Ο κύκλος των Καταραμένων Ποιητών

Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και η βραβευμένη ποιήτρια Νίκη Ταγκάλου, σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο με τίτλο “Ο κύκλος των Καταραμένων Ποιητών”.

Η Νίκη Ταγκάλου, επιλέγει και σας παρουσιάζει μια ανθολογία σαν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του μεγαλείου των “καταραμένων” ποιητών

Από το οπισθόφυλλο…

Tελικά, καταραμένοι ή ευλογημένοι;
Ένας κύκλος που καταφέρνει να μένει ζωντανός στο πέρασμα του χρόνου.
Ένας κύκλος γεμάτος στίχους, συναίσθημα, πόνο και μορφές που ποτέ δεν γερνάνε…

Σκοτεινοί άνθρωποι, με λαμπρό όμως έργο: Baudelaire, Verlaine, Rimbaud, Λαπαθιώτης, Artaud, Καρυωτάκης, Πολυδούρη. Μορφές της λογοτεχνίας που αποθεώθηκαν μετά θάνατον, αφού οι ίδιοι –τις περισσότερες φορές- έγραφαν το σενάριο της ζωής τους με την ίδια καλλιτεχνική μαεστρία που έγραφαν τα ποιήματά τους. Θεμελίωσαν με ένα διεισδυτικό και τολμηρό τρόπο την ποίηση, η οποία πλέον δεν φοβόταν να ακροβατεί μεταξύ κολάσεως και παραδείσου.

Η ανθολογία αυτή αποτελεί ένα μικρό μα αντιπροσωπευτικό μέρος του πλούτου αυτών των ποιητών, που σημάδεψαν και κατηύθυναν το έργο ενός μεγάλου αριθμού νεότερων, που δεν φοβήθηκαν τις λέξεις αλλά ούτε και το θάνατο, αφού επέλεξαν να τον κάνουν σύμμαχό τους για να περάσουν στην αιωνιότητα…

Αυτό που κρατάς στα χέρια σου δεν είναι απλά ένα βιβλίο, είναι κάποιες απόκοσμες φωνές που μόλις φτάσουν στα αυτιά σου δεν μπορείς παρά να τις ερωτευτείς.

«Σκέφτομαι τον εαυτό μου στην κόλαση, άρα είμαι εκεί» – Arthur Rimbaud

Λίγα λόγια για την ποιήτρια…

Η Νίκη Ταγκάλου είναι µέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και Επίτιµο Μέλος του International Art Academy.

Η Μάχη Ερώτων (e-book) αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, η οποία µεταφράστηκε στα Αγγλικά. H δεύτερη ποιητική συλλογή Ψυχές από Μολύβι διατίθεται δωρεάν αποκλειστικά από την ιστοσελίδα texni.org

Τον Σεπτέµβριο του 2013 κυκλοφορεί σε έντυπη µορφή η ποιητική συλλογή Επανάσταση σιωπής (Βραβείο ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2014), τον Ιούλιο του 2014 κυκλοφορεί Το Κορµί της Λύπης (Βραβείο ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2015) και τον Σεπτέµβριο του 2015 το λυρικό πεζογράφηµα 30 ηµέρες, όλα από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

Έχει προχωρήσει σε πλήθος δηµοσιεύσεων σε διαδικτυακά λογοτεχνικά περιοδικά και συµµετείχε σε οµαδικές ποιητικές συλλογές.

Έχει βραβευτεί ακόµη µε:

– ΒΡΑΒΕΙΟ «ΣΟΦΟΚΛΗΣ» στον 1o Παγκόσµιο Διαγωνισµό Ποίησης «ΜΑΝΩΛΗ ΑΛΥΓΙΖΑΚΗ» στο Ιnternational Art Academy.

– Α΄ Βραβείο Φεµινιστικής Ποίησης στα ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2013.

– Α΄ Βραβείο Ποιητικής Συλλογής στα ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2013.

– Βραβείο «ΣΑΠΦΩ» στον 1ο Παγκόσµιο Διαγωνισµό Ποίησης Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ.

– Βραβείο «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» στον 2ο Παγκόσµιο Διαγωνισµό Ποίησης Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ.

To 2015 συµµετείχε στο εικαστικό λεύκωµα Ένα ποίηµα µια εικόνα µε σύγχρονες ποιήτριες και χαράκτριες (µια πρωτοβουλία της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας), το οποίο εκτέθηκε επί ένα µήνα στο Μουσείο Γουναρόπουλου.

Στοιχεία Βιβλίου:
Τίτλος: Ο κύκλος των Καταραμένων Ποιητών
Συγγραφέας: Νίκη Ταγκάλου
Σελίδες: 80
Τιμή Λιανικής:10

—————

Ψυχο-λογικές Σχέσεις

Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Δημήτρης Φλαμούρης, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Ψυχο-λογικές Σχέσεις” στον πολυχώρο Αίτιον.

Πού;
Πολυχώρος Αίτιον
Τζιραίων 8, Αθήνα

Πότε;

Τρίτη 09 ΜαΪου
19:00

Στην εκδήλωση εκτός από τον συγγραφέα, θα διαβάσουν από το βιβλίο η Χριστίνα Κορωναίου (Καθηγήτρια Φιλόλογος) και η Σουζάνα Βαρτάνη (Ηθοποιός).
Για το βιβλίο, θα ενσαρκώσουν μια ιστορία η Μαρία Βέη (Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια, Ιδιοκτήτρια του ψυχοθεραπευτικού κέντρου Αξίζω) και ο Χρήστος Πεζηρκιανίδης (Ψυχολόγος στην πολεμική αεροπορία, Υποψήφιος Διδάκτωρ στο τμήμα ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου).

Από το οπισθόφυλλο…

Τι θα γινόταν αν οι κολλητοί µας ήταν ψυχολόγοι; Πως θα έµοιαζαν οι συζητήσεις που κάνουµε µαζί τους όταν βγαίνουµε για ένα κρασί ή για ένα καφέ; Όταν αναλύουµε τα θέµατα που µας απασχολούν;

Θέµατα όπως:

• Γιατί πέφτω συνέχεια σε τέτοιου είδους άτοµα;

• Του τα ‘χω πει τόσες φορές του άντρα µου. Γιατί δεν αλλάζει;

• Γιατί κολλάω και δεν µπορώ να πάρω µια απόφαση;

• Γιατί µου παίρνει τόσο χρόνο να ξεκολλήσω από τον/την πρώην µου;

• Μου αντιστέκεται πολύ αλλά θα τον/την στρώσω εγώ…

• Μα όλα εγώ πρέπει να τα κάνω επιτέλους;

• Έχω αλλάξει τόσους συντρόφους. Πότε θα βρω τον σωστό;

• Με έχει κουράσει ο ξερόλας συνάδελφος… ?εν αντέχω άλλο!

• Πως µπορώ να νιώσω την ευτυχία;

Αυτά και άλλα πολλά, εξίσου σηµαντικά ζητήµατα, συζητούν οι φίλοι µε τον κολλητό-ψυχολόγο τους µέσα στο βιβλίο αυτό. Με έξυπνους, καθηµερινούς διαλόγους και προκλητικά επιχειρήµατα, ο ?ηµήτρης Φλαµούρης, PhD, συνδυάζει τις ψυχολογικές θεωρίες µε τη µαθηµατική λογική, προσεγγίζοντας πολύ διαφορετικά τις καταστάσεις που καθηµερινά πολιορκούν τον συναισθηµατικό µας κόσµο. Μέσα από 12 αυτοτελείς ιστορίες, το βιβλίο βοηθάει στην απόκτηση αυτογνωσίας και στην εύκολη κατανόηση των βαθύτερων ζητηµάτων που απασχολούν όλους µας. Έτσι, καταφέρνει να γίνει ο φίλος µε τον οποίο όλοι θα θέλαµε να βγούµε για ένα καφέ. Ή, ακόµα καλύτερα, για ένα κρασί…!

Λίγα λόγια για την συγγραφέα…

Ο Δηµήτρης Φλαµούρης γεννήθηκε και µεγάλωσε στη ?ράµα. Το 1996 αποφοίτησε από το Μαθηµατικό τµήµα του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο, όπου απέκτησε µεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο πάνω στα χρηµατοοικονοµικά µαθηµατικά.

Εργάστηκε σε διεθνείς επενδυτικές τράπεζες στο Λονδίνο µέχρι το 2009 και έπειτα σε εγχώρια χρηµατιστηριακή εταιρεία έως το 2015. Από το 2014 διδάσκει στο Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών.

Κάνοντας µια αποφασιστική αλλαγή πορείας, το 2016 αποφοίτησε από τη σχολή ψυχολογίας του University of East London, όπου ειδικεύτηκε στον τοµέα της Θετικής Ψυχολογίας. Πλέον, διοργανώνει βιωµατικά σεµινάρια, αρθρογραφεί και διατηρεί το δικό του blog (www.dimitrisflamouris.com), συνδυάζοντας το µαθηµατικό του υπόβαθρο µε τον χώρο της ψυχολογίας και της ευτυχίας. Παράλληλα, ασχολείται µε το κρασί και έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 65 χώρες συλλέγοντας εµπειρίες από όλα τα µέρη του πλανήτη.