Ο ΦΩΚΙΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΑΦΙ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ

Το πρώτο βιβλίο του Μάνου Κοντολέων κυκλοφόρησε το 1979 µε τίτλο Ο Φωκίων ήταν ελάφι.
Καθώς συµπληρώνονται σαράντα χρόνια από τότε, το ίδιο εκείνο βιβλίο επανακυκλοφορεί αλλά µε µια εντελώς νέα µορφή, τόσο ως προς το κείµενο όσο και ως προς την εικονογράφηση, και µε άλλον τίτλο – Ο Φωκίων δεν ήταν ελάφι.
Μέσα στα σαράντα αυτά χρόνια ο Μάνος Κοντολέων έχει γράψει πάρα πολλά βιβλία
(για παιδιά, νέους, ενήλικες). Κάποια από αυτά έχουν µεταφραστεί σε άλλες γλώσσες. Κάποια έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο ίδιος απέκτησε παιδιά κι εγγόνι.
Από τότε µέχρι σήµερα έχει γίνει πιο µαχητικός – υποστηρίζει µε πάθος τις αξίες της ελευθερίας και του σεβασµού. Οπότε και αποφάσισε µε ένα δεν αυτό το πιστεύω του να το εκφράσει.
Μια συµβολική ιστορία που αναφέρεται στον αγώνα των ανθρώπων για δικαιοσύνη και ελευθερία.
Ο Φωκίων –ένα παλικάρι που µοιάζει µε ελάφι– έρχεται από µια φανταστική χώρα, όπου οι  άνθρωποι συνοµιλούν µε τα ζώα.
Ο Φωκίων συνειδητοποιεί πως υπάρχουν τόποι όπου κάποιοι στερούν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια των άλλων κατοίκων. Και αποφασίζει να δράσει.
Οι περιπέτειες οι δικές του και των φίλων του φέρνουν στον νου του αναγνώστη συνθήκες παρόµοιες µε αυτές που έχουµε ζήσει και στον τόπο µας –χούντα των συνταγµαταρχών και εξέγερση του Πολυτεχνείου, τουρκική εισβολή στην Κύπρο– αλλά και σε άλλα µέρη της γης.
Ένα γεµάτο δράση, αλλά και συναίσθηµα παραµύθι, που ανήκει πλέον στα κλασικά κείµενα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας για παιδιά και που τώρα ο ίδιος ο συγγραφέας το ανανέωσε µ’ έναν εντελώς απροσδόκητο τρόπο.

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙ∆ΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ISBN: 978-960-16-8054-5 ΣΧΗΜΑ: 14Χ21 ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 96 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 7,70 € ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

Ο ΚΑΛΟΣ ΨΕΥΤΗΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΚΡΕΓΚΟΡΥ ΜΑΓΚΟΥΑΙΡ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΟΥ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΝΤΩ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΥ

Ο µικρός Μαρσέλ και τα δυο του αδέλφια µεγαλώνουν σε ένα χωριό της Γαλλίας την εποχή της γερµανικής κατοχής. Ένα χωριό που θα µπορούσε να βρίσκεται σε οποιαδήποτε κατακτηµένη χώρα.
Πείνα, κρύο, στερήσεις, κίνδυνος για τη ζωή τους, απουσία αγαπηµένων προσώπων αλλά και προσφορά και αλληλεγγύη σε κυνηγηµένους Εβραίους.
Τα τρία παιδιά κρατούν µυστικά και συναγωνίζονται ποιος θα πει τα µεγαλύτερα ψέµατα, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τη µεγαλύτερη αλήθεια: ακόµη και στον πόλεµο και στην κατοχή η ανθρωπιά µπορεί να νικήσει το µίσος.
Μια ιστορία που αναδεικνύει την οικουµενικότητα της καλοσύνης και του θάρρους.

Ο συγγραφέας και promoter of reading Γκρέγκορυ Μαγκουάιρ παραχώρησε ευγενικά τα δικαιώµατα του βιβλίου του µε τίτλο Ο καλός ψεύτης, που κυκλοφόρησε τον περασµένο Αύγουστο από τις Εκδόσεις Πατάκη, για την ενίσχυση των σκοπών του Ελληνικού Τµήµατος της ΙΒΒΥ, αναλαµβάνοντας εξ ολοκλήρου και το κόστος της έκδοσης.


Ο Γκρέγκορυ Μαγκουάιρ γεννήθηκε το 1954 στις ΗΠΑ από γονείς ιρλανδικής και ελληνικής καταγωγής. Σπούδασε φιλολογία, συνέχισε τις µεταπτυχιακές του σπουδές στην παιδική λογοτεχνία και τις ολοκλήρωσε µε το διδακτορικό του στην αγγλική και αµερικανική λογοτεχνία. Εργάστηκε ως καθηγητής. Το 1987 ίδρυσε µαζί µε άλλους τον µη κερδοσκοπικό οργανισµό Children’s Literature New England. Σήµερα ζει µε την οικογένειά του στη Βοστόνη και στην Προβηγκία. Έγραψε το πρώτο του βιβλίο σε ηλικία είκοσι τεσσάρων ετών και από τότε έχει γράψει περισσότερα από τριάντα βιβλία για ενήλικες και παιδιά. Είναι γνωστός κυρίως για το βιβλίο Wicket: The Life and Times of the Wicked Witch of the West (1995), το οποίο διασκευάστηκε σε µιούζικαλ. Πρόκειται για ένα από τα πιο πετυχηµένα µιούζικαλ όλων των εποχών. Έχει τιµηθεί µε πολλά βραβεία. Το βιβλίο Ο καλός ψεύτης είναι το πρώτο του που εκδίδεται στα ελληνικά.

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙ∆ΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ISBN: 978-960-16-8172-6 ΣΧΗΜΑ: 14Χ21 ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 128 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 7,70 € ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

100 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΥΧΕ. ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: LISA JANE GILLESPIE

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΥUKAI DU

MΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΖΑΒΑΡΑ

Βούτηξε μέσα στον κόσμο της επιστήμης και μάθε για τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις της ανθρωπότητας, για τα αστέρια, τους τροχούς, τους αριθμούς, το φως, την ιατρική, τον ήχο, τα άτομα, τα υλικά, την ενέργεια και τη ζωή. Παρακολούθησε πώς οι πρώτες επιστημονικές παρατηρήσεις που έγιναν από αρχαίους πολιτισμούς τελικά διαμόρφωσαν τον κόσμο μας όπως είναι σήμερα και μάθε πώς εξελίχθηκε η τεχνολογία στο πέρασμα του χρόνου για να αλλάξει την καθημερινή μας ζωή. Από την εφεύρεση του τροχού μέχρι το σπάσιμο του φράγματος του ήχου και την ανακάλυψη της ανανεώσιμης ενέργειας, μάθε πώς 100 βήματα για την επιστήμη οδήγησαν σε γιγάντια άλματα για την ανθρωπότητα.

ΣΕΙΡΑ: ΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ ISBN: 978-960-16-7744-6 ΣΧΗΜΑ: 24Χ31 ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 64 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 11,70 € ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018


ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΛΙΛΥ ΜΑΡΡΕΫ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΑΝΑ ΑΛΜΠΕΡΟ
MEΤΑΦΡΑΣΗ: ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΚΟΓΕΩΡΓΟΥ

Γνωρίστε πενήντα διαφορετικές προσωπικότητες, γυναίκες και άντρες από διαφορετικές ιστορικές
περιόδους, που άφησαν εποχή. Άλλος γιατί ήταν οξύθυµη µουσική ιδιοφυΐα, άλλη γιατί έγραψε το
πιο αγαπηµένο ηµερολόγιο, άλλος γιατί έσωσε ζωές, άλλη γιατί ταξίδεψε στο διάστηµα κι άλλος
γιατί απλώς ήταν ο εαυτός του. Και τα πενήντα πρόσωπα του βιβλίου αυτού µας εµπνέουν ακόµα µε τα επιτεύγµατά τους, αλλά και µε το παράδειγµά τους, γιατί ακολούθησαν µε πείσµα το όραµά τους, ξεπερνώντας όλα τα εµπόδια.

ΣΕΙΡΑ: ΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ ISBN: 978-960-16-8002-6 ΣΧΗΜΑ: 24Χ28 ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 76 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 10,90 € ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018