HELENE FLOOD

Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Ένα ηχητικό µήνυµα από τον άντρα της πληροφορεί τη Σάρα ότι έφτασε στο εξοχικό τους µε φίλους. Μερικές ώρες αργότερα της τηλεφωνούν και τον αναζητούν. Ποτέ δεν συναντήθηκε µαζί τους. Οι ώρες περνούν βασανιστικά και ο θυµός της εξαφάνισης µετατρέπεται σε φόβο. Όταν φτάνει η αστυνοµία, υπάρχει ένα ερώτηµα: Γιατί η Σάρα διέγραψε αυτό το µήνυµα; Είναι πλέον η βασική ύποπτη. Έχει την ακλόνητη πεποίθηση ότι παρακολουθείται. Το σπίτι γίνεται όλο και πιο απειλητικό. Αντικείµενα εξαφανίζονται ή µετακινούνται αδικαιολόγητα. Τη νύχτα βήµατα ακούγονται στις ξύλινες σκάλες. Ο φόβος και το άγχος κατευθύνουν την ψυχολογική ένταση µε απρόβλεπτο τρόπο. Η αγωνία χτίζεται αργά µέσα από την αµφιβολία.
Παιχνίδια του µυαλού ή συµβαίνει κάτι άλλο; Ή µήπως η λογική παίζει ανίερα παιχνίδια; Θα µπορούσε να είναι το επόµενο θύµα. Μπορεί να εµπιστευτεί κάποιον; Μπορεί η ίδια, ως ειδικός ανάλυσης συµπεριφορών, να δώσει τη λύση; Είναι επιστήµονας και γνωρίζει τον τρόπο να οδηγηθεί σε λογικά συµπεράσµατα.
Ένα ψυχολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα.

Το σπίτι είναι σκοτεινό και σιωπηλό. Κατεβαίνω γρήγορα τα σκαλιά
µε το µαχαίρι στο ένα χέρι. Το αδιαφανές τζάµι που είχε βάλει ο Σίγκουρ στην εξώπορτα είναι σπασµένο. Στο πάτωµα βλέπω ένα αντικείµενο και γύρω σπασµένα γυαλιά. Το πιάνω στο χέρι και το σηκώνω. Στην άκρη του κρέµεται ένα κλειδί και µια χάρτινη ετικέτα. ∆εν κουνιέµαι. Το κλειδί έχει έρθει πίσω σ’εµένα. Τι σηµαίνει αυτό; Γιατί µου το επέστρεψαν µε αυτόν τον τρόπο;
Πρόκειται για πρόκληση ή πρόσκληση; Είναι κάποιος υπαινιγµός;

Η Χελένε Φλουντ είναι ψυχολόγος (Ph.D.) και ερευνήτρια στο Νορβηγικό Κέντρο Μελετών Βίας και Τραυµατικού Στρες (NKVTS).
Τα δικαιώµατα του βιβλίου Η Θεραπεύτρια έχουν πωληθεί σε 29 χώρες,
ενώ ήταν υποψήφιο για το Νορβηγικό Βραβείο Best Sellers 2019
και για Βιβλίο της Χρονιάς 2020 στη Σουηδία. Επίσης τα δικαιώµατα του βιβλίου
έχουν πωληθεί στην εταιρεία κινηµατογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών
Anonymous Content Film + TV. Έχει περιληφθεί στη λίστα των best sellers σε Νορβηγία, Σουηδία, Ισπανία και Πολωνία.

BARBARA ABEL

ΔΕΝ ΞΕΡΩ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ

Είναι η µέρα της εκδροµής του νηπιαγωγείου στο δάσος. Όλα πάνε καλά, µέχρι τη στιγµή της επιστροφής, όταν ένα παιδί λείπει. H πεντάχρονη Έµα. Η αναζήτηση ξεκινά. Η Μιλέν, η δασκάλα της Έµα, προχωρά µόνη της στο δάσος.
Το παιδί εντοπίζεται γρήγορα από την αστυνοµία. Είναι φοβισµένο, αλλά δεν έχει πάθει κακό. Η Μιλέν όµως εξαφανίζεται και η Έµα δεν µπορεί να εξηγήσει τι συνέβη και για ποιο λόγο το χέρι της είναι δεµένο µε το µαντίλι της δασκάλας της. Η Καµίλ βρήκε την κόρη της. Την ώρα που ένας εφιάλτης τελειώνει, ένας άλλος µόλις αρχίζει…
Μια τακτοποιηµένη, συνηθισµένη ζωή, µέχρι που ένα συµβάν, ένας µικρός κόκκος άµµου, έρχεται για να σταµατήσει τα πάντα, να κονιορτοποιήσει τα πάντα!
Ένα γρήγορο µυθιστόρηµα γεµάτο συγκρούσεις, ένταση, αγωνία και απροσδόκητες ανατροπές. Κάθε σκηνή και στοιχείο προωθεί τη δράση, δοκιµάζει τους χαρακτήρες και οδηγεί τους αναγνώστες σε ξέφρενη ανάγνωση που θα τους καθηλώσει. Η Μπαρµπαρά Αµπέλ µετατρέπει τις καθηµερινές καταστάσεις σε έναν πραγµατικό εφιάλτη…
Μερικές φορές, η Έµα δίνει την εντύπωση ότι ανήκει σε έναν άλλο κόσµο και η Καµίλ δυσκολεύεται ολοένα και περισσότερο να αναγνωρίσει τον εαυτό της
στην κόρη της. Έχει την αίσθηση ότι η οικειότητα την οποία φιλοδοξούσε να αποκτήσουν στη σχέση τους δεν είναι πια στο χέρι της και ότι δεν µπορεί να κάνει τίποτα για να την αποκαταστήσει. Το χειρότερο σε όλη αυτή την ιστορία δεν είναι τόσο να µάθει αν το κοριτσάκι απέκρυψε επίτηδες πληροφορίες σχετικά µε την τοποθεσία όπου βρισκόταν η δασκάλα του. Όχι, το χειρότερο είναι πως η Καµίλ δεν µπορεί να µη σκέφτεται ότι η µικρή είναι ΙΚΑΝΗ να το κάνει. Κι αυτό παγώνει το αίµα στις φλέβες της.


Η Μπαρµπαρά Αµπέλ γεννήθηκε στο Βέλγιο. Παρακολούθησε µαθήµατα θεάτρου στην Etterbeek Academy και σπούδασε στο Πανεπιστήµιο Libre de Bruxelles ρωµαϊκή φιλολογία. Φοίτησε στη Σχολή ∆ιερµηνείας του Passage de Paris. Εργάστηκε ως ηθοποιός και συµµετείχε σε παραστάσεις δρόµου. Στα 23 έγραψε το πρώτο της έργο, το θεατρικό L’Esquimau qui jardinait, το οποίο παίχτηκε µε επιτυχία σε σκηνές στις Βρυξέλλες και στο Φεστιβάλ Θεάτρου του Σπα. ∆ηµοσίευσε κείµενα σε διάφορα περιοδικά. Το 2002, εξέδωσε το πρώτο µυθιστόρηµά της, L’Instinct maternel, που κέρδισε το Βραβείο Αστυνοµικού Μυθιστορήµατος στο φεστιβάλ του Κονιάκ. Τα έργα της γνώρισαν µεγάλη επιτυχία, µεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες και κάποια µεταφέρθηκαν στην τηλεόραση και στον κινηµατογράφο.

ΑΘΗΝΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

6 ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥΡΑΚΗ

Πραγματικότητα και φαντασία μπλέκονται σε έξι περιπέτειες μυστηρίου. Εξαφανισμένοι πίνακες, κλεμμένοι αρχαιολογικοί και μουσικοί θησαυροί, άφαντα θεατρικά σημειωματάρια και η απαγωγή μιας ανθρωπολόγου που μελετά την πρωτόγονη τέχνη! Η μικρή Μουσίτσα και οι γονείς της συναντούν τον διάσημο ερευνητή Ηρακλή Πουράκη στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Θα τον βοηθήσουν να λύσει τις υποθέσεις στα μουσεία, στα θέατρα και στις γκαλερί.
– Ποιος μπορεί να ήταν αυτός που την απήγαγε; ρώτησε ο μπαμπάς Μουσίτσας. Υποψιάζεται κάποιον η αστυνομία;
– Ο απαγωγέας είναι ο διαβόητος λαθροκυνηγός Μπαντ Μαντάτι,
ο οποίος καταζητείται για την εξόντωση εκατοντάδων άγριων ζώων στην Τανζανία. Φεύγοντας από τον τόπο της απαγωγής, ο Μπαντ Μαντάτι άφησε μια προκήρυξη, όπου ζητά την απαλλαγή του από τις κατηγορίες και την άρση της επικήρυξής του με αντάλλαγμα την απελευθέρωση της Ζενεβιέβ.
– Τον απαίσιο! χτύπησε στο τραπέζι το χέρι της η μικρή Μουσίτσα χύνοντας λίγο από το κρασί του Πουράκη. Ο Πιερ έσπευσε να το σκουπίσει και η μικρή Μουσίτσα πρόσεξε τα γαλανά του μάτια πίσω από τα γυαλιά, που έκαναν ωραία αντίθεση με τη σοκολατένια επιδερμίδα του: Με θυμώνουν όλοι αυτοί οι λαθροκυνηγοί που δε δίνουν δεκάρα για το περιβάλλον και τα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, είπε η μικρή Μουσίτσα κι έσμιξε τα φρύδια, καθώς ευχαριστούσε τον Πιερ.
Η συγγραφέας, ψυχολόγος αλλά και μαμά Αθηνά Ανδρουτσοπούλου διασκεδάζει τα παιδιά με μυστήρια που καλλιεργούν την αγάπη τους για όλες τις μορφές τέχνης, την πιο ανέξοδη και σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση της εποχής μας!

Η Αθηνά Ανδρουτσοπούλου, PhD, είναι αδειούχος κλινική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια/οικογενειακή θεραπεύτρια. Είναι µια από τους τρεις ιδρυτές και επιστηµονικούς υπεύθυνους του «Λόγω Ψυχής» – Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστηµική Ψυχοθεραπεία. Το συγγραφικό της έργο περιλαµβάνει επιστηµονικές δηµοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, καθώς και το βιβλίο Η Αθώα Γλώσσα των Ονείρων µας. Έχει γράψει τρία ακόµα παιδικά βιβλία: Κουβέντες µε τη Μαµά, Μεγαλύτερες Κουβέντες µε τη Μαµά (υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου Γνώσης) και Ταξίδια µε τη Μαµά, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη.
(www.androutsopoulou.gr) (www.logopsychis.gr)

ΜΑΡΙΕΛΕΝ ΘΕΟΧΑΡΗ

ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ

Η Ηλέκτρα είναι ερευνήτρια του FBI και ασχολείται µε κατά συρροήν δολοφόνους, όταν στη ζωή της µπαίνει απρόσµενα ο Φίλιπ, ένας νέος ερευνητής της εγκληµατολογικής υπηρεσίας. Μαζί του θα συνεργαστεί σε µια ιδιαίτερη υπόθεση για την εξιχνίαση των περίεργων φόνων εγκύων γυναικών. Η Ηλέκτρα σιγά σιγά από κυνηγός γίνεται θύµα. Η εµπλοκή της στην υπόθεση παίρνει προσωπικό χαρακτήρα. Τα ερωτήµατα είναι τόσα πολλά, που αρχίζει να κλονίζεται όσο περνά ο καιρός, και κάτω από την υπερβολική πίεση η αυτοπεποίθησή της καταρρέει. Ποιος προσπαθεί να τη βλάψει;
Η απειλή αποκαλύπτει το πρόσωπό της, όταν ένα βράδυ επιστρέφει στο σπίτι της και βρίσκει το πάτωµα του καθιστικού καλυµµένο από δεκάδες φωτογραφίες δολοφονηµένων γυναικών. Το µήνυµα είναι ξεκάθαρο. Η ζωή της κινδυνεύει.
Ποιoν θα πρέπει να εµπιστευτεί; Άραγε ποιος µπορεί να θέλει να την εξαφανίσει;
Και γιατί;
Η Ηλέκτρα κατευθύνθηκε µε γοργά βήµατα προς τη βεράντα. Την είχε πιάσει
τροµερός πονοκέφαλος. Είχε δίκιο ο Πολ. Είχε τα συµπτώµατα που της είχε περιγράψει. Κάποιος τη δηλητηρίαζε, αυτό προέκυπτε, αλλά ποιος;
∆εν µπορούσε να καταλήξει σε κανένα συµπέρασµα σχετικά µε το ποιος θα µπορούσε να έχει όφελος από αυτή την κατάσταση.
Έπρεπε να το πει στον Φίλιπ, µόνο εκείνον εµπιστευόταν. Βέβαια αυτή δεν ήταν άξια της εµπιστοσύνης του, αφού του είχε αποκρύψει το γεγονός πως σε µια βδοµάδα θα παντρευόταν τον Αλέξη…
Ένα καταπληκτικό µυθιστόρηµα µυστηρίου που µετατρέπει τους αναγνώστες σε ερασιτέχνες ερευνητές, από τη σκηνή του εγκλήµατος έως τις ενδείξεις για τον ένοχο.

Η Μαριέλεν Θεοχάρη γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών και πήρε πτυχίο Πολιτικών Επιστηµών από το Πάντειο Πανεπιστήµιο. Επί σειρά ετών εργάστηκε ως αεροσυνοδός στην Ολυµπιακή Αεροπορία. Το πρώτο της µυθιστόρηµα ήταν Η Κωνσταντίνα Ανακαλύπτει τα Μαγικά Μπουκάλια Ισορροπίας.
Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της
Ο Χαρτοκόπτης της Ηδονής, Παιχνίδια Θυµού και Red Games.

No #1 bestseller

THE Dr. DELLIS DIET

ΔΙΑΙΤΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΛΗΣ

                                     Παθολόγος – Διατροφολόγος
                                      Γ’ έκδοση – επαυξημένη

Με την Dr. Dellis Diet
• η απώλεια βάρους είναι ταχύτερη
• η πείνα είναι μικρότερη
• η ινσουλίνη μειώνεται δραστικά, οπότε η δίαιτα αυτή αποτελεί άριστη επιλογή και για διαβητικούς παχύσαρκους ασθενείς
• η χοληστερίνη μειώνεται
• οι ασθενείς δηλώνουν ότι θέλουν να τη συνεχίσουν, διότι είναι εύκολη και χάνουν βάρος χωρίς στέ­ρηση
• είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΗΣ για την υγεία
– βελτιώνει όλους τους δείκτες υγείας.
Μετά από 30 χρόνια κλινικής εμπειρίας και έρευνας, έχοντας παρακολουθήσει πάνω από 15.000 ασθενείς, μπόρεσα να εντρυφήσω σε βάθος στην επιστήμη και την ψυχολογία της διατροφής.

Με την Dr. Dellis Diet – Δίαιτα Βασικής Ινσουλίνης
ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ και ΥΓΙΕΙΝΑ.
Είναι μια πρωτοποριακή δίαιτα με την οποία επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη απώλεια βάρους χωρίς πείνα.Είναι η μοναδική δίαιτα ταχείας απώλειας βάρους που έχει αποδείξει όσα υπόσχεται με μελέτη, που ανακοινώθηκε στο 54o Πανευρωπαϊκό Διαβητολογικό Συνέδριο (Βερολίνο 2018) και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition.
Καλή επιτυχία!
Η Dr. Dellis Diet:

  1. Οδηγεί σε ταχύτερη απώλεια βάρους.
  2. Προκαλεί λιγότερη πείνα.
  3. Δεν προξενεί δυσθυμία, ούτε απαιτεί να εγκαταλείψετε την κοινωνική σας ζωή.
  4. Εκπαιδεύει σε έναν νέο τρόπο διατροφής που μειώνει την πιθανότητα να ξαναπάρει κανείς τα κιλά που έχασε.
  5. Είναι η μοναδική κετογονική δίαιτα που είναι ασφαλής για την υγεία και βελτιώνει τους δείκτες των λιπιδίων και του σακχάρου στον οργανισμό σας.

Ο Δημήτρης Δελλής, Ειδικός Παθολόγος – Διατροφολόγος, ασκεί ιδιωτικό επάγγελμα με εξειδίκευση στην Παθολογία, στη Διατροφή και στον Διαβήτη τύπου 2 από το 1990.Πρόεδρος της Εταιρείας Genome Analysis, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της Μοριακής Διατροφής, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη σειρά αναλύσεων DNA, που στοχεύουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση διαταραχών βάρους. Επιπλέον, παρέχονται γενετικές αναλύσεις που σχετίζονται με την πρόγνωση νοσημάτων υγείας, την αθλητική απόδοση και το lifestyle. Είναι μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και μέλος της επιτροπής σίτισης και διατροφής των Κολλεγίων Αθηνών – Ψυχικού. Έχει οργανώσει, σε συνεργασία με δήμους της Αττικής, δεκαπέντε εκπαιδευτικές ημερίδες για την παχυσαρκία και τη διατροφή για την ενημέρωση και την εκπαίδευση του κοινού και ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πρόληψης Διατροφής και Υγείας τριάντα ημερίδες σε δήμους και σχολεία σε όλη την Ελλάδα με θέμα την πρόληψη και την εκπαίδευση των παιδιών στη σωστή διατροφή και την άσκηση.
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συγγραφέα
http://ddellis.gr/