8 – 3 = 11

Συγγραφέας: Χρόνης Μίσσιος

Στο 8-3=11, ένας ολόκληρος κόσµος, ένας πλανήτης φωνάζει «βοήθεια». Άνθρωποι διαφορετικής καταγωγής, θρησκείας, κουλτούρας, τάξης και πολιτικής ένταξης αντιµετωπίζουν τον ίδιο κίνδυνο: να δουν τον τόπο τους να γίνεται εχθρικός, η γη τους άγονη κι ο βίος τους αβίωτος.

Η αφήγηση του µυθιστορήµατος κινείται σε δύο επίπεδα. Από τη µια, η ζωή και η βήµα βήµα συγκρότηση της συντροφιάς – µιας µικρής εναλλακτικής κοινότητας στο περιθώριο της κοινωνίας, µιας νησίδας ανοχής και κατανόησης µέσα στον κλυδωνισµό των σχέσεων κάθε είδους. Από την άλλη, ένα διήγηµα, που γράφει ο Συγγραφέας, µέλος της συντροφιάς, µια απολύτως αναγνωρίσιµη, ρεαλιστική και διαχρονική απεικόνιση ενός ζεύγους. Ο αναγνώστης στη ζωή των ηρώων του βιβλίου, είτε αναφέρονται στο πρόσφατο παρελθόν είτε στο παρόν, αναγνωρίζει ήδη το κυοφορούµενο µέλλον και στις δύο εκδοχές του, τη σωτηρία του ή την καταστροφή του.

Το έκτο και τελευταίο µυθιστόρηµα του Χρόνη Μίσσιου, που το έγραφε πριν από τον θάνατό του, έχει ως τίτλο µια παράδοξη αριθµητική πράξη, συµβατή µόνο µε τη λογική της προσφοράς.

Ο Χρόνης Μίσσιος γεννήθηκε στην Καβάλα το 1930. Πέρασε µεγάλο µέρος της ζωής του σε φυλακές και εξορίες ως πολιτικός κρατούµενος. Εκεί έµαθε ανάγνωση και γραφή. Το πρώτο του βιβλίο …Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς (1985) τον καθιέρωσε από τους πρώτους µήνες της κυκλοφορίας του ως συγγραφέα στη συνείδηση κριτικής και κοινού. Ακολούθησαν τα βιβλία Χαµογέλα, ρε… Τι σου ζητάνε; (1988), Τα κεραµίδια στάζουν (1991), Το κλειδί είναι κάτω από το γεράνι (1996), Ντοµάτα µε γεύση µπανάνας (2001). Ο Χρόνης Μίσσιος έζησε στο Μικροχώρι Καπανδριτίου µέχρι τον Νοέµβριο του 2012 που έφυγε από τη ζωή.

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ/ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ISBN: 978-960-16-7573-2 ΣΧΗΜΑ: 14Χ21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 352 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 17,70€ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

Σάρλιτζα Πάλλας

Συγγραφέας: Γιάννης Γιαννέλλης- Θεοδοσιάδης

Έρωτας, πάθος, δολοπλοκίες και κατασκοπεία στο εκρηκτικό κλίμα του ελληνικού μεσοπολέμου. Μια πραγματική ιστορία κατατρεγμένων προσφύγων της Μικράς Ασίας, που αγωνίζονται να επιβιώσουν από την κόλαση του διωγμού στη Σμύρνη. Με βάσανα και κόπους καταφτάνουν στη Λέσβο και καταλύουν σ’ επιταγμένους χώρους, παραπλεύρως του περίφημου ξενοδοχείου της εποχής «Σάρλιτζα Πάλλας», όπου πλέκονται συγκλονιστικές ερωτικές ιστορίες. Η μοίρα και ο έρωτας τους ενώνουν, αλλά και τους χωρίζουν, μέσα από την οδύνη που προξενούν τα πολιτικά πάθη και τα παιχνίδια των Μεγάλων Δυνάμεων, που έθρεψαν τον Εθνικό Διχασμό και ώθησαν στην εθνική καταστροφή το 1922. Οι ήρωες κινούνται ανάμεσα στη Δραπετσώνα –με τους τεκέδες, τα χασισοποτεία και τα περίφημα δημοτικά μπορντέλα των «Βούρλων»– και στην Κηφισιά, σε μια περίοδο που κορυφώνεται με τη «Δίκη των Εξ» και σημαδεύεται από αλλεπάλληλες δικτατορίες. Ύστερα από μια διαδρομή με μεγάλες ανατροπές, αναζητούν την ευτυχία και τη χαμένη τους αθωότητα πίσω στη Λέσβο, στο «Σάρλιτζα Πάλλας»…

O Γιάννης Γιαννέλλης-Θεοδοσιάδης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως δικηγόρος στη Μυτιλήνη. Το 2007 εξελέγη για τέταρτη φορά βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, ενώ το 2015 ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, από την οποία παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Έχει τιμηθεί από την ολλανδική κυβέρνηση με το ανώτατο παράσημο του Τάγματος των Ιπποτών της Οράγγης-Νάσσαου. Το μυθιστόρημά του Ισμαήλ και Ρόζα (2016) έχει μεταφραστεί στα τουρκικά και έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με τον τίτλο Η Ρόζα της Σμύρνης. Από τις Εκδόσεις Πατάκη έχουν επίσης κυκλοφορήσει τα βιβλία του Το βλέμμα της Ήρας (2008), Η λίστα του Χόρχε (2011) και Έρωτας στις φλόγες της Σμύρνης (2017). Είχε προηγηθεί το μυθιστόρημά του Η διαπλοκή της εξουσίας (εκδ. Ι. Σιδέρης, 2002) και τα ιστορικά λευκώματα Η λαϊκή πολιτική σάτιρα στο τέλος του 19ου αιώνα (εκδ. Έφεσος, 2001) και Ο λαός εικονογραφεί την ιστορία του (εκδ. Σιδέρης, 2003). Το 2013 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του Cafe Napolitano (εκδ. Αιολίδα) και το 2015 το Δέκα δευτερόλεπτα (εκδ. Α. Α. Λιβάνη). Έχει επίσης γράψει μελέτες για τον λαϊκό πολιτισμό.

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ/ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ISBN: 978-960-16-8303-4 ΣΧΗΜΑ: 14Χ21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 480 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 18,80€ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

99% Ευτυχισμένοι
99 συμβουλές μεγάλων στοχαστών για να χαιρόμαστε την κάθε μέρα

Συγγραφέας: Άλλαν Πέρσυ
Μετάφραση: Αγαθή Δημητρούκα

Οι φιλόσοφοι Ανατολής και Δύσης αναζητούν απαντήσεις εδώ και χιλιάδες χρόνια στα ίδια ερωτήματα που απασχολούν κι εμάς σήμερα. Ποιο είναι το μυστικό της ευτυχίας; Υπάρχει κάποιο μονοπάτι προς την επιτυχία; Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αληθινή αγάπη; Τι κάνουμε όταν όλα είναι εναντίον μας; Από τον Πλάτωνα έως τον Βούδα, περνώντας από τον Νίτσε και τη Σιμόν ντε Μποβουάρ, το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει τις καλύτερες σκέψεις από τις πιο προικισμένες διάνοιες της ανθρωπότητας, ώστε να αντιμετωπίζουμε πιο φιλοσοφημένα κάθε είδους τρικλοποδιά που μας βάζει η καθημερινότητα.

Ο Άλλαν Πέρσυ είναι ο συγγραφέας των µπεστ σέλερ Νίτσε: 99 µαθήµατα καθηµερινής φιλοσοφίας, Όσκαρ Ουάιλντ: 99 µαθήµατα σοφίας για µια ευτυχισµένη ζωή εδώ και τώρα, Το σκάφανδρο του αισιόδοξου, Έρµαν Έσσε: 66 µαθήµατα καθηµερινής σοφίας, Φραντς Κάφκα: 99 μαθήματα αυτογνωσίας, Άλμπερτ Αϊνστάιν: 85 μαθήματα ατομικής σοφίας για σχετικά δύσκολα προβλήματα, Σαίξπηρ για ερωτευμένους: 72 μυστικά για να δίνει φως ο έρωτας στη ζωή μας, Nα σκέφτεσαι με τα πόδια: 50 ιδέες από τον κόσμο του ποδοσφαίρου για μια καλύτερη ζωή και Πλάτωνας: 80 μαθήματα φιλοσοφίας για τη ζωή.

ΣΕΙΡΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΔΟΚΙΜΙΑ/ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΝ ΠΕΡΣΥ ISBN: 978-960-16-8295-2 ΣΧΗΜΑ: 17Χ21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 224 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 09,81€ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΜΑΙΟΣ 2019

ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Συγγραφέας: JAMES HAWES
Μετάφραση: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΠΑΣ

Τα πράγματα στη Δύση δεν πάνε καλά. Οι αγγλοσαξονικές δυνάμεις, μεγαλύτερες και μικρότερες, καταφεύγουν σε φαντασιώσεις περασμένων μεγαλείων. Σε όλη την Ευρώπη λαϊκιστές ξιφουλκούν κατά της μετανάστευσης και της παγκοσμιοποίησης, αποδίδοντας αυτά τα φαινόμενα σε ένα κακόβουλο «σύστημα», του οποίου τα νήματα κινούν αόρατα, υπερεθνικά κέντρα. Πίσω από τα τείχη του Κρεμλίνου ο Πούτιν βλέπει τα σχέδιά του να βρίσκονται σε καλό δρόμο· οι γείτονές του, τόσο οι χώρες της Βαλτικής όσο και οι λεγόμενες χώρες του Βίζεγκραντ, έχουν τους λόγους τους να ανησυχούν και να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο Βερολίνο.
Είναι, όμως, οι Γερμανοί κάποιοι σαν εμάς τους άλλους δυτικούς ή μήπως είναι κάτι διαφορετικό; Αυτό το ερώτημα παραμένει εν μέρει αναπάντητο, αν και έχουν περάσει περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια αφότου τέθηκε για πρώτη φορά. Πόσο ρωμαϊκή έγινε τελικά η Germania των Λατίνων συγγραφέων; Υπήρξαν οι Γερμανοί αντίπαλοι ή κληρονόμοι του ρωμαϊκού πολιτισμού; Πότε επεκτάθηκαν για πρώτη φορά προς τα ανατολικά; Έγιναν ποτέ πραγματικά κυρίαρχοι στα εδάφη πέραν του Έλβα; Πώς προέκυψε το κενό εξουσίας που υπήρχε επί αρκετούς αιώνες στη Γερμανία, στην καρδιά της Ευρώπης; Πώς γεννήθηκε η Πρωσία; Ο Μπίσμαρκ ενοποίησε τη Γερμανία ή μήπως απλώς την κατέκτησε; Πού βρίσκονται οι ρίζες του Χίτλερ και του Τρίτου Ράιχ; Γιατί η Γερμανία ηττήθηκε στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο; Πώς αναγεννήθηκε από την τέφρα της; Υπήρξε πράγματι γερμανικό οικονομικό θαύμα; Τείνει, όντως, η Γερμανία να γίνει το τελευταίο προπύργιο της Δύσης, σε πεδία όπως η οικονομική ευμάρεια και η αντοχή των δημοκρατικών θεσμών; Μήπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ δεν είναι παρά το προκάλυμμα μιας νέας γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη;
Ολοζώντανη, περιεκτική και ρηξικέλευθη ιστορία μιας χώρας που άλλοι τη θαυμάζουν και άλλοι τη φοβούνται. Με περίπου 100 χάρτες και εικόνες.

«Εξαιρετική και γοητευτική επισκόπηση της ιστορίας της Γερμανίας, από την Εποχή του Σιδήρου ως την καγκελαρία της Άνγκελα Μέρκελ». New European

«Aξιοθαύμαστος οδηγός σε ένα τόσο πυκνό πεδίο, όσο η ιστορία της Γερμανίας». Times

«Πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσετε!» Economist

O James Hawes γεννήθηκε το 1960. Σπούδασε γερμανικά στο Hertford College της Οξφόρδης και στο University of Central London. Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια του Maynooth, του Sheffield και του Swansea. Είναι συγγραφέας έξι μυθιστορημάτων, του εν πολλοίς προφητικού ως προς το Brexit βιβλίου Speak for England (2005) και του Englanders and Huns: The Culture Clash which Led to the First World War (2015).
Διευθύνει το μεταπτυχιακό σεμινάριο δημιουργικής γραφής του Brookes University στην Οξφόρδη.

ΣΕΙΡΑ: ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ISBN: 978-960-16-8306-5 ΣΧΗΜΑ: 14×19 ΣΕΛΙΔΕΣ: 344 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 16,60 € ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΜΑΪΟΣ 2019

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Συγγραφέας: OLIVER SACKS
Μετάφραση: ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δύο εβδοµάδες πριν από τον θάνατό του το 2015, ο Όλιβερ Σακς παρουσίασε τα περιεχόµενα από το Ποτάµι της συνείδησης, το τελευταίο του βιβλίο. Ο Σακς είναι διάσηµος για τις διαφωτιστικές µελέτες του σε ανθρώπους που ζουν µε νευρολογικές διαταραχές στα απώτατα όρια της ανθρώπινης εµπειρίας. Ωστόσο, το πεδίο των επιστηµονικών ενδιαφερόντων του δεν περιοριζόταν στον χώρο της νευροεπιστήµης και της ιατρικής· τον γοήτευαν ζητήµατα, ιδέες και ερωτήµατα όλων των επιστηµονικών πεδίων. Η ευρύτητα των γνώσεών του και το πάθος του αντικατοπτρίζονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου, στο οποίο πραγµατεύεται τη φύση όχι µόνο της ανθρώπινης εµπειρίας, αλλά και της ζωής στο σύνολό της.
Στο Ποτάµι της συνείδησης ο δρ Σακς καταπιάνεται µε την εξέλιξη, τη βοτανολογία, τη χηµεία, την ιατρική, τη νευροεπιστήµη και τις τέχνες, ασχολείται µε τα σφάλµατα της µνήµης, την έννοια της δηµιουργικότητας και του χρόνου, τη φύση της συνείδησης και συνοµιλεί µε τους µεγάλους ήρωές του –κυρίως τον Δαρβίνο, τον Φρόυντ και τον Γουίλλιαµ Τζέιµς–, που υπήρξαν σύντροφοι και συνοδοιπόροι του από την πολύ νεαρή του ηλικία.
Το Ποτάµι της συνείδησης αποκαλύπτει την αστείρευτη αγάπη και δίψα του Σακς για γνώση και την ακατάπαυστη, διαχρονική προσπάθειά του να κατανοήσει την ανθρώπινη κατάσταση.

Ο ΟΛΙΒΕΡ ΣΑΚΣ γεννήθηκε το 1933 στο Λονδίνο και σπούδασε στο Queen’s College της Οξφόρδης. Ολοκλήρωσε την ιατρική του ειδικότητα στο νοσοκοµείο Mount Zion του Σαν Φρανσίσκο, καθώς και στο UCLA, προτού εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη, όπου πολύ σύντοµα ήρθε σε επαφή µε τους ασθενείς τους οποίους περιέγραψε στο βιβλίο του Ξυπνήµατα. Εργάστηκε για σχεδόν πενήντα χρόνια ως νευρολόγος και έγραψε πολλά βιβλία, στα οποία πραγµατεύεται τις ασυνήθιστες νευρολογικές διαταραχές και παθήσεις των ασθενών του. Στη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του έλαβε πλήθος βραβεία, µεταξύ των οποίων τιµητικές διακρίσεις από το Ίδρυµα Γκούγκενχαϊµ, το Εθνικό Ίδρυµα Επιστηµών, την Αµερικανική Ακαδηµία Τεχνών και Γραµµάτων και το Βασιλικό Κολέγιο Ιατρών. Το 2008 αναγορεύτηκε «Commander της Βρετανικής Αυτοκρατορίας». Πέθανε το 2015. Το 2017 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο του Ευγνωµοσύνη, µια συλλογή τεσσάρων δοκιµίων που έγραψε τους τελευταίους µήνες της ζωής του, τα οποία προκαλούν συγκίνηση καθώς διερευνούν τα συναισθήµατά του για την ολοκλήρωση της ζωής του και τη συµφιλίωση µε τον ίδιο του τον θάνατο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.oliversacks.com

«Ο Σακς ακολουθεί τη µεγάλη συγγραφική παράδοση των ιατρών-λογοτεχνών. Είναι νηφάλιος, γεµάτος χαρά και ανθρωπιά και πάντα έτοιµος να απολαύσει µια ωραία ιστορία». Spectator

«Ο Όλιβερ Σακς είναι ένας νευρολόγος γεµάτος ανθρωπιά και ειλικρίνεια, ένας χαρισµατικός και µεταδοτικός αφηγητής». Observer

ΣΕΙΡΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΔΟΚΙΜΙΑ ISBN: 978-960-16-8291-4 ΣΧΗΜΑ: 14×21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 320 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 15,50 € ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΜΑΪΟΣ 2019

Η ΑΓΡΙΑ ΣΚΕΨΗ

Συγγραφέας: CLAUDE LEVI-STRAUSS
Μετάφραση: ΕΥΑ ΚΑΛΠΟΥΡΤΖΗ

H Άγρια σκέψη, δηµοσιευµένη το 1962, περιλαµβάνει την καλύτερη έκθεση των νόµων οι οποίοι, σύµφωνα µε τον Levi-Strauss, διέπουν την ανθρώπινη νόηση στις κοινωνίες χωρίς γραφή. Ως «άγρια σκέψη» ο Γάλλος ανθρωπολόγος όρισε τη µορφή εκείνη της σκέψης που αναδύθηκε κατά τη νεολιθική περίοδο και η οποία οδήγησε στην ανακάλυψη των «τεχνών του πολιτισµού»: στην κεραµική, στην υφαντική, στη γεωργία και στην εξηµέρωση των ζώων, δραστηριότητες που εξακολουθούν να αποτελούν τα ερείσµατα της ανθρώπινης ζωής. Η αρχή των ανακαλύψεων αυτών θα πρέπει να αναζητηθεί στην επιµονή της άγριας σκέψης να παρατηρεί την εµπειρική ποικιλοµορφία και να την εκµεταλλεύεται πρωτίστως θεωρητικά, προκειµένου να καταστήσει σηµαίνοντα τον πραγµατικό κόσµο. Σε αντίθεση µε τον δυτικό ορθολογισµό, η σκέψη των µη δυτικών κοινωνιών εξακολούθησε να βασίζεται στα δεδοµένα των αισθήσεων, φτάνοντας µε τον τρόπο αυτό στη δηµιουργία µιας «επιστήµης του συγκεκριµένου».
Το όνοµα του Levi-Strauss συνδέεται µε το επιστηµολογικό παράδειγµα της «δοµικής ανθρωπολογίας», το οποίο βασίστηκε στην επιλεκτική µεταφορά ορισµένων αρχών της δοµικής γλωσσολογίας του F. de Saussure, όπως αυτή τροποποιήθηκε από τη φωνολογία των N. Trubetzkoy και R. Jakobson. Η προσέγγιση που εισηγήθηκε ο Levi-Strauss ξεπέρασε τα όρια της ανθρωπολογικής θεωρίας και επηρέασε µια σειρά επιστηµονικούς κλάδους όπως, µεταξύ άλλων, η ψυχανάλυση, η πολιτική θεωρία, η φιλοσοφία ή η λογοτεχνική κριτική.
Παρά το γεγονός ότι σήµερα πλέον η δοµιστική προσέγγιση έχει δια¬κλαδιστεί στα ποικίλα µεταδοµιστικά ρεύµατα, το έργο του Levi-Strauss παραµένει «κλασικό», και για τους νέους δρόµους που διάνοιξε για την ανθρωπολογική σκέψη αλλά και για το όραµά του για µια ισότιµη αποτίµηση των πολιτισµικών εκφράσεων όλων των κοινωνικών οµάδων, είτε αυτές ανήκουν στον δυτικό κόσµο είτε στις ταχύτατα εξαφανιζόµενες κοινωνίες των επονοµαζόµενων «αγρίων».
Ε.Κ.

Ο CLAUDE LEVI-STRAUSS (1908-2009) σπούδασε φιλοσοφία πριν στραφεί στην εθνολογία. Tο 1935 πηγαίνει στη Βραζιλία ως καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήµιο του Sao Paulo. Στα επόµενα χρόνια θα µελετήσει τις φυλές των Ινδιάνων του Αµαζονίου.
Θα αφηγηθεί τα ταξίδια του στο εσωτερικό των αποκαλούµενων «πρωτόγονων» κοινωνιών σε ένα βιβλίο που τον έκανε διάσηµο, τους Θλιµµένους τροπικούς. Ο Levi-Strauss έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους κυριότερους στοχαστές του 20ού αιώνα. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα έργα του Φυλή και ιστορία – Φυλή και πολιτισµός (µτφρ. Αθ. Στεφανής, 2003) και Η ανθρωπολογία και τα προβλήµατα του σύγχρονου κόσµου (μτφρ. Ευγενία Γραμματικοπούλου, 2012).

ΣΕΙΡΑ: ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ISBN: 978-960-16-8236-5 ΣΧΗΜΑ: 14×21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 472 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 21,90 € ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΜΑΪΟΣ 2019

Manhattan beach

Συγγραφέας: Τζέννιφερ Ίγκαν
Μεταφραστής: Μαρία Φακίνου

«Θα πάµε να δούµε τη θάλασσα».
Νέα Υόρκη, 1934. Η δωδεκάχρονη Άννα Κέρριγκαν συνοδεύει τον πατέρα της στην επίσκεψη στο σπίτι του Ντέξτερ Στάυλς, ο οποίος, απ’ ό,τι φαίνεται, µπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση της οικογένειάς της. Η θάλασσα που εκτείνεται πέρα από το σπίτι καθώς και το φορτισµένο µυστήριο που υπάρχει ανάµεσα στους δύο άντρες τη µαγεύουν.
Χρόνια αργότερα, ο πατέρας της έχει εξαφανιστεί και η χώρα βρίσκεται σε πόλεµο. Η Άννα δουλεύει στο ναυπηγείο του Μπρούκλυν. Οι γυναίκες µπορούν να κατέχουν θέσεις εργασίας που κάποτε ανήκαν στους άντρες, µιας και εκείνοι τώρα βρίσκονται µακριά. Γίνεται η πρώτη δύτρια, επάγγελµα κλειστό και επικίνδυνο, δουλεύοντας στις επισκευές των πλοίων που θα βοηθήσουν την Αµερική να κερδίσει τον πόλεµο. Ένα βράδυ, συναντά τυχαία τον Ντέξτερ Στάυλς και συνειδητοποιεί πόσο µπερδεµένη πρέπει να ήταν η ζωή του πατέρα της…

Η Τζέννιφερ Ίγκαν γεννήθηκε στο Σικάγο το 1962 και σπούδασε αγγλική λογοτεχνία στο University of Pensylvania και στο St John College στο Cambridge. Το µυθιστόρηµά της A Visit from the Goon Squad (2011) τιµήθηκε µε το βραβείο Πούλιτζερ και το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου του Κύκλου Κριτικών. Κείµενά της έχουν δηµοσιευθεί στα περιοδικά New Yorker, Harper’s Magazine, Granta, McSweeney’s και New York Times Magazine. Το Manhattan Beach, το πέµπτο της µυθιστόρηµα, κυκλοφόρησε στην Αµερική το 2017, ανακηρύχθηκε το βιβλίο της χρονιάς για τη Νέα Υόρκη (One book, one New York) από τον Δήµο της πόλης και το περιοδικό New York Magazine, και απέσπασε το βραβείο Andrew Carnegie Award for Excellence in Fiction. Ζει στο Μπρούκλυν µε τον άντρα της και τα δύο τους παιδιά.

«Υπάρχει κάτι που η Τζέννιφερ Ίγκαν δεν µπορεί να κάνει;» The New York Times Book Review

«Το εκπληκτικό, συναρπαστικό και αποκαλυπτικό έπος της Ίγκαν είναι ένα βιβλίο που δεν το αφήνεις από τα χέρια σου. Γοητεύει και µεταµορφώνει κάθε αναγνώστη, που σαν δύτης βουτάει στα βαθιά, στην αναζήτηση απαντήσεων, νοήµατος, προτού ανέβει πάλι στην επιφάνεια». Booklist

«Τι είναι αυτό που νοσταλγούµε από το παρελθόν; Τι είναι η συλλογική µνήµη; Στην επιφάνειά της και στον πυθµένα της; Πληµµυρισµένο από εντυπωσιακή ενσυναίσθηση, περνάει αβίαστα από περιγραφές βίας και εγκληµάτων σε σκηνές βαθιάς τρυφερότητας. Η Ίγκαν είναι µια χαρισµατική συγγραφέας!».
Publishers Weekly

«Απλά καταπληκτικό, συναρπαστικό, συγκινητικό, ως την τελευταία σελίδα». The Bookseller

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ/ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ISBN: 978-960-16-8255-6 ΣΧΗΜΑ: 14Χ21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 592 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 20,90€ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΙ
ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΘΑΡΡΟΣ, ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Ντάνιελ Τζ. Σίγκελ και Τίνα Πέυν Μπράυσον

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΝΤΩΝΙΑ ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες και ζητήματα που προκαλούν αντιπαραθέσεις, όπως το διάβασμα, ο χρόνος μπροστά στην οθόνη, οι διατροφικές επιλογές και η ώρα για ύπνο, τα παιδιά συχνά ξεσπούν με εκδραματίσεις ή κλείνονται στον εαυτό τους, κι έτσι συμπεριφέρονται με αντιδραστικότητα αντί με δεκτικότητα. Αυτό αποκαλούν οι δύο ευπώλητοι συγγραφείς των New York Times Daniel J. Siegel και Tina Payne Bryson αντίδραση του Εγκεφάλου του Όχι. Τα παιδιά μας, όμως, μπορούν να διδαχτούν να προσεγγίζουν τη ζωή με ανοιχτό πνεύμα και περιέργεια. Οι γονείς μπορούν να ενισχύσουν την ικανότητα των παιδιών τους να λένε ναι στον κόσμο και να καλωσορίζουν όλα όσα έχει να τους προσφέρει η ζωή, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές. Αυτό σημαίνει να καλλιεργούμε τον Εγκέφαλο του Ναι. Όταν τα παιδιά λειτουργούν από τη θέση του Εγκεφάλου του Ναι, είναι πιο πρόθυμα να διακινδυνεύσουν και να εξερευνήσουν. Είναι πιο περίεργα και δημιουργικά, ανησυχούν λιγότερο ότι θα κάνουν λάθη. Είναι καλύτερα στις σχέσεις τους και πιο ευέλικτα και ψυχικώς ανθεκτικά μπροστά σε αντιξοότητες και έντονα συναισθήματα. Λειτουργούν με οδηγό τους μια σαφή, εσωτερική πυξίδα που κατευθύνει τις αποφάσεις τους και τον τρόπο που συμπεριφέρονται απέναντι στους άλλους. Καθοδηγούμενα από τον Εγκέφαλο του Ναι, γίνονται πιο ανοιχτά, πιο δημιουργικά και αποκτούν μεγαλύτερη ψυχική ανθεκτικότητα. Στον Εγκέφαλο του Ναι, οι συγγραφείς παρουσιάζουν στους γονείς δεξιότητες, σενάρια, ιδέες και δραστηριότητες που μπορούν να φέρουν τα παιδιά όλων των ηλικιών στην εξαιρετικά επωφελή κατάσταση του «ναι».

Θα μάθετε:

 • τα τέσσερα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του Εγκεφάλου του Ναι –ισορροπία, ψυχική ανθεκτικότητα, εναισθησία και ενσυναίσθηση– και πώς να τα ενισχύετε
 • τον τρόπο να διακρίνετε πότε χρειάζονται τα παιδιά μια μικρή ώθηση έξω από τη ζώνη άνεσής τους έναντι των στιγμών που χρειάζονται ένα δίχτυ ασφαλείας και το οικείο τους περιβάλλον
 • στρατηγικές για να αφήνετε πίσω αρνητικές συμπεριφορές και αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις (επιθετικότητα και απόσυρση) και για να ενισχύετε το δυναμικό του παιδιού σας για θετικότητα
  Με προσωπικά παραδείγματα που εμπνέουν, με διασκεδαστικές και βοηθητικές εικόνες και με μια πολύ πρακτική συνοπτική παρουσίαση στο τέλος του βιβλίου, ο Εγκέφαλος του Ναι συνιστά ένα σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση του θετικού δυναμικού και για να διατηρείτε την εσωτερική σπίθα του παιδιού σας αναμμένη και ολοένα πιο δυνατή – ένα εργαλείο για να προσφέρετε στα παιδιά σας μια ζωή με πλούσιες σχέσεις, ουσιαστικές αλληλεπιδράσεις με τον κόσμο γύρω τους και ψυχική ηρεμία.

Ο Ντάνιελ Τζ. Σίγκελ, M.D., είναι κλινικός καθηγητής ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA), ιδρυτής και συν-διευθυντής του Mindful Awareness Research Center του UCLA και εκτελεστικός διευθυντής του Mindsight Institute. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, έχει γράψει μια σειρά βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων των μπεστ σέλερ των New York Times Brainstorm και Mind και, μαζί με τη Μέρυ Χάρτζελ, του Parenting from the Inside Out.
H Τίνα Πέυν Μπράυσον, Ph.D., είναι συν-συγγραφέας, μαζί με τον Ντάνιελ Τζ. Σίγκελ, των δύο μπεστ σέλερ των New York Times Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό του (The Whole-Brain Child, Εκδόσεις Πατάκη, 2018) και No-Drama Discipline. Είναι ιδρύτρια και εκτελεστική διευθύντρια του Center for Connection, μιας διεπιστημονικής κλινικής ομάδας στην Πασαντίνα της Καλιφόρνιας. Είναι πιστοποιημένη κλινική κοινωνική λειτουργός και ασκεί την παιδιατρική ψυχοθεραπεία και την ψυχοθεραπεία ενηλίκων, όπως και τη συμβουλευτική γονέων. Η δρ Μπράυσον πήρε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και ζει στο Λος Άντζελες με τον σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά.

«Οι σύγχρονοι γονείς θεωρούν τη συμπεριφορά των παιδιών τους ακατανόητη. “Εγώ ποτέ δε θα μιλούσα έτσι στους γονείς μου, ούτε θα αρνιόμουν να συνεργαστώ μαζί τους!” Eξηγώντας με δροσερή σαφήνεια τη νευροεπιστήμη και την ανάπτυξη των παιδιών και δίνοντας ταυτόχρονα πρακτικές, κατανοητές κατευθυντήριες γραμμές, ο Εγκέφαλος του Ναι έρχεται πάνω στην ώρα! Ο Daniel Siegel και η Tina Payne Bryson οδηγούν γονείς και παιδιά έξω από πολύπλοκα αδιέξοδα, προς μια αμοιβαία κατανόηση και εκτίμηση. Το βιβλίο τούς παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία και τους εμπνέει το θάρρος για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ταχύτατα μεταβαλλόμενου κόσμου μας». Wendy Mogel, συγγραφέας των The Blessing of a Skinned Knee και The Blessing of a B Minus
«Γενικό συμπέρασμα: Κάθε γονέας θέλει να μεγαλώσει ένα αποφασιστικό, ψυχικά ανθεκτικό, στοργικό παιδί. Απλά δεν ξέρουμε ακριβώς τον τρόπο? ανοίγουμε τα στόματά μας και τραγουδάμε το κουρασμένο ρεφρέν των γονέων μας: “Μη… Όχι… Μη…”. Στον Εγκέφαλο του Ναι, ο Dan Siegel και η Tina Payne Bryson μάς διδάσκουν πώς να καλλιεργούμε έναν δεκτικό παιδικό εγκέφαλο ενθαρρύνοντας την περιέργειά του. Δεν έχω διαβάσει ποτέ καλύτερη και πιο ξεκάθαρη εξήγηση για την επίδραση που μπορεί να έχει η ανατροφή των παιδιών στον εγκέφαλο και στην προσωπικότητά τους». Michael Thompson, PhD, ένας από τους συγγραφείς του Raising Cain
«Μέσα στον καταιγισμό των δραστηριοτήτων που συνθέτουν τις καθημερινές μας ζωές ως γονέων, είναι εύκολο να μας ξεφύγει η γενική εικόνα: Δεν ανατρέφουμε απλώς παιδιά? ανατρέφουμε ενήλικες. Ο Εγκέφαλος του Ναι προσφέρει ξεκάθαρες στρατηγικές για να ενθαρρύνουμε την ισορροπία, την ενσυναίσθηση και την αυτορρύθμιση στα παιδιά μας, έτσι ώστε να τα βοηθήσουμε όχι μόνο να διαχειρίζονται τις συγκρούσεις και τις απογοητεύσεις του σήμερα, αλλά και να αποκτήσουν τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να απολαύσουν ευτυχισμένες, υγιείς ζωές ως ενήλικες. Ένα ανεκτίμητο βοήθημα, που πρόκειται να προτείνω στους γονείς για αρκετά χρόνια!» Susan Stiffelman, συγγραφέας του Parenting Without Power Struggles
«Στο πλαίσιο της ανταγωνιστικής κουλτούρας των υπερφορτωμένων προγραμμάτων που κυριαρχεί σήμερα, το να αφήσουμε στα παιδιά μας τον χώρο για να είναι ο εαυτός τους είναι σημαντικότερο από ποτέ. Αυτό το βιβλίο προσφέρει μια έξοδο διαφυγής από μια νοοτροπία υψηλού ρίσκου. Αποτελεί έναν οδηγό για τους γονείς προκειμένου να εξασφαλίσουν υγεία, ευτυχία και γνήσια επιτυχία – ένα σχέδιο δράσης για την ανατροφή παιδιών δημιουργικών και με αυτοπεποίθηση, σε έναν κόσμο θεμελιωμένο στον φόβο. Ποτέ δεν είναι αργά για να εφαρμόσουμε τις βασισμένες στην επιστήμη στρατηγικές που μοιράζονται μαζί μας ο Dan και η Tina». Vicky Abeles, παραγωγός και συν-σκηνοθέτρια των The Race to Nowhere και Beyond Measure

ΣΕΙΡΑ: ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ISBN 978-960-16-8034-7 ΣΧΗΜΑ: 14Χ21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 304 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 13,30 € ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΜΑΪΟΣ 2019

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
Ή ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ

Συγγραφέας: GARY COX
Μετάφραση: ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ

Όπως στα περισσότερα πράγματα, έτσι και στη φιλοσοφία θα πρέπει να μάθουμε να περπατάμε πριν μάθουμε να τρέχουμε. Αντί λοιπόν να απεραντολογούμε για τα μεγάλα φιλοσοφικά προβλήματα, ξεκινάμε εστιάζοντας σε μικρότερα, πιο συγκεκριμένα, πιο άμεσα φιλοσοφικά ερωτήματα που αφορούν ό,τι βρίσκεται ή φαίνεται να βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας.
Και το πρώτο βήμα είναι να αρχίσουμε να αμφισβητούμε οτιδήποτε υποτίθεται πως είναι οφθαλμοφανές και αδιαμφισβήτητο στον καθημερινό κόσμο που μας περιβάλλει.
Σας προβληματίζουν τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής; Το βιβλίο αυτό θα σας δώσει απαντήσεις σε μερικά από αυτά ενώ θα σας αποκαλύψει ότι δεν υπάρχει μία απάντηση για κάποια άλλα. Το Πώς να γίνεις φιλόσοφος είναι ένα χιουμοριστικό και εξαιρετικά κατατοπιστικό εγχειρίδιο για τα ερωτήματα που οι φιλόσοφοι έθεταν, θέτουν και προσπαθούν να απαντήσουν για αιώνες, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα σας βοηθήσει
• Να σκέφτεστε, να μιλάτε, να επιχειρηματολογείτε και να πείθετε τους άλλους σαν να ήσασταν φιλόσοφος.
• Να τους αποστομώνετε σε μια αντιπαράθεση χρησιμοποιώντας φιλοσοφικές μεθόδους.
• Να προβάλλετε ερωτήματα και αμφιβολίες για τα πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν δεδομένα.
• Να συνειδητοποιήσετε ότι σχεδόν τίποτα δεν είναι βέβαιο.

Ο Γκάρυ Κοξ γεννήθηκε το 1964 στην Αγγλία. Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, στο οποίο είναι επίτιμος ακαδημαϊκός ερευνητής.
Έχει γράψει σημαντικά βιβλία για τον υπαρξισμό και για τη φιλοσοφία γενικότερα, μεταξύ των οποίων τα: The Sartre Dictionary (2008), How to Be An Existentialist (2009), The God Confusion (2013), Existentialism and Excess:The Life and Times of Jean-Paul Sartre (2016).

ΣΕΙΡΑ: ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ISBN: 978-960-16-8114-6 ΣΧΗΜΑ: 14×21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 224 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 12,20 € ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΜΑΪΟΣ 2019

Συζητήσεις με φίλους

Συγγραφέας: Σάλλυ Ρούνεϋ
Μετάφραση: Μαρία Φακίνου

H Φράνσις είναι είκοσι ενός ετών και σπουδάζει στο Δουβλίνο· μια συγκρατημένη και μελαγχολική νεαρή γυναίκα, που παρατηρεί τα πάντα γύρω της και την ενδιαφέρει, αν και χαλαρά, να γίνει συγγραφέας. Πρώην ερωτική της σύντροφος και τώρα καλύτερή της φίλη είναι η όμορφη Μπόμπι, που δε χάνει στιγμή την αυτοκυριαρχία της. Ένα βράδυ, ύστερα από μια ποιητική περφόρμανς των δυο τους σε μια από τις σκηνές της πόλης, συναντούν τη γνωστή δημοσιογράφο Μελίσσα, γνωρίζουν έπειτα τον όμορφο σύζυγό της Νικ και σταδιακά εμπλέκονται στον κόσμο τους: πολυτελή σπίτια, ξέφρενα πάρτι, διακοπές στη Βρετάνη. Το διασκεδαστικό φλερτ ανάμεσα στη Φράνσις και στον Νικ, όπως φαινόταν στην αρχή, θα εξελιχθεί σε μια παράξενη –κι έπειτα οδυνηρή– οικειότητα.

Γραμμένο με ρεαλισμό και ευφυή αίσθηση του χιούμορ, το μυθιστόρημα Συζητήσεις με φίλους, που έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες, ζωντανεύει τις βαθιές επιθυμίες και τα βάσανα των νέων ανθρώπων του 21ου αιώνα, αλλά και τις αιχμηρές γωνίες της γυναικείας φιλίας. Και η Σάλλυ Ρούνεϋ γίνεται η φωνή της γενιάς της, των παιδιών που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1990, στον δρόμο τους προς την ενηλικίωση.

Η Σάλλυ Ρούνεϋ γεννήθηκε το 1991 στο Κάσλμπαρ της Ιρλανδίας και σπούδασε στο Trinity College του Δουβλίνου. Λογοτεχνικά κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Granta, Dublin Review, The White Review, The Stinging Fly και στην ανθολογία Winter Pages. Το Συζητήσεις με φίλους (2017) είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Τιμήθηκε με το βραβείο Νέου Συγγραφέα της Χρονιάς από την εφημερίδα Sunday Times, ενώ επιλέχθηκε ως Βιβλίο της Χρονιάς από τις εφημερίδες Sunday Times, Observer και Telegraph. Το 2018 εκδόθηκε το δεύτερο μυθιστόρημά της Normal People (προσεχώς από τις Εκδόσεις Πατάκη), το οποίο συμπεριλήφθηκε στη μακρά λίστα για το Μan Booker Prize, ενώ κέρδισε το βραβείο καλύτερου μυθιστορήματος στα Irish Book Awards, καθώς και το Costa Book Award.

«Η Σάλλυ Ρούνεϋ στις Συζητήσεις με φίλους μας κάνει να νομίζουμε πως έχει ξαναγεννηθεί ο Τρούμαν Καπότε μαζί με μία δόση παραπάνω από την υψηλή ευφυΐα της Ελίζαμπεθ Μπάουεν».
Σεμπάστιαν Μπάρρυ

«Οι διάλογοι είναι υπέροχοι, όπως και η διορατικότητα με την οποία παρουσιάζεται η ανθρώπινη επαφή στην εποχή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Η Ρούνεϋ έχει τη μαγική ικανότητα να γράφει σε τέτοιο βαθμό αληθοφανείς σκηνές, που ακόμα και αν εξελίσσεται ελάχιστα κάτι ως προς τη δράση, ο αναγνώστης ενθουσιάζεται». The Week

«Βιβλίο που λάμπει από χιούμορ, κατανόηση, διορατικότητα και αλήθεια… Η Ρούνεϋ μοιράζεται με τη Σύλβια Πλαθ το ταλέντο να συγκεκριμενοποιεί τη γυναικεία συνείδηση. Αυτό το μυθιστόρημα είναι ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει για το τι σημαίνει να είσαι νέα και γυναίκα αυτήν ακριβώς την εποχή». Daily Mail

                                                              

«Συγγραφέας που δημιουργεί στον αναγνώστη σπάνια εμπιστοσύνη, με διαυγές, ευθύβολο ύφος… Η εκπληκτικότερη πτυχή του διαρκώς υπέροχου αυτού μυθιστορήματος είναι ο σαφής τρόπος με τον οποίο εξετάζει τις αυταπάτες που συχνά θεριεύουν πλάι στην υποτιθέμενη αυτογνωσία… Αλλά το έμφυτο μεγάλο ταλέντο της Ρούνεϋ είναι η παρουσίαση της ψυχολογίας των ηρώων της. Είναι καυστική και απαιτητική απέναντι στην “αθωότητα”· η πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματος αυτού, που αφορά εν τέλει την ενηλικίωση, δεν έχει ιδέα πόση αθωότητα της έχει απομείνει».
The New Yorker

«Έξυπνο, με στιλ, καυστικό και με απόλυτη αυτοπεποίθηση, το Συζητήσεις με φίλους είναι το ντεμπούτο ενός εκρηκτικού νέου ταλέντου. Συλλαμβάνει με έντονο, οδυνηρό και ολοκληρωμένο τρόπο πώς είναι να είσαι είκοσι και κάτι στην Ευρώπη στον εικοστό πρώτο αιώνα: υπερβολικά ευφραδής και με αυτεπίγνωση, αλλά τελείως χαμένος. Πρόκειται για τον Φύλακα στη σίκαλη για μια ολόκληρη γενιά νέων γυναικών».
Lucy Caldwell,
Rooney Prize for Irish Literature

«Μια μεταφορά του Καλημέρα, θλίψη στο σημερινό Δουβλίνο». Sunday Times

«Ευφυέστατο, αστείο και εντυπωσιακό». Guardian

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ/ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ISBN: 978-960-16-8281-5 ΣΧΗΜΑ: 14Χ21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 384 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 16,60€ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2019