Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 3 ετών
Σειρά: Μια περιπέτεια του Ντίλαν

Ντίλαν ο δάσκαλος του Γκάι Πάρκερ-Ρις

μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Ντίλαν ο ζαχαροπλάστης του Γκάι Πάρκερ-Ρις

μετάφραση: Μάρω Ταυρή


Μέσα από τις ιστορίες του Ντίλαν, του αξιολάτρευτου σκυλάκου που είναι γεμάτος κέφι και διάθεση για παιχνίδι, και της παρέας του τα μικρά παιδιά αποκτούν τις πρώτες τους γνώσεις για τα διάφορα επαγγέλματα, αλλά και για τον κόσμο που τα περιβάλλει, και μαθαίνουν αξίες όπως η φιλία και η συνεργασία.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:

Ντίλαν ο γιατρός
Ντίλαν ο έμπορος


Για παιδιά από 5 ετών

Οι πλούσιες ώρες του Ζακομινούς Γκενσμπορό της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ

μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Μια γλυκόπικρη ιστορία, που διαπνέεται από μια μελαγχολία, καταλήγει όμως με ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Η υπέροχη, όπως πάντα, εικονογράφηση της γαλλίδας Ντοτρεμέρ υποστηρίζει τέλεια και αναδεικνύει το κείμενο. Ένα βιβλίο που αποδεικνύει ότι η Ντοτρεμέρ είναι, εκτός από εξαιρετικά ταλαντούχα εικονογράφος, και αξιόμαχη συγγραφέας.

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Για παιδιά από 8 ετών
Σειρά: Πράκτορες του Πλανήτη

Πιράνχας στη στεριά της Ελένης Ανδρεάδη

εικονογράφηση: Στέφανος Κολτσιδόπουλος

Το τέταρτο βιβλίο της δημοφιλούς σειράς, που συνδυάζει έξυπνο και αστείο κείμενο, πρωτοποριακό στήσιμο με οικολογικό μήνυμα και περιεχόμενο δοκιμασμένο προηγουμένως στα σχολεία μέσα από δράσεις της ίδιας της συγγραφέα και της ομάδας της, αποτελεί άλλη μια συνταγή σίγουρης επιτυχίας. Όταν τα ζώα του κόσμου αρχίζουν να εξαφανίζονται, οι Πράκτορες του Πλανήτη αναλαμβάνουν για ακόμα μία φορά δράση, καλώντας όπως πάντα και τον αναγνώστη να βοηθήσει. Μέσα από τις περιπέτειές τους, τα παιδιά θα μάθουν τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους η βιοποικιλότητα του κόσμου απειλείται και θα προσπαθήσουν ακολουθώντας μια ακόμα απόρρητη αποστολή να την αποτρέψουν.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 9 ετών
Σειρά: Τα τελευταία παιδιά στη Γη

Το Κοσμικό Υπερπέραν του Μαξ Μπράλιερ

εικονογράφηση: Ντάγκλας Χολιγκέιτ
μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου

Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς βρισκόμαστε στον πρώτο χειμώνα ύστερα από την τερατοαποκάλυψη. Ένα ακόμα ξεκαρδιστικό, αγωνιώδες, γρήγορο, ανατρεπτικό, μετα-αποκαλυπτικό, τερατώδες, περιπετειώδες, ευρηματικό, graphic novel διά χειρός Μαξ Μπράλιερ. Το Netflix μάλιστα ετοιμάζει μέσα στο 2019 μια σειρά animation βασισμένη στα βιβλία της σειράς.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:

Τα τελευταία παιδιά στη Γη
Η παρέλαση των ζόμπι
Ο βασιλιάς εφιάλτης


Για παιδιά από 10 ετών
Σειρά: Τα πέντε βασίλεια

Χρονοταξιδιώτες του Μπράντον Μουλ

μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση

Σε μια τελευταία αποστολή που αψηφά τον θάνατο, ο Κόουλ πρέπει να εκμεταλλευτεί όσα έχει μάθει για να τα βάλει με έναν κακό που οι δυνάμεις του ξεπερνούν οτιδήποτε άλλο έχει ξαναδεί. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον βρίσκονται σε κίνδυνο στην επική αυτή ολοκλήρωση της μπεστ σέλερ σειράς των «Πέντε βασιλείων».

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ

Πεταλούδα της Yusra Mardini

μετάφραση: Στέλλα Κάσδαγλη

Ταξίδι στο όνειρο μέσα από τον εφιάλτη. Από τις φωτιές του πολέμου στη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων με διαβατήριο την επιμονή και τη θέληση.

Η Σύρια Yusra Mardini, η νεότερη πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, καταγράφει τη μαρτυρία από τους βομβαρδισμένους δρόμους της Συρίας μέχρι τις πισίνες των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Σε πρώτο πρόσωπο παρακολουθούμε την αφήγηση της διαδρομής και των δυσκολιών μιας επίδοξης κολυμβήτριας, αλλά κυρίως ενός κοριτσιού που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα του εξαιτίας του πολέμου με τη λέξη «πρόσφυγας» στην πλάτη του. Το βιβλίο όμως δεν περιορίζεται στην περιγραφή του τρόμου και της απόγνωσης του πρόσφυγα· είναι πάνω απ’ όλα ένας ύμνος στους δεσμούς φιλίας που δημιουργήθηκαν σε αυτή τη δύσκολη πορεία, στη δύναμη της θέλησης και του ανθρώπινου πνεύματος αλλά και στην επιμονή της Mardini να κάνει, παρ’ όλες τις αντιξοότητες, το παιδικό της όνειρο πραγματικότητα, να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς.

«∆εν επιλέγεις την προσφυγιά. Επιλέγεις αν θα πεθάνεις στην πατρίδα σου ή αν θα διακινδυνεύσεις να πεθάνεις στην προσπάθειά σου να ξεφύγεις».
Yusra Mardini

«Η Mardini με το βιβλίο της μας προσφέρει τη σπάνια δυνατότητα να διαπιστώσουμε τι σημαίνει για ένα κορίτσι που μεγαλώνει σε ένα μεσοαστικό σπίτι το ξέσπασμα ενός από τους πλέον καταστροφικούς πολέμους της εποχής μας. Επίσης μας δίνει μια μοναδική καταγραφή του ταξιδιού της προς την Ευρώπη».
New York Times

«Αξέχαστη αυτοβιογραφία που ρίχνει φως στο τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας καθώς και στη δυνατότητα που προσφέρει ο αθλητισμός να ακουστεί η φωνή των θυμάτων των ένοπλων συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο».
Booklist

«Η πορεία της Mardini αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».
People