Η ταινία «Η Ρόζα της Σμύρνης» -βασισμένη στο μπεστ σέλερ του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ και Ρόζα», που κυκλοφορεί από τις Εκδ. Πατάκη– έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 12/12 και συνεχίζει να παίζεται στη μεγάλη οθόνη με μεγάλη επιτυχία.

Ένα ταξίδι στην μακραίωνη παράδοση του μικρασιατικού πολιτισμού. Ένα λογοτεχνικό μπεστ σέλερ, έρωτες με φόντο τραγικά ιστορικά γεγονότα, επώδυνα μυστικά και μια ταινία για όλη την οικογένεια, καλογυρισμένη και με εξαιρετικές ερμηνείες!

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΤΙΤΛΟΣ: Ισμαήλ και Ρόζα
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιάννης Γιαννέλλης-Θεοδοσιάδης

ΣΕΛΙΔΕΣ: 304

ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 14,33 €
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2004
ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Η αινιγματική Σμυρνιά γερόντισσα Ρόζα και ο πανίσχυρος Ισμαήλ ζουν επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού σημαδεμένου από τη βία της Μικρασιατικής Καταστροφής. Το συλλεκτικό πάθος ενός αρχιτέκτονα, μια παλιά φωτογραφία κι ένα νυφικό λερωμένο με αίμα γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί η ιστορία τους από το παρελθόν και μαζί της κομμάτια της παρουσίας και της δράσης του ελληνισμού στη Μικρασία. Σμύρνη, Αϊβαλί, Μυτιλήνη, Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, η μυρωδιά των παλαιοπωλείων, η γοητεία των ταξιδιών, η πρόκληση του έρωτα και του μυστηρίου, αυτή είναι η δαιδαλώδης διαδρομή που ακολουθούν οι ήρωες και οι αναγνώστες, για να διαπιστώσουν εντέλει πως οι μικρές ιστορίες των ανθρώπων είναι αυτές που σφραγίζουν τη μεγάλη Ιστορία.
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα.

Ο Γιάννης Γιαννέλλης-Θεοδοσιάδης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως δικηγόρος στη Μυτιλήνη. Το 2007 εξελέγη για τέταρτη φορά βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Έχει τιμηθεί από την ολλανδικκή κυβέρνηση με το ανώτατο παράσημο του Τάγματος των Ιπποτών της Οράγγης-Νάσσαου και είναι επίτιμος Πρόξενος της Ολλανδίας.
Το μυθιστόρημα Ισμαήλ και Ρόζα έχει μεταφραστεί στα τουρκικά και έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Από τις Εκδ. Πατάκη έχουν κυκλοφορήσει Το βλέμμα της Ήρας (2008) και Η λίστα του Χόρχε (2011). Έχουν προηγηθεί Η διαπλοκή της εξουσίας (εκδ. Ι. Σιδέρης, 2002), και τα ιστορικά λευκώματα Η λαϊκή πολιτική σάτιρα στο τέλος του 19ου αιώνα (εκδ. Έφεσος, 2001) και Ο λαός εικονογραφεί την ιστορία του (εκδ. Ι. Σιδέρης, 2003). Το 2013 κυκλοφόρησε το Café Napolitano (εκδ. Αιολίδα) και το 2015 το Δέκα δευτερόλεπτα, (εκδ.Α. Α. Λιβάνη). Έχει συγγράψει μελέτες για τον λαϊκό μας πολιτισμό.