ιστορία μιας γυναίκας που κατάφερε να νικήσει κάθε εμπόδιο μπροστά στον φόβο της απειλής. Μια καθηλωτική ιστορία από την Κωνσταντινούπολη του 1928 μέχρι την Κόνιτσα του 2013, γεμάτη πόνο, μυστικά, αλλά και δικαίωση.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Δε θα σας πω “διαβάστε αυτό το βιβλίο”. Μόνο θα μοιραστώ μαζί σας αυτό που μου συνέβη όταν το τελείωσα. Κάτι που, ορκίζομαι, δεν μου έχει ξανασυμβεί με κανένα άλλο βιβλίο. Μέχρι την τελευταία λέξη δεν είχα δακρύσει καν. Και μόλις έκλεισα και την τελευταία σελίδα, ξέσπασα σε κλάματα. Κλάμα γοερό που κράτησε αρκετά λεπτά. Έστειλα μήνυμα στον συγγραφέα. Του έγραψα ότι το βιβλίο του θα έπρεπε να λέγεται Λύτρωση – αυτό ένιωσα ολοκληρώνοντάς το».
Μαρία Τζιρίτα, συγγραφέας

«Ο άνθρωπος ξεχωρίζει από τα ζώα σε ένα πράγμα, κάνει κακό ακόμα και όταν δεν είναι απαραίτητο. Η αφήγηση του Σπύρου Πετρουλάκη στην Εξομολόγηση είναι συναρπαστική. Αποδεικνύει άλλη μια φορά το πηγαίο ταλέντο του, φτάνοντας στα όρια τα συναισθήματα των αναγνωστών. Η τεχνική παρουσίασης των χαρακτήρων και η σύνδεση των σκηνών και των εποχών δείχνουν εμπειρία πολύ μεγαλύτερη από το έργο του συγγραφέα».
Bookia.gr

eksomologhsh
Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Έχει διατελέσει διευθυντής στο διαφημιστικό τμήμα και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο fm 91,5 στα Χανιά.

Ασχολείται με τη φωτογραφία, είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν, επίσης, τα βιβλία του για παιδιά Στα χνάρια του κουρσάρου Μπαρμπαρόσα (2014) και Ο θησαυρός του Κυβερνήτη (2015).