Για τρίτη σεζόν η εκπομπή “Ξεφυλλίζοντας στον αέρα” συνεχίζει το ταξίδι της μέσα από το web radio vivlio-life, κάθε Πέμπτη βράδυ, στις 22.00

Μια εκπομπή αφιερωμένη στο βιβλίο και τους συγγραφείς, αλλά και αναφορά σε πολιτιστικά θέματα, με επιλεγμένη μουσική και ζωντανή συνομιλία με τον συγγραφέα που φιλοξενεί κάθε φορά.

 

λινκ για web radio vivliolife

http://vivlioliferadio.myl2mr.com/

η ομάδα μας στο facebook Ξεφυλλίζοντας στον αέρα

https://www.facebook.com/groups/458888214299234/

 

Την Πέμπτη 8 Νοέμβρη, καλεσμένη μας θα είναι η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Μαρία Παπαγιάννη, για να μιλήσουμε για το βιβλίο της «Πες το μ’ ένα παραμύθι. Οι περιπέτειες του Νιλς» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

 

 

Εσείς μπορείτε να διεκδικήσετε δύο (2) αντίτυπα του βιβλίου της, προσφορά των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗ, αφήνοντας το σχόλιό σας ΜΟΝΟ κατά τη διάρκεια της εκπομπής, στην ομάδα μας “Ξεφυλλίζοντας στον αέρα” στο facebook.

“Πες το μ’ ένα παραμύθι. Οι περιπέτειες του Νιλς”

Από το βιβλίο της Σέλμα Λάγκερλεφ Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον

Ένας αγαπημένος ήρωας που συντρόφεψε πολλές γενιές παιδιών επιστρέφει σε μια σύγχρονη διασκευή. Η Μαρία Παπαγιάννη αφηγείται στα παιδιά το αριστούργημα της Σέλμα Λάγκερλεφ ενώ η Μυρτώ Δεληβοριά ταξιδεύει τον Νιλς Χόλγκερσεν μέσα από τις δικές της εικόνες. Σ’ αυτή την καινούργια διασκευή κρατήθηκαν οι βασικοί ήρωες της ιστορίας ο Νιλς, ο λευκός χήνος, η φοβερή αγριόχηνα Άκα αρχηγός του κοπαδιού, η πονηρή αλεπού η Σμίρε και φυσικά ο Γκόργκο, ο αετός, ο μαχητής για την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

«Όταν προσπαθείς να ζωντανέψεις ένα βιβλίο που αγάπησες κάποτε πολύ είναι σαν να προσπαθείς να μιλήσεις για στιγμές από το δικό σου παρελθόν, για ήρωες που μοιράστηκες πολλά μαζί τους. Γιατί με τα χρόνια ένα βιβλίο που σε συντροφεύει γίνεται κι ένα δικό σου κομμάτι» λέει η Μαρία Παπαγιάννη. Ο άξονας της σειράς είναι ότι όλα μπορείς να τα πεις κι αλλιώς.

Πώς να πεις σ’ ένα παιδί που κακομεταχειρίζεται τα ζώα ότι αυτός ο τόπος ανήκει σε όλα τα πλάσματα;

Πώς να πεις σε κάποιον που νιώθει αιχμάλωτος ότι αξίζει να ζει για ένα όνειρο. Πώς να τα πεις χωρίς να κάνεις κήρυγμα;

Ο Νιλς ήταν το παράδειγμα. Αυτό το κακότροπο και τεμπέλικο αγόρι που όσα κι αν του έλεγαν οι γονείς του, φερόταν άσχημα στα ζώα και τους ανθρώπους. Όμως ο Νιλς άλλαξε. Πώς; Ταξιδεύοντας μαζί με τις αγριόχηνες για ένα χρόνο είδε και κατάλαβε πολλά. Και γύρισε σοφότερος και γεμάτος αγάπη. Έτσι λοιπόν γεννήθηκε η σειρά: «Πες το μ’ ένα παραμύθι»

“Γεννήθηκα το 1964 στη Λάρισα. Εκεί έζησα τους πρώτους μου χειμώνες ενώ στον γειτονικό Πλαταμώνα τα πρώτα μου καλοκαίρια. Έκανα εύκολα φίλους και μιλούσα λίγο περισσότερο από το κανονικό.

Τα φοιτητικά μου χρόνια τα έζησα στη Θεσσαλονίκη σπουδάζοντας ελληνική φιλολογία. Μετά ήρθα στην Αθήνα κι άλλαξα διάφορες δουλειές. Έκανα κυρίως τη δημοσιογράφο σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες και περιοδικά. Ακόμα δεν μπορώ ν΄ αποφασίσω τι θα γίνω όταν μεγαλώσω.

Προς το παρόν διαβάζω και διηγούμαι παραμύθια στα παιδιά μου και στους φίλους τους και στους φίλους των φίλων τους. Βλέπετε κάνω ακόμα εύκολα φίλους. Έτσι αν είμαι τυχερή, μου λένε κι αυτοί τις ιστορίες τους.”

Καλή σας ακρόαση!