Παρουσία του σκηνοθέτη της, Δημήτρη Αθανίτη θα προβληθεί η ταινία «Invisible» την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις».

Έχοντας κατακτήσει το Μεγάλο Βραβείο στη Φιγκέιρα ντα Φοζ, τα Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Ανδρικού Ρόλου στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Λονδίνου (LondonGreekFilmFestival), έξι κύριες υποψηφιότητες στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και με συμμετοχή σε πάνω από είκοσι φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, η ταινία του Δ. Αθανίτη μιλά για την ελληνική πραγματικότητα της κρίσης με έναν κινηματογραφικά αντισυμβατικό τρόπο.

«Χτυπά» κινηματογραφικά τη συνείδηση, με ένα ρωμαλέο συνδυασμό πραγματικού και φανταστικού, οργής, μελαγχολίας κι αντίδρασης, απέναντι στον παραλογισμό που μας περιβάλλει και απαιτεί να υποταχθούμε. Μέσα από μια σκληρή ιστορία εκδίκησης ενάντια στην αδικία και με τον Γιάννη Στάνκογλου, στον ρόλο του απολυμένου πατέρα ενός εξάχρονου παιδιού. Ενός πατέρα που δεν έχει να χάσει τίποτα γιατί απλά έχει χάσει τα πάντα.Ενός παιδιού για το οποίο ο πατέρας είναι ο κόσμος όλος, κι όμως, ένας κόσμος αόρατος, όντας οδυνηρά ορατός. Ενός γίγνεσθαι που μας βρίσκει όλους αμέτοχους και όλους «δράστες». Μιας «αόρατης πραγματικότητας» που μακιγιάρεται με εύκολες βεβαιότητες για να μην αντικρίσουμε το πρόσωπό της…

Πόσο αόρατοι είμαστε; Πόσο ερήμην μας έχει προαποφασιστεί η θέση μας στον κόσμο;

Η ταινία θα αποτελέσει την αφορμή για τη συζήτηση ανάμεσα στο κοινό και το σκηνοθέτη αμέσως μετά την προβολή της.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε σινεμά και αρχιτεκτονική. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Η πρώτη ταινία του «Αντίο Βερολίνο» (1994) κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τον νεωτερισμό του, ενώ η δεύτερη ταινία του «Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο» (1997) ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Αλέξανδρο και κέρδισε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας με τη Λένα Κιτσοπούλου. Η ταινία του «2000+1 Στιγμές» (2001) επιλέχτηκε από τον αυστραλό κριτικό Bill Mousoulis ανάμεσα στις 10 καλύτερες ταινίες στον κόσμο για το 2001 στο «Senses of Cinema», ενώ η προηγούμενη ταινία του, «Τρεις Μέρες Ευτυχίας» (2012) κέρδισε 4 διεθνή βραβεία και άλλες τόσες υποψηφιότητες της Ακαδημίας.

Πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Στάνκογλου, Κόρα Καρβούνη, Κώστας Ξυκομηνός, Εύα Στυλάντερ, Μενέλαος Χαζαράκης, Βιργινία Ταμπαροπούλου, ΝικολίτσαΝτρίζη και ο μικρός Χρήστος Μπενέτσης.

Η πρωτότυπη μουσική της ταινίας είναι από τον Papercut, η φωτογραφία είναι του Γιάννη Φώτου, την καλλιτεχνική διεύθυνση, τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Στέλλα Κάλτσου, και το μοντάζ ο Σταμάτης Μαγουλάς.

Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν ο Δημήτρης Αθανίτης με τον Γιώργο Μακρή, ενώ παραγωγοί είναι ο Πάνος Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης Αθανίτης με τη στήριξη του ΕΚΚ και της ΕΡΤ ΑΕ.

Τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ.