ΕΛΕΝΗ ΖΟΤΟ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ

Εικονογράφηση: Παύλος Μότσης

Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 44
Τιμή: € 14,94 (με ΦΠΑ)

Σε αυτό το βιβλίο περιγράφω µε τα χρώµατα την πραγµατική πορεία της ζωής µου.
Με αγάπη και αισιοδοξία, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο µέλλον για τα παιδιά µας.

Η Ελένη Ζότο Δρακοπούλου γεννήθηκε στην Αλβανία και μεγάλωσε σε µια παραδοσιακή οικογένεια.
Το 1992 ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση και τον Ιανουάριο του 1996 μετανάστευσε στην Ελλάδα, που έγινε ο νέος τόπος διαμονής της.
Το 2003 σπούδασε την ελληνική γλώσσα στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και το 2004 αποφοίτησε από τη Σχολή Μαγειρικής Chef D’Oeuvres.
Το 2009 παντρεύτηκε και το 2012 απέκτησε την κόρη της Νταϊάνα.

Ο Παύλος Μότσης είναι Έλληνας εικαστικός καλλιτέχνης. Το 1992 ίδρυσε το Ατελιέ Μότση σε µια γραφική συνοικία της Αθήνας, στους Αμπελόκηπους. Το 1997, μετακόμισε σε ένα ήσυχο νοτιοανατολικό προάστιο, την Ηλιούπολη, όπου βρίσκεται το ατελιέ του μέχρι και σήμερα.
Τα εκφραστικά του μέσα δεν περιορίζονται στις ζωγραφικές δημιουργίες. Πέρα από το ταλέντο του ως ζωγράφος, δημιουργεί τοιχογραφίες και βιτρό. Επίσης η καλλιτεχνική του έκφραση επεκτείνεται στα γλυπτά και τα ψηφιδωτά.
Το πεδίο της τέχνης είναι η κινητήρια δύναμή του. Η προσωπική του συλλογή δεν υπερβαίνει τα 50 έργα τέχνης για µια περίοδο 40 ετών, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του portfolio του αποτελείται από αναθέσεις πελατών.
Υπάρχουν πολλά καλλιτεχνικά κινήματα που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τα έργα τέχνης του, αλλά στην πράξη δεν ανήκει απόλυτα σε κανένα από αυτά, επιλέγει µόνο κάποια στοιχεία και τεχνικές για να δημιουργήσει τη δική του οπτική γλώσσα.
Τα κύρια σύμβολα στα έργα του είναι οι ανθρώπινες μορφές, κυρίως γυναικείες, αλλά και τοπία που δεν εκτελούνται µε ρεαλιστικούς όρους, αλλά µε μαγικό και πνευματικό τρόπο, όχι ως φευγαλέα όνειρα, αλλά ως κάτι παράλληλο µε το πραγματικό.

ΔΗΜΗΤΡΑ Π. ΠΥΡΓΕΛΗ

Ο παππούς Ευτύχης

Σειρά: ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 40
Τιμή: € 12,72 (με ΦΠΑ)

Όταν ήµουν µικρός, προσπαθούσα να κρατήσω
τα βλέφαρά µου ανοιχτά για να σε δω!
Τα χρόνια πέρασαν…
Η αγάπη µου όµως για σένα δεν έσβησε.
Τώρα πια µεγάλωσα. Τα µαλλιά µου άσπρισαν.
Οι ρυτίδες στο µέτωπό µου φανερώνουν
πως ξεµάκρυνα από την πρώτη µου νιότη.
Όσο κι αν µεγάλωσα, δεν έπαψα να χαίροµαι
σαν µικρό παιδί για όλα αυτά που έζησα, αλλά και να ανυποµονώ για όλα εκείνα που θα ’ρθουν.
Φέτος δε θέλω να µου φέρεις δώρο. Θα σε περιµένω εγώ µε δώρα και σου υπόσχοµαι να µην κλείσουν τα βλέφαρά µου.
Ο παππούς Ευτύχης

ΔΗΜΗΤΡΑ Π. ΠΥΡΓΕΛΗ

Η Δήμητρα από μικρή ζει αγκαλιά με τα βιβλία. Διαβάζει και πλάθει ιστορίες για μικρούς και μεγάλους. Πιστεύει πως τα παραμύθια αγγίζουν τις παιδικές ψυχές που έχουν φωλιάσει σε σώματα ενηλίκων. Γνωρίζει πως δεν μπορεί πάντα να κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους, προσπαθεί όμως να προσφέρει στιγμές –στιγμούλες– ευτυχίας και να στρώνει το χαλί που πάνω εκεί θα καθίσουν τα όνειρα να πούνε τα δικά τους.
Γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Εργάζεται στο βιβλιοπωλείο της. Κάνει εκπομπές στο Ράδιο Ξάνθη 93,5 fm, επισκέπτεται σχολεία και αφηγείται παραμύθια, δημιουργώντας σχέσεις με το πιο «άναρχο» υλικό της ανθρωπότητας, τα παιδιά. Θα ήθελε να φωνάξει σε όλους πως η ζήση είναι πολύτιμη και πως τη σπαταλάει όποιος απομακρύνεται από την αγάπη και την ομορφιά.
Η πρώτη δημόσια κατάθεσή της στον κόσμο του παραμυθιού ήταν Η Μικρή Μπότα του Αϊ-Βασίλη από τις Εκδόσεις Λιβάνη και ακολούθησαν Ο Καπετάνιος στην Μπανιέρα από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, Οι Μικρές Ιστορίες για το Μεγάλο μας Κόσμο από τις Εκδόσεις Παρρησία, Τα Δυο Αδέρφια και Το Φεγγάρι από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, το διήγημα «Χωρίς Ψεγάδι» από τη συλλογή Η Ελλάδα που Αγαπώ – Μακεδονία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Ταξίδεψε Μαζί μου από τις Εκδόσεις Λιβάνη, το διήγημα «Ο Δάσκαλος που Αλφάδιασε το Μέλλον» από τη συλλογή Πατρίδες Αλησμόνητες – Μικρά Ασία – Πόντος από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, το διήγημα «Ο Άνθρωπος Αντέχει» από τη συλλογή Θάλασσες που μας Ενώνουν.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το 2018 τη βράβευσε για την προσφορά της στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό.
Υπόσχεται πως θα συνεχίσει με πολλή αγάπη και μεράκι να δημιουργεί όμορφες ιστορίες, για να ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στον μαγευτικό κόσμο των παραμυθιών!

ΓΙΩΤΑ ΛΙΒΑΝΗ

Το Δώρο
Εικονογράφηση P.K.

Σειρά: ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 40
Τιμή: € 12,72 (με ΦΠΑ)


«Μου έχουν πει ότι, αν στείλεις
ένα γράµµα µε µια µεγάλη ευχή στον Άγιο Βασίλη, αυτός ίσως και να µπορεί να την πραγµατοποιήσει.
Αρκεί να τη ζητήσεις από τα βάθη
της καρδιάς σου», σκέφτηκε η Δέσποινα.
Την άλλη µέρα το πρωί έγραψε την ευχή της και την άφησε να ταξιδέψει έξω από το παράθυρο.
Όµως η ευχή της Δέσποινας ήταν διαφορετική. Δε ζητούσε κούκλες, ούτε ρούχα ούτε παιχνίδια και στολίδια…

ΔΟΜΝΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΖΙΟΥ

Ο Κάβουρας και το στρατιωτάκι

Σειρά: ΕΦΗΒΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 104
Τιμή: € 14,00 (με ΦΠΑ)

Μια παράξενη συγκυρία φέρνει έναν κάβουρα και ένα στρατιωτάκι στο Νησί της Ειρήνης, µακριά από τον τόπο τους, όπου οι πόλεµοι µαίνονται. Μαλώνουν, αλλά και µονοιάζουν και προσεύχονται µαζί για την ειρήνη στον πλανήτη.
Ο κάβουρας βοηθά το στρατιωτάκι να απαλλαγεί από το όπλο του, να πετάξει από πάνω του τον πόλεµο. Το στρατιωτάκι τότε αναλαµβάνει µια µεγάλη αποστολή: να σταµατήσει τον πόλεµο.
Ταξιδεύει στον Ειρηνικό Ωκεανό και καταλήγει σε ένα νοσοκοµείο, στη χούφτα ενός τραυµατία πολέµου. Στο πρόσωπό του αναγνωρίζει το παιδάκι που έπαιζε µαζί του. Ο τραυµατίας τού αφηγείται την ιστορία του, ενώ παράλληλα κι άλλες ιστορίες αναδύονται η µία µέσα από την άλλη. Το στρατιωτάκι συγκινείται και προτείνει στον τραυµατία να δράσουν µαζί.

H Δομνίκη Καράντζιου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε και κατοικεί στην Κατερίνη. Έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Γεωπονικό Τμήμα του Α.Π.Θ. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, με κυριότερα το 1ο βραβείο διηγήματος, το 2017, με το διήγημα «Η κόκκινη καραμέλα», στον 4ο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, και τον έπαινο, το 2016, στον 34ο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, με τη νουβέλα «Ο γλάρος Νάθαν, ο Σφυριχτής».
Από το 2012 επιμελείται και παρουσιάζει ραδιοφωνική εκπομπή για παιδιά, το Μουσικό Αερόστατο, και από το 2018 το Πολύχρωμο Αερόστατο στο ράδιο Ενημέρωση Κατερίνης.
Εργάζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και έχει δύο παιδιά, που εμπνέουν την κάθε της γραφή, όπως το ίδιο την εμπνέουν οι ευαισθησίες, τα συναισθήματα και οι ανησυχίες των παιδιών.
Λάτρης της θάλασσας και των βοτσάλων, της αρέσει να δημιουργεί εικόνες και να αποτυπώνει συναισθήματα με τα πέτρινα αριστουργήματα της φύσης.

Τα μαγικά Χριστούγεννα του Κωνσταντή 

Δάγλας Αριστείδης

«Τα Χριστούγεννα, Κωνσταντή μου, όσο φτωχικά κι αν είναι, παραμένουν η λαμπρότερη γιορτή του χρόνου. Η φύση το ξέρει πως θα ’ρθει ο Χριστός και ξεθαρρεύει», έλεγε η γιαγιά στον εγγονό της.

Ήξερε καλά πως ο άνθρωπος δε θέλει πολλά για να είναι ευτυχισμένος και η μεγάλη πείρα της και τα βάσανα της ζωής την είχαν μάθει να κάνει το λίγο πολύ και να μεταμορφώνει μια στιγμή συνηθισμένη σε προσμονή γλυκιά.

Γεννήθηκε το 1969 και μεγάλωσε στο Μεγανήσι της Λευκάδας. Η ενασχόλησή του με τη διασκευή και τη συγγραφή παραμυθιών έχει τις ρίζες της ακριβώς εκεί: Στο παραμυθένιο σκηνικό του νησιού του και στις υπέροχες διηγήσεις πολλών λαϊκών παραμυθιών από το οικογενειακό του περιβάλλον, μέσα στην εκπληκτική γειτονιά που είχε την τύχη να περάσει τα παιδικά του χρόνια. Βέβαια, πάνω απ’ όλα, πηγή της έμπνευσής του είναι η Αλίκη και ο Λάμπρος, τα δυο του αστέρια που έχει τη χαρά να μεγαλώνει με τη σύζυγό του Ελένη. Στόχος του είναι να φτιάξει μέσα από τα βιβλία του έναν κόσμο ονειρικό, στον οποίο να βρίσκουν καταφύγιο όσοι το έχουν ανάγκη, παρέα με τα παγανά, τα στοιχειά, τις λάμιες και τα ξωτικά.

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούνται επίσης τα βιβλία του Ο Δεκατρής, Η Σταχτομάρω, Τα Παγανά, Αισώπου Παρα-μύθοι και Η Ηλιογέννητη.