Το agrinio-life σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το βιβλίο
«Κωνσταντινούπολη – Μια πόλη στη λογοτεχνία»

Επιλογή κειμένων: Γιάννης Ξανθούλης
Φωτογραφίες: Ara Güler

Ο διαγωνισμός λήγει την Τετάρτη 2 Μαρτίου

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια ημέρα για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων τους, και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην σελίδα του agrinio-life.gr στο facebook.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:
1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του agrinio-life.gr εδώ
2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης
3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

04299_03

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Κωνσταντινούπολη
Μια πόλη στη λογοτεχνία

Πολύπαθη, πολύβουη, πολύμορφη, πανέμορφη, ελκυστικής ασχήμιας, αξεπέραστη, βασιλεύουσα, «Aziz Istanbul», τελικά μια απ’ τις συγκλονιστικότερες πολιτείες που έστησαν οι άνθρωποι για να εμπαίξουν αναιδώς το θείον δέος… και τα κατάφεραν… Αυτήν ακριβώς την αίσθηση άπειροι σημαντικοί και μικρόνοες ποιητές και συγγραφείς προσπάθησαν να αποτυπώσουν σε κείμενα αληθινής όσο και εσφαλμένης κατάθεσης. Γιατί η Πόλη αυτή διαρκώς αναγεννάται και μεταλλάσσεται, επιβλητικά απρόσιτη, ξεγελώντας την κοινή λογική και την περιχαρακωμένη σοφία των λογίων.
Γιάννης Ξανθούλης
Ο Γιάννης Ξανθούλης σαν αιρετικός περιπατητής περιδιαβαίνει την Κωνσταντινούπουλη ανθολογώντας κείμενα που ανασυνθέτουν την εικόνα της, τηρώντας, όσο είναι αυτό δυνατό, αποστάσεις από τη θεραπεία της νοσταλγίας, σ’ έναν γοητευτικό τόμο που περιλαμβάνει φωτογραφίες του Ara Güler, μιας μεγάλης μορφής της σύγχρονης φωτογραφίας.

Ο Γιάννης Ξανθούλης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1947 από γονείς πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και στο ραδιόφωνο. Εκτός από μυθιστορήματα, έγραψε βιβλία και θεατρικά έργα για παιδιά, καθώς και θέατρο. Ανάμεσα στα πιο γνωστά του μυθιστορήματα είναι: Το καλοκαίρι που χάθηκε στο χειμώνα, 1984, Το πεθαμένο λικέρ, 1987, Το ροζ που δεν ξέχασα, 1991, Η εποχή των καφέδων, 1992, Οικογένεια Μπες-Βγες, 1994, Το τρένο με τις φράουλες, 1996, …Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες, 1998, Το τανγκό των Χριστουγέννων, 2003, Ο θείος Τάκης, 2005, Την Κυριακή έχουμε γάμο, 2015. Βιβλία του έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Ο Ara Güler, γνωστός και ως «το μάτι της Πόλης», είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους φωτογράφους. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1928. Εργάστηκε ως φωτορεπόρτερ για τα μεγαλύτερα περιοδικά στον κόσμο. Μεταξύ των πλέον διάσημων φωτογραφιών του, τα πορτρέτα ιστορικών προσωπικοτήτων όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, η Ίντιρα Γκάντι, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο Σαλβαντόρ Νταλί και ο Πάμπλο Πικάσο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ

Οι σημερινοί μας νικητές που κερδίζουν από ένα αντίτυπο, είναι η Κωνσταντίνα Καπράνου και η Ρένα Τσολάκη, μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους σε μήνυμα.