Δύο παιδικές προτάσεις που αξίζει να σταθούμε από μια νέα συγγραφέα, τη Δώρα Φώτου.

“Η Κρυσταλλοχώρα”

Συγγραφέας: Δώρα Φώτου
Εικονογράφηση: Διονύσης Καραβίας
Σελίδες:73
Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Η Κρυσταλλοχώρα

Περιγραφή
Ο Αντώνης και η Μαρίνα είναι δύο αδέρφια που μένουν κοντά σε ένα λιβάδι μαζί με τους γονείς τους. Μια μέρα καθώς παίζουν στο λιβάδι, ανακαλύπτουν ένα μαγικό κουτί. Σε ποιες περιπέτειες θα τους οδηγήσει το κουτί; Θα καταφέρουν τα δύο παιδιά να γυρίσουν στο σπίτι τους ασφαλή;

“Το μυστικό της Κατερίνας”

Συγγραφέας: Δώρα Φώτου

Εικονογράφηση: Διονύσης Καραβίας
Σελίδες:64
Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

MystikoKaterinas_ex-280x424

Περιγραφή
Είναι η γιορτή της μητέρας και η Κατερίνα, που ζει μαζί με τη μαμά της σε ένα σπιτάκι κοντά στο δάσος, αποφάσισε να μαζέψει βατόμουρα για να τα δώσει σαν δώρο στη μαμά της. Όμως, δυσκολεύεται να βρει βατόμουρα μέχρι που προχωράει βαθιά μέσα στο δάσος. Εκεί την περιμένει μια μεγάλη έκπληξη…

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Η Θεοδώρα-Μαρία Φώτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στη μετάφραση από Ελληνικά σε Αγγλικά κι αντιστρόφως. Αφού αποφοίτησε από τη σχολή μετάφρασης, έκανε την ειδίκευσή της στον υποτιτλισμό.
Αρχικά, εργάστηκε ως καθηγήτρια αγγλικών σε φροντιστήριο, ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε ως υποτιτλίστρια με μια μεταφραστική εταιρία όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα.
Είναι λάτρης των ξένων γλωσσών και γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια ψυχολογίας και παιδαγωγικών που αποτελούν ένα σημαντικό τομέα ενδιαφέροντός της. Στον ελεύθερο χρόνο της επιδίδεται στη δημοσίευση άρθρων της στον ηλεκτρονικό τύπο και στη συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων. Έχει κερδίσει το δεύτερο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος της MindPower με τίτλο Η ζωή σε μια μέρα.
Τα παιδικά βιβλία που έχει εκδώσει είναι: Το μυστικό της Κατερίνας και Η Κρυσταλλοχώρα.
Επικοινωνήστε με τη συγγραφέα στο προσωπικό της μπλογκ: dorafotou.wordpress.com