ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Kate Mosse

Η κόρη του ταριχευτή

Μυθιστόρημα
Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά

Η Kate Mosse, μία από τις πλέον επιτυχημένες συγγραφείς της Μ. Βρετανίας (τα βιβλία της εκδίδονται σε 42 χώρες), που έχει πουλήσει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, με το νέο της μυθιστόρημα εκτινάσσει την αγωνία μας στα ύψη. Εξαιρετική στην κλιμάκωση της έντασης, συνθέτει μια κλασική ιστορία μυστηρίου και παράνοιας που εκτυλίσσεται σε ένα βαλτοτόπι. Η δύναμη αυτού του βιβλίου έγκειται τόσο στις εκπληκτικές εικόνες και στις ατμοσφαιρικές περιγραφές όσο και στην ίδια του την πλοκή.
H εικοσιδυάχρονη Κόνι Γκίφορντ ζει μοναχικά με τον πατέρα της, σε ένα σπίτι γεμάτο γούνες, πούπουλα και μαύρα χάντρινα μάτια, ό,τι έχει απομείνει δηλαδή από το κάποτε διάσημο μουσείο ταρίχευσης Γκίφορντ. Δεν θυμάται τα γεγονότα που οδήγησαν στην επαγγελματική και προσωπική κατάρρευση του πατέρα της, που είναι πλέον κατεστραμμένος από το ποτό. Άλλωστε ποτέ δεν μιλούν γι’ αυτά.
Η δολοφονία μιας γυναίκας την παραμονή της γιορτής του Αγίου Μάρκου τής ξυπνά μνήμες. Θα καταφέρει να βρει τον δράστη και την άκρη στο πυκνό μυστήριο που καλύπτει το παρελθόν της; Τι σημαίνουν όλα αυτά για το χωριό της που δοκιμάζεται από μια αδιάκοπη νεροποντή η οποία απειλεί να πνίξει τα πάντα;

Το booktrailer/εισαγωγή του βιβλίου: www.youtube.com

H_Kori_toy_tarixeuti_140x210_exofilo-CMYK

«Γυαλιστερό σαν το φτερό του κορακιού. Σίγουρο σαν το νυστέρι του χειρουργού. Πραγματικά το αγάπησα».
Joanne Harris, συγγραφέας

«Μια υπέροχη ιστορία εκδίκησης, απονομής δικαιοσύνης και μυστικών. Αν δεν έχετε διαβάσει ακόμη την Κέιτ Μος, τότε αρχίστε από αυτό το διαμάντι… Γοτθική σκοτεινιά, νεκροταφεία και ταριχεύσεις, δεν θα μπορούσατε να ζητήσετε τίποτα παραπάνω από ένα τέτοιο βιβλίο».
We love this book

«Πραγματικά υπέροχο. Μια γοτθική ιστορία φόνου, προλήψεων και μυστηρίου που θα σας καθηλώσει… Η δομή του είναι υπέροχη. Η Μος είναι εξαιρετική στην κλιμάκωση της έντασης, αληθινά συναρπαστικό ανάγνωσμα».
Lovereading

Δείτε βίντεο με τη συγγραφέα που μιλάει για το βιβλίο της: www.youtube.com Περισσότερα για τη συγγραφέα και τα βιβλία της θα βρείτε στο προσωπικό της site: www.katemosse.co.uk
Η σελίδα της στο facebook: www.facebook.com/KateMosseAuthor

——————-

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μιχάλης Καστρινός

Πες μου ποιος είναι
ο εχθρός

03520_03

Τι συμβαίνει όταν υψηλόβαθμα στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών φέρνουν παράνομα στη χώρα άγνωστα άτομα από χώρες της Μέσης Ανατολής εν αγνοία της κυβέρνησης; Πρόκειται για κοινό έγκλημα ή για πολιτική συνωμοσία;
Η πληροφορία φτάνει στο ιδιαίτερο γραφείο του πρωθυπουργού τη χειρότερη δυνατή στιγμή, ακριβώς όταν η κυβέρνηση επιχειρεί στροφή στην εξωτερική πολιτική της χώρας έναντι της Τουρκίας και βάλλεται γι’ αυτό από παντού. Ο ιδιαίτερος γραμματέας και έμπιστος σύμβουλος του πρωθυπουργού καλείται να χειριστεί το ζήτημα με διακριτικότητα και να μάθει τι συμβαίνει και ποια είναι η πιθανή ζημιά για την κυβέρνηση. Θα αναγκαστεί να συστήσει μυστική ομάδα έρευνας με επικεφαλής πρώην αξιωματικό της υπηρεσίας πληροφοριών που ο ίδιος είχε απολύσει.
Τα πρώτα ευρήματα θα εκπλήξουν τους πάντες. Η έρευνα μετατρέπεται γρήγορα σε αγώνα δρόμου για να προλάβει η κυβέρνηση τα τετελεσμένα που μπορούν να την οδηγήσουν σε πολιτική εξαφάνιση.

———————-

Kate Hamer

Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό

Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη

Το μυθιστόρημα της βρετανίδας Kate Hamer, πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέα με εξαιρετικές συστάσεις, είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, αναπάντεχο και συγκινητικό.
Η Κάρμελ πάντα ήταν διαφορετική. Η μητέρα της η Μπεθ, προσφάτως χωρισμένη, αγωνιά για την ιδιομορφία της κόρης της, καθώς προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή τους. Όταν πάνε με τη μικρή σε ένα τοπικό φεστιβάλ αφήγησης, ο χειρότερος φόβος της Μπεθ θα γίνει πραγματικότητα. Η Κάρμελ εξαφανίζεται.
Η Μπεθ δεν μπορεί να δεχθεί το ενδεχόμενο ότι η κόρη της έχει χαθεί για πάντα και αγωνίζεται για την ανεύρεσή της. Στο μεταξύ η Κάρμελ ξεκινά ένα ταξίδι τόσο απίστευτο όσο και τρομακτικό στο πλευρό ενός άντρα που θα την εκμεταλλευτεί ως παιδί-θαύμα με θεραπευτικές ικανότητες.

02110_03

«Όπως έκανε και η Emma Donoghue στο “Δωμάτιο”, η Hamer ξεκινά με μια ιστορία που νομίζουμε ότι τη γνωρίζουμε –την απαγωγή ενός παιδιού– και οδηγεί τον αναγνώστη σε εντελώς άλλα μονοπάτια. Υπέροχη γραφή, πρωτότυπη ιστορία που σε καθηλώνει. Βάλσαμο για την ψυχή, τροφή για το μυαλό».
Mumsnet 2015 Must Reads

«Τα θρίλερ με θέμα την απαγωγή παιδιών δεν είναι και η πλέον πρωτότυπη ιδέα, αλλά το ντεμπούτο της Kate Hammer μπορεί να είναι και η πιο πρωτότυπη εκδοχή αυτού του θέματος. Σουρεαλιστικό, παραμυθένιο, μαγικό».
Sunday Express

«Θα γυρνάτε τις σελίδες σαν τρελοί… Η περιγραφή όμως του πώς μάνα και κόρη υπομένουν τον αποχωρισμό τους καθώς και οι ιστορίες που λέει η καθεμία στον εαυτό της για να αντέξουν τον πόνο είναι ακόμα πιο καθηλωτικές και από το ίδιο το μυστήριο της πλοκής».
Guardian

«Απόλυτα διαβαστερό. Με νήμα τον χειρότερο φόβο κάθε γονιού –την εξαφάνιση του παιδιού του–, η Hamer υφαίνει μια ανησυχαστικά πρωτότυπη ιστορία. Σε κάθε σελίδα επιτυγχάνει να πλανάται τόσο μια αίσθηση επικείμενου κακού όσο και μια αίσθηση αθωότητας και ελπίδας. Υπέροχα γραμμένο και απρόβλεπτο, μετά βίας συγκρατήθηκα να μην πηδήξω σελίδες για να δω τι έγινε στο τέλος».
Rosamund Lupton, συγγραφέας

—————————

ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Brandon Sanderson

Ατσαλόκαρδος

Μετάφραση: Γιάννης Ιωαννίδης

Το πρώτο μέρος μιας νέας τριλογίας («Οι Τιμωροί») από τον αμερικανό Brandon Sanderson, από τους κορυφαίους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας.
Πριν από δέκα χρόνια ο Όλεθρος ήρθε στον κόσμο. Εμφανίστηκε σαν μια εκτυφλωτική λάμψη στον ουρανό και χάρισε υπεράνθρωπες δυνάμεις σε μια πλειάδα καθημερινών ανθρώπων. Πλημμυρισμένος από φόβο και δέος, ο υπόλοιπος κόσμος άρχισε να αποκαλεί τους ανθρώπους αυτούς Επικούς. Οι Επικοί, όμως, δεν είναι φιλικά διακείμενοι προς την ανθρωπότητα. Μαζί με τις απίστευτες ικανότητές τους απέκτησαν και το πάθος της εξουσίας και η απόλυτη εξουσία προϋποθέτει τη συντριβή του ελεύθερου ανθρώπινου πνεύματος.
Στις μέρες μας, στο σημείο όπου κάποτε βρισκόταν η πόλη του Σικάγο, ο Επικός που είναι γνωστός ως Ατσαλόκαρδος, προικισμένος με απίστευτη σωματική δύναμη και την ικανότητα να ελέγχει τα στοιχεία της φύσης, είναι άτρωτος και ανίκητος. Κανείς δεν τολμά να του αντισταθεί. Κανείς… εκτός από τους Τιμωρούς, μια μυστηριώδη ομάδα απλών ανθρώπων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη μελέτη των Επικών, με σκοπό να καταφέρουν κάποτε να τους αφανίσουν.
Ο νεαρός Ντέιβιντ θέλει όσο τίποτα στον κόσμο να γίνει μέλος των Τιμωρών, για να εκδικηθεί τον φόνο του πατέρα του. Όπως ακριβώς και οι Τιμωροί, ο Ντέιβιντ μελετά εδώ και χρόνια τους Επικούς, καταστρώνοντας σχέδια για την εξάλειψή τους. Το μεγάλο του όπλο στην προσπάθεια αυτή, όμως, δεν είναι κάποιο αντικείμενο αλλά μια ανάμνηση. Έχει δει τον Ατσαλόκαρδο να ματώνει. Κι είναι αποφασισμένος να τον δει να ματώνει και πάλι.
Ο Brandon Sanderson, παρά τη σχετικά νεαρή ηλικία του (γενν. 1975), είναι ένας από τους σημαντικότερους παγκοσμίως συγγραφείς του φανταστικού και γνωστός στους λάτρεις του είδους και στη χώρα μας. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 γλώσσες κι έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο Sanderson είναι μοναδικός στον χειρισμό της πλοκής. Ανήκει στο είδος των συγγραφέων που σε εκπλήσσουν με τα ευρήματα και τις ανατροπές τους. Έτσι κι εδώ, εστιάζει στη μυθολογία των υπερηρώων με έναν ιδιαίτερα ευρηματικό τρόπο, ανατρέποντας τα στερεότυπα και παίζοντας με την ιδέα ότι «η απόλυτη δύναμη διαφθείρει απόλυτα».

04169_03

«Μια καταιγιστική περιπέτεια γεμάτη δράση. Ο Brandon Sanderson είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας».
Christopher Paolini, συγγραφέας

«Δυστυχώς για τον εγωισμό μου, ο Sanderson πέτυχε ακόμα μια νίκη με τον Ατσαλόκαρδο, αποδεικνύοντας πως δεν είναι απλώς ένας εκπληκτικός συγγραφέας επικής φαντασίας, αλλά ένας εκπληκτικός συγγραφέας γενικά. Τελεία και παύλα».
Patrick Rothfuss, συγγραφέας

Περισσότερα για τον συγγραφέα και τα βιβλία του θα βρείτε στο προσωπικό του site: brandonsanderson.com.

————————

ΔΟΚΙΜΙΑ

Σλάβοϊ Ζίζεκ

Προβλήματα
στον Παράδεισο
Ο κομμουνισμός μετά
το τέλος της Ιστορίας

Μετάφραση: Ελένη Αστερίου

Το τελευταίο διεισδυτικό δοκίμιο ενός από τους επιδραστικότερους σύγχρονους διανοητές, στο οποίο εξηγεί πώς βασιζόμενοι στα διδάγματα του κομμουνισμού μπορούμε να βρούμε τη λύση της κρίσης του καπιταλισμού.
Το βιβλίο ξετυλίγεται σε πέντε κεφάλαια. Ο συγγραφέας, ξεκινώντας από τη «διάγνωση» των βασικών αξόνων της παγκόσμιας καπιταλιστικής μηχανής, περνά στην «καρδιά» του συστήματος, δηλαδή στην αποσαφήνιση της ιδεολογίας που το καθιστά αποδεκτό από μας. Ακολουθεί η άποψή του για τις μελλοντικές εξελίξεις, τα πιθανά ρήγματα και τις διεξόδους. Το βιβλίο κλείνει με μια σειρά οργανωτικών μοντέλων-όπλων στον αγώνα για τη χειραφέτηση από τα δεσμά της καπιταλιστικής κρίσης.
Συχνά αποκαλούμενος ως «ο Έλβις της πολιτισμικής θεωρίας», ο Ζίζεκ είναι λατρευτός στο κοινό και η ιδιοσυγκρασία του ταιριάζει τόσο σε κλασικούς ακαδημαϊκούς όσο και σε άγριους διαδηλωτές.

 

Provlimata_ston_Paradeiso_140x205_OUT

«Ο πιο επικίνδυνος φιλόσοφος στη Δύση».
New Republic

«Ο πιο λαμπρός ερμηνευτής της ψυχανάλυσης, αλλά και της πολιτισμικής θεωρίας εν γένει, των τελευταίων δεκαετιών».
Terry Eagleton, συγγραφέας

«Η γραφή του είναι ασυγκράτητη, μερικές φορές τρελούτσικη αλλά ποτέ βαρετή».
New Statesman

«Ελάχιστοι διανοητές αναδεικνύουν τις αντιφάσεις του σύγχρονου καπιταλισμού καλύτερα από τον Ζίζεκ… Ένας από τους πλέον διάσημους δημόσιους διανοούμενους».
New York Review of Books

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο Τα ανέκδοτα του Ζίζεκ.

———————————

ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

David Walton

Συναισθηματική νοημοσύνη

Μετάφραση: Νάντη Σακκά

1717_566

Το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλά τον εαυτό σας, να ελέγχετε τα συναισθήματά σας, να δείχνετε κατανόηση στα συναισθήματα των άλλων και να χρησιμοποιείτε τις κοινωνικές δεξιότητες με τρόπο που δεν θα είναι μόνο ευχάριστος αλλά και αποτελεσματικός.
Περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές, μελέτες περιπτώσεων, ερωτηματολόγια και ασκήσεις για να διαπιστώσετε σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η δική σας συναισθηματική νοημοσύνη και για να την αναπτύξετε.

—————————

John Karter

Ψυχολογία των σχέσεων

Μετάφραση: Νάντη Σακκά

1694_566

Το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις σχέσεις σας και να βρείτε νέους και πιο υγιείς τρόπους να επικοινωνείτε με τους ανθρώπους στο άμεσο περιβάλλον σας. Περιλαμβάνει πρακτικές συμβουλές, μελέτες περιπτώσεων και διασκεδαστικές ασκήσεις για να δοκιμάσετε τη λειτουργικότητα των σχέσεών σας.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
• Οικογενειακή ψυχολογία: Ιδέες για καθημερινή χρήση
• Φιλοσοφία για την καθημερινή ζωή