ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΛΑΜ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ

11208

Δυο σπουδαίοι δημιουργοί στον χώρο του παιδικού βιβλίου συναντιούνται σ’ ένα μοναδικό εικονογραφημένο βιβλίο που μιλά για τα σταυροδρόμια, τις αποφάσεις, τ’ αδιέξοδα και τις διεξόδους που έχει ο καθένας μας όταν καλείται να πάρει μιαν απόφαση για να προχωρήσει.

Πιθανότητες, το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μπασλάμ σχολιασμένο με μοναδικό τρόπο από τις δυνατές, διαυγείς και εναργείς εικόνες της Ντανιέλας Σταματιάδη. Ένα βιβλίο για παιδιά, εφήβους και ενηλίκους που καλούνται να πάρουν την απόφαση να προχωρήσουν. Πού να πάνε όμως; Ευθεία, δεξιά ή αριστερά; Γιατί πίσω δεν πάει…

Στέκομαι, λοιπόν, όρθια
και κοιτάζω ευθεία μπροστά.
Βλέπω πως έχω τρεις επιλογές.
Να προχωρήσω ευθεία.
Να προχωρήσω αριστερά.
Να προχωρήσω δεξιά.
Πίσω δεν πάω.
Και σκέφτομαι. Αν…
Αν λέω, αν…

Το Αν ως πιθανότητα, ως επιλογή, ως τυχαίο ή ως προσμονή είναι μία υπόθεση.
Προϋποθέτει μια απόφαση.
Μία κίνηση μικρή ή μεγάλη, που μπορεί
να κάνει ακόμα κι ένα παιδί.

—————————–

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΟΜΠ ΝΤΥΛΑΝ;

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΤΖΙΜ Ο’ ΚΟΝΝΟΡ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΝΤΩΝΙΑ ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΤΖΟΝ Ο’ ΜΠΡΑΪΕΝ

11152

Μπόμπυ Ζίμμερμαν, Μπομπ Ντίλλον, Μπομπ Λάντυ, Τζακ Φροστ, Λάκυ Ουίλμπερυ, Σεργκέι Πετρόφ.
Πίσω από όλα αυτά τα ονόµατα (κι από µερικά ακόµα…)
κρύβεται ένας και µόνο άνθρωπος, ένας
άνθρωπος-µύθος. Είναι ο µεγαλύτερος τροβαδούρος του 20ού αιώνα, που ξεσήκωσε ατελείωτες συζητήσεις
σε όλο τον κόσµο
στις 13 Οκτωβρίου 2016, όταν η Σουηδική Ακαδηµία αιφνιδίασε τους πάντες
απονέµοντάς του το Νόµπελ Λογοτεχνίας: ο Μποµπ Ντύλαν.
Όµως, ποιος είναι ο Μποµπ Ντύλαν;

Τραγουδιστής, συνθέτης, ποιητής, ακόµα και σκηνοθέτης,?ο Μποµπ Ντύλαν συνόδευσε εκατοµµύρια ανθρώπους?στους αγώνες τους, στο µεγάλωµά τους, στη µοναξιά τους – κρατώντας όµως πάντα για τον εαυτό του ένα επτασφράγιστο µυστικό: την ταυτότητά του.

——————————-

Ο ΣΜΕΚ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΝΤΑΜ ΡΕΞ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΡΓΥΡΩ ΠΙΠΙΝΗ

10507

Η δωδεκάχρονη Ουτοπία Τούτσι, γνωστή και ως Τιπ, και ο εξωγήινος φίλος της, ο Τζέι Λο, επιστρέφουν για άλλη μια ξεκαρδιστική διαγαλαξιακή περιπέτεια. Όταν η Τιπ και ο Τζέι Λο έδιωξαν τα Γκοργκ από τη Γη, τα Μπουβ κατηγόρησαν τον Τζέι Λο ως υπεύθυνο για την καταστροφή του σχεδίου τους να αποικίσουν τον πλανήτη Γη.

Αποφασισμένοι να αποδείξουν την αθωότητά του, ο Τζέι Λο και η Τιπ κατευθύνονται στον Νέο Μπουβόκοσμο, σ’ ένα από τα φεγγάρια του Κρόνου. Αλλά εκεί δεν τους υποδέχονται τόσο

θερμά, όσο θα ήθελαν. Ο Τζέι Λο βαφτίζεται Νούμερο Ένα Δημόσιος Κίνδυνος και ο Κάπτεν Σμεκ θέλει να τον συλλάβει πάση θυσία, γιατί μόνο τότε θα έχει την πιθανότητα να κερδίσει τις πρώτες προεδρικές εκλογές στην ιστορία των Μπουβ…

Με τη βοήθεια ενός φιλικού πίνακα ανακοινώσεων που λέγεται Μπιλ, η Τιπ και ο Τζέι Λο ταξιδεύουν μέσα από διάφορους αγωγούς σκουπιδιών και γυρνούν για λίγο πίσω στον χρόνο, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν την αλήθεια και να επιστρέψουν στο σπίτι τους αρτιμελείς, στην πολυαναμενόμενη συνέχεια του Επιτέλους φτάσαμε σπίτι, που συνέλαβε το φοβερό μυαλό του Άνταμ Ρεξ.

————————–

ΟΛΙΒΙΑ ΚΙΝΤΝΕΫ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΛΛΕΝ ΠΟΤΤΕΡ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΠΙΤΕΡ Χ. ΡΕΫΝΟΛΝΤΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΣΔΑΓΛΗ

10647

Ο πατέρας της Ολίβιας Κίντνεϋ είναι επιστάτης και μόλις έπιασε δουλειά σε μια καινούρια πολυκατοικία. Μόνο που σ’ αυτή την πολυκατοικία συμβαίνουν τρελά πράγματα: σαύρες που μιλάνε σέρνονται παντού, μια εξόριστη πριγκίπισσα στοιχειώνει τους διαδρόμους, στο διαμέρισμα 7Δ φουντώνει ένα τροπικό δάσος, ενώ υπάρχει επίσης κι ένα διαμέρισμα που είναι ολόκληρο φτιαγμένο από γυαλί!
Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται η Ολίβια είναι ότι ο πατέρας της δε θα αργήσει να απολυθεί κι έτσι θα φύγουν γρήγορα αποκεί. Όμως έχει κουραστεί να αλλάζει σπίτια και σχολεία και θα ήθελε πλέον στη ζωή της λίγη ηρεμία, ίσως και κανέναν φίλο για να τη μοιραστεί.
Ένα μυθιστόρημα που ακολουθεί την παράδοση της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων και δημιουργεί έναν κόσμο αλλιώτικο, διασκεδαστικό, μαγικό και απολύτως αυθεντικό.