JOHN SMITH
“Αναπαυτής”
Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Γιώργος Κωστόπουλος
σας παρουσιάζουν το νέο μας βιβλίο με τίτλο, John Smith: Αναπαυτής.

Από το οπισθόφυλλο…

Θυμάστε τις μέρες του Τρόμου; Θυμάστε τότε που οι Λεγεώνες του Χάους επιτέθηκαν στον κόσμο μας και σχεδόν τον αφάνισαν; Τότε που το Κακό πήρε σάρκα και οστά, ζωντανεύοντας τους εφιάλτες μας; Τότε που οι κραυγές αγωνίας των σφαγιασθέντων ήταν η συντροφιά μας κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό; Τότε που ο αέρας μύριζε αποσύνθεση και τρέλα και που η απόγνωσή μας μεγάλωνε με κάθε ανάσα που παίρναμε;

Σε έναν κόσμο που προσπαθεί να κλείσει τις πληγές του και να απωθήσει στα βάθη της μνήμης του τα γεγονότα που τον άλλαξαν, ένας ερευνητής καλείται να ανακαλύψει τα σκοτεινά πλάσματα που επέζησαν και να τα εξολοθρεύσει. Κατά τη διάρκεια των ερευνών του θα έρθει αντιμέτωπος με την παλιά του Νέμεση, θα ανακαλύψει ότι η αλήθεια του είχε αποκρυφτεί και θα πρέπει να αποφασίσει αν οι ηθικές του αναστολές είναι ισχυρότερες από τη δίψα του για εκδίκηση.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα…

Ο Γιώργος Κωστόπουλος γεννήθηκε πριν 35 χρόνια στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος και στον ελεύθερό του χρόνο γράφει μικρές και μεγάλες ιστορίες, κυρίως τρόμου και φαντασίας. Το 2013 κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Τρόμου στα βραβεία Larry Niven με το διήγημα «Σάιμον», ενώ το 2014 συμμετείχε στο 25th Hour Project. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Συμπαντικές Διαδρομές, στην ανθολογία Θρύλοι του Σύμπαντος, στο blog του Moonlight Tales, ενώ τον Μάιο του 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Εξιλέωση» και, έναν χρόνο μετά, η νουβελέτα «Ανίερη Πόλη». Το 2017 κυκλοφόρησε η νουβελέτα «Η Μαύρη Πυραμίδα» και η συλλογή Τρόμος, στην οποία συμμετείχε με το διήγημα «Η Κυρά Της Αυγής»

ISBN: 978-618-5231-77-4
τιμή: 15 ευρώ
σελίδες: 308
διαστάσεις: 14Χ21

————-

Οι Εκδόσεις iWrite και 45 ταλαντούχοι Έλληνες συγγραφείς, παρουσιάζουν το πρωτότυπο συλλογικό έργο διηγημάτων φαντασίας, “Ζόμπι στην Ελλάδα”!

Λίγες μόλις ημέρες πριν την επανέναρξη της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Walking Dead, στην Ελλάδα τα Ζόμπι αποφάσισαν να κάνουν πρόωρα την εμφάνισή τους.
45 μοναδικά διηγήματα που παντρεύουν τη σύγχρονη Δυτική κουλτούρα των ζόμπι με τις εντυπωσιακές παραδόσεις της ελληνικής Λαογραφίας περί νεκροζώντανων!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Είναι γεγονός πώς οι ιστορίες με ζόμπι έλκουν διαχρονικά το ενδιαφέρον του κοινού σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από την προβολή κινηματογραφικών ταινιών, με χαρακτηριστικότερες εκείνες του George Romero (τέλη δεκαετίας 60’ και εξής), ενώ στις μέρες μας τηλεοπτικές παραγωγές όπως οι ταινίες/video games «Resident Evil» και η σειρά «Walking Dead» θεωρούνται εξαιρετικά δημοφιλείς. Παρ’ όλα αυτά, στις εκδόσεις iWrite σκεφτήκαμε πως μία ιστορία με ζόμπι δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο συνωμοσιολογικά σενάρια και φονικούς ιούς που ξεπηδούν από μυστικά εργαστήρια…

Η χώρα μας διαθέτει μία πλούσια λαογραφική Παράδοση, με αμέτρητους μύθους και θρύλους, που αναφέρονται σε περιστατικά… δράσης νεκροζώντανων πλασμάτων, από την αρχαία Ελλάδα και τον Μεσαίωνα, έως την περίοδο της Τουρκοκρατίας και τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Η Παράδοση αυτή, σκεφτήκαμε πως θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργήσει ως πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή πρωτότυπων διηγημάτων με ζόμπι… ελληνικής προέλευσης!

Μέσα από την αναγγελία για τη διενέργεια ενός πρωτότυπου λογοτεχνικού διαγωνισμού (το αποτέλεσμα του οποίου είναι ο συλλογικός τόμος που κρατάτε στα χέρια σας), στόχος μας ήταν να δώσουμε την ευκαιρία σε Έλληνες συγγραφείς να αναδείξουν το ταλέντο τους, παντρεύοντας ένα ανερχόμενο ρεύμα Λογοτεχνίας με την ελληνική Ιστορία, τη λαογραφία, τις ιδιαίτερες κοσμοθεωρητικές αντιλήψεις του λαού μας και τη σύγχρονη πραγματικότητα που μας περιβάλλει, είτε κατοικούμε στα αστικά κέντρα είτε στην επαρχία.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Η δηµιουργική εκδοτική οµάδα του iWrite.gr, θέλοντας να στηρίξει έµπρακτα την ελληνική συγγραφική κοινότητα, επενδύει (ενάντια στα σηµάδια των καιρών) σε συλλογικές εκδόσεις νέων και αναγνωρισµένων συγγραφέων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε πλήθος Ελλήνων δηµιουργών να κάνουν το όνειρό τους πραγµατικότητα.

Μέρος της προσπάθειας αυτής αποτελεί και η παρούσα ανθολογία διηγηµάτων φανταστικής λογοτεχνίας, µε ιδιαίτερα ταλαντούχους συγγραφείς από όλη την Ελλάδα!

Στο βιβλίο συμμετέχουν με κείμενα τους οι: Ευαγγελία Παπανίκου, Αποστόλης Τουρτούρης, Βασίλης Μόσχος, Ηλίας Διαμαντής, Σωτηρία Ιωαννίδου, Μιχάλης Ξυδέας, Γαλήνη Σαουλίδου, Γιώργος Λαγκώνας, Ματίνα Μαντά, Άρης Δεληγιαννίδης, Παντελής Λιάκας, Όλγα Λούρη, Γιώργος Μεσημέρης, Σάββας Χρυσικόπουλος, Απόστολος Παπαδόπουλος 16) Σόνια Λούρμα 17) Μαριάννα Μανιάτη 18) Στέλιος Ανδρεάδης, Γιώργος Δάμτσιος, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Μάκης Ιωσηφίδης, Αγγελίνα Παπαδημητρίου, Γιώργος Μπίφης, Μανώλης Πέρρος, Κωνσταντίνος Ταχτσίδης, Άγγελος Δραμπάλας, Λυδία Ψαραδέλλη, Π. Ένιγουεϊ, Βάγια Παπαποστόλου, Ανδρέας Μπιτάδος, Πολυνίκη Βαρακλή, Γιούλη Ρέτσα, Ελένη Λύρα, Mark C. Da Costa, Μαρία Δανιήλ, Θεόφιλος Γιαννόπουλος, Μαρία Βούλγαρη, Χρύσα Βασιλείου, Μάριος Δημητριάδης, Γεωργία Καλαμαρά, Θεόδωρος Καραδιαμαντής, Ηλίας Τσιάρας, Ματίνα Μακρυσοπούλου, Μάριος Φιλομανιώτης και Παναγιώτης Θωμάδης.

Εκδόσεις: iWrite
Τιμή Λιανικής: 18 ευρώ
Σελίδες: 552
ISBN:978-618-5218-81-2

Μια δημιουργία των Εκδόσεων iWrite
Με την εμπειρία της ομάδας των Εκδόσεων Πηγή
www.iWrite.gr | 2311282703 | [email protected]