GJoshua Piven, David Borgenicht,
Jennifer Worick, Victoria De Silverio
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ΤΟ ΣΕΞ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΜΟΥΣ

Μετάφραση: Δέσποινα Αλεξανδρή
Κατηγορία βιβλίου: Χιούμορ – Σάτιρα
Σελίδες: 248
Τιμή: 14,40 €

Φύλαξε αυτόν τον πρακτικό χιουμοριστικό οδηγό κάτω από το μαξιλάρι, στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου –οπουδήποτε μπορεί να σε πετύχουν τα βέλη του έρωτα. Εδώ θα βρεις οδηγίες επιβίωσης για τα ραντεβού, το σεξ και τους χωρισμούς:
 Πώς να την κοπανήσεις από ένα ραντεβού στα τυφλά
 Πώς να κάνεις σεξ σε περιορισμένο χώρο
 Τι να κάνεις αν ξυπνήσεις δίπλα σε κάποιον/α και δεν θυμάσαι το όνομά του/της
 Τι να κάνεις για να φύγει το πρήξιμο των ματιών από το κλάμα
 Πώς να φτιάξεις μια κούκλα βουντού
 Κατέβασε ένα φερμουάρ που κόλλησε
 Ξεμέθυσε γρήγορα
 Ξεπέρασε το τέλος μιας σχέσης

GJoshua Piven, David Borgenicht,
Sarah Jordan
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ

Μετάφραση: Δέσποινα Αλεξανδρή
Κατηγορία βιβλίου: Χιούμορ – Σάτιρα
Σελίδες: 176
Τιμή: 13,30 €

Ποια κινούμενη άμμος και ποιοι καρχαρίες; Όλα αυτά ωχριούν μπροστά στην πιο τρομακτική εμπειρία απ’ όλες –να μεγαλώνεις ένα παιδί! Εδώ θα βρεις οδηγίες επιβίωσης που θα σε προετοιμάσουν όταν το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι μέσα στο ίδιο σου το σπίτι:

 Τι να κάνεις αν ξεμείνεις από πάνες
 Πώς να επιδιορθώσεις μια αποκεφαλισμένη κούκλα
 Πώς να ηχομονώσεις το δωμάτιο του παιδιού σου στην εφηβεία
 Πώς να επιβιώσεις ως συνοδηγός όταν το παιδί σου πάρει το δίπλωμα
 Φτιάξε ένα αυτοσχέδιο μπιμπερό
 Επιβίωσε σε βαρετά, παιδικά πάρτι
 Άντεξε ένα οικογενειακό ταξίδι με το αυτοκίνητο
 Εξήγησε πώς έρχονται τα παιδιά στον κόσμο

CHERYL BACHELDER
ΥΠΗΡΕΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
ΕΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΓΕΣΙΑΣ

Μετάφραση: Ντόρα Δαρβίρη
Κατηγορία βιβλίου: Προσωπικής βελτίωσης
Σελίδες: 192
Τιμή: 10,90 €

Ένα τολμηρό μονοπάτι για κάθε ηγέτη
Η Σέριλ Μπάτσελντερ μετέτρεψε μια προβληματική αλυσίδα εστιατορίων σε κερδοφόρα επιχείρηση –κι όλα αυτά επειδή τόλμησε να «υπηρετήσει» τους ανθρώπους που ανέλαβε να ηγηθεί.
Από το 2007 που ανέλαβε Διευθύνουσα Σύμβουλος της Popeyes έως το 2014, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 25% και τα κέρδη κατά 40%, το μερίδιο αγοράς αυξήθηκε από το 14% στο 21% και η τιμή της μετοχής της από τα 13 δολάρια σε πάνω από 65.
Αυτό που έκανε τη διαφορά, ήταν η συνειδητή επιλογή της Μπάτσελντερ να καθιερώσει έναν νέο τύπο ηγεσίας. Μαζί με την ομάδα της, έλαβαν την απόφαση να ηγούνται υπηρετώντας, και δημιούργησαν ένα εργασιακό περιβάλλον όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονταν με σεβασμό και αξιοπρέπεια, με κίνητρα για επιδόσεις υψηλού επιπέδου. Ο αυταρχισμός και η επιβολή έδωσαν τη θέση τους στην ομαδική δουλειά.
Η υπηρετική ηγεσία έχει χαρακτηριστεί ως ένα χαλαρό μοντέλο, αλλά στην πραγματικότητα είναι αποτελεσματικό –ένα αληθινά τολμηρό μονοπάτι για κάθε ηγέτη.

«Εξαιρετικό, καθηλωτικό… μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στην ηγεσία.» –Stephen R. Covey, συγγραφέας των best seller Οι 7 συνήθειες των εξαιρετικά αποτελεσματικών ανθρώπων
και Οι 7 συνήθειες των εξαιρετικά αποτελεσματικών εφήβων

«Η Cheryl περιγράφει συναρπαστικά πώς μπορεί κάποιος να ηγηθεί υπηρετώντας, ώστε να επιτύχει υψηλές επιδόσεις.» –Ken Blanchard, συγγραφέας των best seller Ο νέος Μάνατζερ του ενός λεπτού®, Ο Επιχειρηματίας του ενός λεπτού και Το μυστικό

Η Σέριλ Μπάτσελντερ είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της αλυσίδας εστιατορίων Popeyes Louisiana Kitchen, Inc. με περισσότερα από 2.200 εστιατόρια παγκοσμίως. Οι New York Times και η Wall Street Journal της έχουν κάνει αφιερώματα, ενώ το 2014 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του CNBC με τους «21 πιο αξιόπιστους Διευθύνοντες Συμβούλους». Το 2012 αναδείχθηκε Ηγέτης της Χρονιάς από το Women Foodservice Forum και της απονεμήθηκε το βραβείο Silver Plate της International Foodservice Manufacturing Association. Η Μπάτσελντερ έχει να επιδείξει μια ηγετική πορεία 35 χρόνων στις εταιρείες Yum! Brands, Domino’s Pizza, RJR Nabisco, The Gillette Company και Procter & Gamble, ενώ είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pier 1 Imports.

ΕΦΗ ΦΛΩΤΣΙΟΥ
ΤΑ 3 ΚΛΕΙΔΙΑ
ΤΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Κατηγορία βιβλίου: Προσωπικής βελτίωσης
Σελίδες: 272
Τιμή: 14,40 €

 

Υπάρχουν πολλοί δρόμοι… μα είναι δρόμοι άλλων….
Τον δικό μας δρόμο τον δημιουργούμε καθώς τον βαδίζουμε.
Αυτό το βιβλίο είναι ο «οδικός χάρτης» που ακολούθησε η συγγραφέας όταν συνειδητοποίησε ότι η προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο που καθορίζεται από συγκεκριμένα όργανα τα οποία είναι οι «πυλώνες» του σώματος: το κεφάλι, τα χέρια και την καρδιά.
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιγράφει τον συντονισμό του νου με τη σκέψη, των χεριών με τη δουλειά, και της καρδιάς με το πάθος.
Η συγγραφέας απευθύνεται σε όσους πιστεύουν ότι τίποτα δεν τελείωσε –σε όσους σκοπεύουν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό τους, συμμετέχοντας ενεργά στη δημιουργία της πραγματικότητας στην οποία ζουν.
Μην αφήσετε ποτέ κανέναν να σας πείσει ότι δεν μπορείτε.

Η Έφη Φλωτσίου είναι στέλεχος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΥΔΑΠ. Μέσα από την πολυετή εργασιακή της πείρα, έχει μάθει να παρατηρεί τους ανθρώπους στο εργασιακό τους περιβάλλον και να εντοπίζει προσωπικές και επαγγελματικές αδυναμίες που στέκονται τροχοπέδη στην εξέλιξή τους. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και βραβευτεί για την ποίησή της. Πιστή στην αξία της διά βίου μάθησης και της αυτοβελτίωσης, σήμερα φοιτά στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Τα τρία κλειδιά της προσωπικής ανάπτυξης είναι το πρώτο της βιβλίο.

SIMON SINEK συγγραφέας του best seller Ξεκινήστε από το Γιατί
ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ένα αλληγορικό παραμύθι για μεγάλους

Μετάφραση: Σοφία Τάπα
Κατηγορία βιβλίου: Προσωπικής βελτίωσης
Σελίδες: 160
Τιμή: 13,30 €

 

New York Times Best Seller
«Το να δουλεύουμε σκληρά για κάτι που δεν μας ενδιαφέρει ονομάζεται πίεση.
Το να δουλεύουμε σκληρά για κάτι που αγαπάμε ονομάζεται πάθος.»

Αυτό το μοναδικό βιβλίο περνά με έναν καινοτόμο τρόπο το μήνυμα ότι
μαζί τα καταφέρνουμε καλύτερα και μας μαθαίνει την αξία της αλληλεγγύης, της αισιοδοξίας και της έμπνευσης. Ο Simon Sinek, με την τρίτη σε προβολές όλων των εποχών ομιλία στο TED.com και συγγραφέας του best seller Ξεκινήστε από το Γιατί, συγκεντρώνει τη σοφία που έχει αποκομίσει απ’ όλο τον κόσμο σε ένα τρυφερό και πρωτότυπα εικονογραφημένο αλληγορικό παραμύθι για μεγάλους.
«Τι σκοπεύετε να κάνετε στη ζωή σας; Τι κάνετε στη ζωή σας αυτή τη στιγμή; Έχετε στόχους; Όραμα; Ξεκάθαρη αίσθηση του γιατί κάνετε αυτό που κάνετε;»
Όλοι μας γνωρίζουμε κάποιον που έχει έρθει αντιμέτωπος με τουλάχιστον μία από αυτές τις ερωτήσεις –και οι απαντήσεις φαντάζουν δύσκολες ή αβέβαιες…
Υπάρχουν πολλοί δρόμοι προς το άγνωστο μέλλον, αλλά μονάχα ένας αυξάνει θεαματικά τις πιθανότητες να απολαύσουμε το ταξίδι: να ταξιδέψουμε μαζί με κάποιον που εμπιστευόμαστε. Μπορούμε, φυσικά, να προσπαθήσουμε να χτίσουμε μόνοι μας μια επιτυχημένη καριέρα ή μια ευτυχισμένη ζωή –αλλά γιατί να το κάνουμε αυτό;
Αφού μαζί τα καταφέρνουμε καλύτερα!

Ο Σάιμον Σίνεκ είναι οπτιμιστής –πιστεύει σε ένα πιο φωτεινό μέλλον για την ανθρωπότητα. Η ομιλία του στο TED.com είναι η τρίτη σε προβολές όλων των εποχών. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το έργο του, αλλά και για το πώς μπορείτε να εμπνεύσετε τους γύρω σας, στον ιστότοπο StartWithWhy.com.

O Ίθαν M. Όλντριντζ είναι εικονογράφος και συγγραφέας, και ζει στη Νέα Υόρκη. Μπορείτε να δείτε περισσότερα έργα του στον ιστότοπο ethanaldridge.weebly.com.

HYRUM W. SMITH
ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ

Μετάφραση: Δέσποινα Αλεξανδρή
Κατηγορία βιβλίου: Προσωπικής βελτίωσης
Σελίδες: 128
Τιμή: 8,90 €

Αλλάξτε πεποιθήσεις και θα αλλάξει η ζωή σας!
Όλοι ζούμε στιγμές στις οποίες τα αποτελέσματα της συμπεριφοράς μας δεν φαίνεται να ικανοποιούν τις ανάγκες μας. Στο νέο του βιβλίο, ο Χάιραμ Σμιθ υποδεικνύει τακτικές ανεκτίμητες για όσους θέλουν να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη.
Μέσα από ένα σαφές και απλό μοντέλο, αποκαλύπτει γιατί κάποια προβλήματα της ζωής μας προκύπτουν από τη συμπεριφορά μας. Στη συνέχεια, εξηγεί με απλά λόγια τα βήματα με τα οποία θα εντοπίσουμε και θα διορθώσουμε τις πεποιθήσεις που οδηγούν σε επιζήμιες συμπεριφορές.
Στην ουσία, περιγράφει μια αποτελεσματική διαδικασία μέσα από την οποία θα μπορέσετε να αλλάξετε τις συνήθειες και τις σχέσεις σας, ώστε να οδηγηθείτε σε προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες με μακροχρόνια διάρκεια.
«Ένα βιβλίο διορατικό, εμπνευσμένο, μεγαλοφυές! Όταν σηκώσετε τα μάτια σας απ’ την τελευταία σελίδα, θα αντικρίσετε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο.» –William B. Caldwell, Αντιστράτηγος ε.α. του αμερικανικού στρατού, Πρόεδρος της Στρατιωτικής Σχολής της Τζόρτζια

«Ο Σμιθ σάς εξηγεί τα απαραίτητα βήματα για να επιτύχετε θετικές και μόνιμες αλλαγές. Αφήστε τον να γίνει ο σοφός φίλος που σας νοιάζεται και θα σας οδηγήσει σε εντυπωσιακά αποτελέσματα.»
–Richard H. Brown, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών Electronic Data Systems Inc., Cable and Wireless PLC και H&R Block Inc.

«Ο Χάιραμ τα κατάφερε και πάλι! Αν δεν γνωρίζετε το έργο του, να ξέρετε ότι, αφού διαβάσετε το βιβλίο Είσαι αυτό που πιστεύεις, θα αντιμετωπίσετε προκλήσεις, θα εντυπωσιαστείτε και, πάνω απ’ όλα, θα βελτιωθείτε.» –Linda Eaton, Αντιπρόεδρος και Διευθύντρια Εκπαίδευσης του Cannon Financial Institute

Ο Χάιραμ Γ. Σμιθ είναι συνιδρυτής, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Franklin Covey, και συνιδρυτής της 3Gaps, μιας εταιρείας κατάρτισης για ιδιώτες και οργανισμούς. Είναι ο συγγραφέας πολλών αναγνωρισμένων βιβλίων, στα οποία συγκαταλέγονται τα The 3 Gaps, The 10 Natural Laws of Successful Time and Life Management και Το πιο σημαντικό, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Δομοκού 4, 104 40 Αθήνα, Τηλ.: 210-5237635, Fax: 210-5237677, [email protected], www.klidarithmos.gr