«Ο καθένας σήμερα μπορεί να σκοτώσει με λέξεις,
ο καθένας…»

gun islolated

Ignatius Letterman

Λογοτεχνική Αστυνομία

I. Η Πόλη των Βιβλίων

Μια νέα Πόλη ανατέλλει. Ένας νέος λογοτεχνικός κόσμος γεννιέται.

Print

Letterman cover FOR PRINTl

Ο Ignatius Letterman, ενενήντα δύο ετών πια αναπολεί τα χρόνια της φωτιάς και τις ένδοξες μέρες της θητείας του στο σώμα της Αστυνομίας. Όχι όμως μιας οποιασδήποτε Αστυνομίας, αλλά της μοναδικής Λογοτεχνικής Αστυνομίας που εδρεύει στην Πόλη των Βιβλίων.
Η μητρόπολη του πνεύματος έπρεπε να δημιουργηθεί, ήταν μια αναγκαιότητα. Εδώ και αρκετό καιρό βιβλία καίγονται στην πυρά και οι συγγραφείς που τολμούν να γράψουν κάτι καλό, κάτι αυθεντικό εξοβελίζονται. Ένας νέος Μεσαίωνας ανατέλλει.
Ο Ignatius Letterman ως πρωτοκλασάτο στέλεχος της Λογοτεχνικής Αστυνομίας, τιμωρεί ανηλεώς την έπαρση, τη μεγαλομανία, την εξαπάτηση και τα εγκλήματα γραφής προσπαθώντας να περισώσει ό,τι μπορεί από την υπόληψη του ανθρώπινου πνεύματος και της Χαμένης Λογοτεχνίας. Αποκορύφωμα η υπόθεση του ανθρώπου-βόμβα Τζον Μορίαρτυ, του εκπροσώπου της σκοτεινής πλευράς μιας ανθρωπότητας που έχει κατρακυλήσει.
Ψευδαισθητικές μεταβολές, καταδιώξεις, δολοφονίες, φυλακίσεις, τρόμος, σαρκασμός, ευτράπελα, έρωτας, υποκρισία, αλαζονεία. Όλα συνυπάρχουν σ’ αυτόν τον δυστοπικό κόσμο. Όλα αυτά αναλογίζεται ο γηραιός Letterman. Για μια ακόμα φορά βυθίζεται στο αλλόκοτο σύμπαν της Λογοτεχνικής Αστυνομίας. Για μια τελευταία φορά μέσα από τα βάθη της ψυχής του θέλει να φωνάξει:
Εν ονόματι του Νόμου, της δικαιοδοσίας της Πόλης των Βιβλίων, του Άγνωστου Θεού και της Χαμένης Λογοτεχνίας, ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ!
Μια ανελέητη σάτιρα του εκδοτικού χώρου, μια δηκτική εξερεύνηση των ορίων της ανθρώπινης ματαιοδοξίας, μια παράδοξη ωδή στη δύναμη των λέξεων, μια κραυγή αφύπνισης για την εκδίωξη του Λόγου, για την Τέχνη ξεγυμνωμένη και ατιμασμένη.
Εντέλει, ένα κρεσέντο φαντασίας για έναν ολότελα πραγματικό κόσμο.

Print

Ο Ignatius Letterman γεννήθηκε στις ερήμους της Νεβάδα και μεγάλωσε στις πεδιάδες του Τέξας. Από μικρό παιδί τον γοήτευε η Λογοτεχνία και η επιβολή του νόμου. Με κάποιο τρόπο συνδύασε και τα δύο. Η «Λογοτεχνική Αστυνομία» είναι το πρώτο, αλλά όχι τελευταίο του βιβλίο.