ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ
ΚΑΙ «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ»
Ταξιδεύουν σε Πολωνία & Ιταλία
Ειδική προσφορά- Δώρο για το Θεατρικό Κοινό
στις 3 τελευταίες παραστάσεις

«Οι Δρόμοι του Χιονιού» ταξιδεύουν στην Ευρώπη και, λόγω προετοιμασίας, θα παρουσιαστούν, όπως ήταν προγραμματισμένο για 3 τελευταίες παραστάσεις στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ (Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων).

Παρασκευή 26/1, Σάββατο 27/1 στις 21.00 και Κυριακή 28/1 στις 19.30 η γενική είσοδος θα είναι 3 ευρώ για όλους, κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης στα 2108656004, 2108679535.

Πληροφορίες:
Η παράσταση «Οι Δρόμοι του Χιονιού», μια συμπαραγωγή Ελλάδας-Ιταλίας-Πολωνίας, μετά τις παραστάσεις στην Αθήνα θα ταξιδέψει και θα παρουσιαστεί στην Πολωνία και στην Ιταλία.
Χώρες που γνωρίζουν την μετανάστευση καλά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έτσι «Οι Δρόμοι του Χιονιού», θα παρουσιαστούν στο Στότσιν (Εμπορική και βιομηχανική μεγαλούπολη στο βορρά της Πολωνίας) και τον Μάιο στην Βερόνα και την Πάντοβα.
Υπενθυμίζουμε ότι η παράσταση είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας τριών ετών και μιας συνεργασίας τριών θεατρικών Ευρωπαϊκών οργανισμών. Το θέατρο Τόπος Αλλού βασίστηκε στην έρευνα του Κέντρου σπουδών λαϊκού θεάτρου και συνεργάστηκε με τον Ιταλικό θεατρικό οργανισμό AIDA FONDAZIONE και το KRZYK theater από την Πολωνία.
Ξεκινώντας από μία ενδελεχή έρευνα σε τρεις χώρες, συναντήσεις και συνεντεύξεις με πραγματικούς μετανάστες πρωταγωνιστές της μεταναστευτικής περιπέτειας, ολοκληρώθηκε με τους «Δρόμους του Χιονιού» στο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, που παίζονται από την αρχή της φετινής σαιζόν και τελειώνουν όπως ήταν προγραμματισμένο στα τέλη του Ιανουαρίου.
Η συνεργασία των τριών θεάτρων είναι πολυσήμαντη. Επεκτείνεται και στην καλλιτεχνική συνεργασία των συντελεστών με ανταλλαγή τεχνικών μέσα από workshops που θα γίνουν τόσο στην Πολωνία όσο και στην Ιταλία. Έτσι ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής θα διευθύνει σεμινάρια τόσο στο Στοτζιν όσο και στη Βερόνα πάνω στην αρχαία τραγωδία όσο και στην προσέγγιση κοινωνικών θεμάτων μέσα από το documentary theatre.
«Οι Δρόμοι του Χιονιού» μία τοιχογραφία του φαινομένου της μετανάστευσης, της προσφυγιάς και της αγωνίας του ανθρώπου να βρει μια γη και μια ζωή καλύτερη να ζήσει και να δημιουργήσει θα παρουσιάζεται στην Αθήνα μέχρι τις 28 Ιανουαρίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο (9.00 μμ) και Κυριακή (7.30 μμ).

Περιγραφή-περίληψη
Ένα κορίτσι δραπέτης από την χώρα της (Βουλγαρία) μπαίνει στην Ελλάδα μέσα από τον Έβρο. Συλλαμβάνεται από δύο συνοριοφρουρούς και ανακρίνεται. Δεν έχει τίποτα άλλο να τους δείξει εκτός από τις μνήμες της τις οποίες κουβαλάει κατάσαρκα. Μερικές δεκάδες κασέτες είναι δεμένες πάνω της που ξετυλίγουν και μας φανερώνουν μια ζωή γεμάτη ευαισθησία, ρομαντισμό, παιδιάστικη αφοπλιστική αφέλεια και ενθουσιασμό. Η σύγκρουση των πολιτισμών των παραδόσεων και της κουλτούρας του κάθε λαού εμφανίζονται πάνω στη σκηνή καθώς μέσα από τις κασέτες ξεπηδούν πρόσωπα και ιστορίες-ψηφίδες στο μεταναστευτικό φρέσκο της εποχής μας και της ανθρώπινης περιπέτειας. Οι ήρωες ζουν πάνω στη σκηνή και μας φανερώνουν τα ιδεολογικά και θρησκευτικά τους πιστεύω, τη φιλοσοφία τους, τα όνειρα και οι προσδοκίες τους καθώς ξεριζώνονται από τη γη τους και μεταφυτεύονται βίαια σε μια άλλη γη. Τις περισσότερες φορές εχθρική και αφιλόξενη.
«Οι Δρόμοι του Χιονιού» είναι μια παράσταση που αφορά τον σύγχρονο Έλληνα πάρα πολύ. Ο τόπος μας γνώρισε καλά τον «ξένο» και έζησε στο πετσί του την μετανάστευση και από τις δύο όχθες. Η Ελλάδα υπήρξε και μετανάστης και υποδοχέας μεταναστών.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Παρασκευή & Σάββατο 21.00
Κυριακές 19.30
Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
Έως 28/1

Κείμενο-Σκηνοθεσία-φωτισμοί: Νίκος Καμτσής
Σκηνικό: Νίκος Καμτσής-Μίκα Πανάγου
Κοστούμια κατασκευή αντικειμένων: Μίκα Πανάγου
Μουσική σύνθεση/Επιμέλεια : Χρήστος Ξενάκης
Κίνηση: Marek Koschiolek (KRZYK theater )
Χορογραφία: Μάγδα Γεροσίδερη
Στίχοι: Νίκος Καμτσής
Video: Anna Giniewska (KRZYK theater)
Public Relation-Επικοινωνία: Canard qui parle

Παίζουν οι: Στεφανία Γκουρνέλου, Χριστίνα Δημητριάδη, Λαμπρινή Θάνου, Νίκος Καραστέργιος, Άντα Κουγιά, Άντρια Ράπτη, Σάκης Τσινιάρος

Tιμές εισιτηρίων
Κανονικά: 10 Ευρώ
GROUPS πάνω από 8 άτομα: 8 ευρώ
Σπουδαστές, τρίτη ηλικία, άνεργοι, αλλοδαποί: ειδικές τιμές (κατόπιν κράτησης)
Δεχόμαστε όλες τις Πιστωτικές και Χρεωστικές κάρτες

Πρόγραμμα περιοδείας
Πολωνία ΣΤΟΤΣΙΝ-MASEWO Τeatru Κana 21-26 Mαρτίου
Ιταλία VERONA-PADOVA Τeatro Filippini 11-14 Μαΐου

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη
2108656004
2108679535

www.topos-allou.gr
https://www.facebook.com/ToposAllouAeroplio/