Εικονογράφηση: Γιώργος Δουτσιόπουλος
ISBN: 978-618-02-0562-6 ● Κωδικός: 14168
Διαστάσεις: 24,2 Χ 22,6 ● Σελίδες: 36 ● Τιμή: 9,90 €

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το Διαφορετικό Tερατάκι, το τρίτο βιβλίο στη σειρά με τα Τερατάκια της Κατερίνας Μαρκαδάκη. Ένα διασκεδαστικό βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών και μαθαίνει στους μικρούς αναγνώστες να αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και να την αποδέχονται.

Στην Τερατοχώρα καταφτάνει ένα Τερατάκι διαφορετικό. Δε μοιάζει με τα υπόλοιπα Τερατάκια, είναι πολύχρωμο και με την υπέροχη φωνή του μιλάει… τραγουδιστά.
Τα Τερατάκια γελούν μαζί του και έτσι αυτό κάθεται μόνο του, λυπημένο… Στη γιορτή που διοργανώνεται στο σχολείο με χορό, τραγούδια και διαγωνισμούς θα πάρει μέρος το Διαφορετικό Τερατάκι;
Ένα διασκεδαστικό βιβλίο για τη μοναδικότητα του καθενός και την αποδοχή του διαφορετικού.

Με το Διαφορετικό Τερατάκι της Κατερίνας Μαρκαδάκη ανακαλύπτουμε πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα και να ενισχύουμε τις ανθρώπινες σχέσεις.

diaforetiko terataki

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Κατερίνα Μαρκαδάκη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1979. Τα παιδικά της χρόνια ήταν μοιρασμένα μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής. Σπούδασε ΜΜΕ και Γαλλική Φιλολογία στο State University of New York at New Paltz και αποφοίτησε με διάκριση.

Από το 2003 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα σε θέσεις που σχετίζονται πάντα με το παιδί και τα παιδικά προϊόντα. Έχει εργαστεί στον χώρο των εκδόσεων (στον εκδοτικό οίκο Modern Times και στις εκδόσεις του ομίλου της Καθημερινής) καθώς και στα ΜΜΕ (στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και ALTER). Επίσης έχει δραστηριοποιηθεί στον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων για παιδικές τηλεοπτικές σειρές.

Σήμερα εργάζεται στα Αθηναϊκά Θέατρα, στο κομμάτι του New Business Development.

Με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων ασχολείται από το 2011. Στόχος της συγγραφικής της δουλειάς είναι ο συνδυασμός της ψυχαγωγίας των παιδιών με εκπαιδευτικά μηνύματα. Στη σειρά με τα Τερατάκια κυκλοφορούν Το Σπάταλο Τερατάκι (εκδόσεις Μίνωας, 2013) και Το Στρουμπουλό Τερατάκι (εκδόσεις Μίνωας, 2014). Τον Οκτώβριο του 2015 Το Σπάταλο Τερατάκι ανέβηκε σε θεατρική παράσταση στο Μικρό Παλλάς.