Δύο νέες προτάσεις από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΗΤΣΙΑΛΗ

ΝΑ ΜΕ ΑΝΤΕΧΕΙΣ

Εξώφυλλο: Μυρτώ Δεληβοριά

Νεανική λογοτεχνία (14+)
Σελίδες: 176 • Σχήμα: 14,5Χ20,5
ΙSBN: 978-960-569-511-8 • Τιμή: 8,99 €

«Να με αντέχεις»
Το καινούριο βιβλίο της βραβευμένης με το Κρατικό Βραβείο Εφηβικής-Νεανικής Λογοτεχνίας 2015 Αλεξάνδρας Μητσιάλη
(Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει, εκδ. Παπαδόπουλος 2013)

Η Μαργαρίτα και η Αλίκη: μια κόρη και μια μαμά.
Μια κόρη στην εφηβεία, στην αρχή μιας σχέσης με τον Αλέξη, μέσα σε μια καθημερινότητα όπου συγκατοικούν ένα σχολείο, ένα φροντιστήριο, φίλες και συμμαθήτριες, επιθυμίες κι εσωτερικές συγκρούσεις, όνειρα, αγωνίες, ερωτηματικά.
Μια μαμά στη «μεσηλικίωση», χωρισμένη από τον πατέρα της Μαργαρίτας αλλά με συναισθήματα γι’ αυτόν ακόμα ζωντανά, με μια δουλειά δύσκολη και αβέβαιη. Και η οικονομική κρίση να μεγαλώνει τις πιέσεις, τους φόβους, την ανασφάλεια.
Ζουν μονιασμένες και αντιμέτωπες. Βλέπουν τον κόσμο πότε από παρόμοια και πότε από διαφορετική γωνιά. Μοιάζουν μεταξύ τους και την ίδια στιγμή μπορούν να φτάσουν μέχρι τη σύγκρουση. Μα πάνω απ’ όλα προσπαθούν ν’ αντέξουν η μια την άλλη, να λύσουν τα προβλήματά τους και να κάνουν τα όνειρά τους να βγουν αληθινά.

Ο τόπος στον οποίο εξελίσσεται αυτό το μυθιστόρημα είναι η σχέση μητέρας και κόρης. Πρόκειται για μια σχέση παλιά και σύγχρονη, για μια διαχρονική θεματική. Οι δυο γυναίκες, έφηβη και μεσήλικη μέσα στα συγκεκριμένα κοινωνικά συμφραζόμενα (επάγγελμα, εκπαιδευτικό σύστημα, τρόπος ζωής, κοινωνικοί ρόλοι, προοπτικές,) που τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης επηρεάζουν αποφασιστικά, συνυπάρχουν σαν κρίκοι μιας αλυσίδας σχέσεων που έρχεται από το παρελθόν και διακλαδίζεται σε όλη την καθημερινότητά τους, πότε λειτουργώντας υπόκωφα και πότε ξεσπώντας εκκωφαντικά, πότε επιβάλλοντας τη συνέχεια πότε οδηγώντας στη ρήξη. Κοινωνικά και υπαρξιακά αδιέξοδα, συνειδητό και ασυνείδητο, επιθυμίες και διλήμματα, θετικά και αρνητικά συναισθήματα, απωθημένα, συμπλέγματα, κρατούμενα κάθε είδους και συγκρούσεις. Και την ίδια στιγμή μια διάθεση αναστοχασμού και αυτοκριτικής, μια προσπάθεια συμφιλίωσης και γεφύρωσης των αντιθέσεων, κατανόησης και αποδοχής.

Μια πρωτοπρόσωπη αφήγηση που εστιάζει πότε στην οπτική της κόρης και πότε της μητέρας, όπως ακριβώς τα σύντομα κεφάλαια μοιράζονται στα δύο και διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο ενεστώτας που κυριαρχεί κάνει την ιστορία να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του αναγνώστη με την εγγύτητα και την αμεσότητα του παρόντος. Ο λόγος γρήγορος και ρυθμικός, ανατρεπτικός και ποιητικός. Το ύφος έντονα σαρκαστικό, σκωπτικό και χιουμοριστικό, με την ευαισθησία και την εμβρίθεια που είναι χαρακτηριστικές της ιδιαίτερης γραφής της Αλεξάνδρας Μητσιάλη.

Το «Να με αντέχεις» είναι ένα βιβλίο αληθινό και δυνατό, που μιλά για δύσκολα αλλά καθημερινά συναισθήματα και καταστάσεις με τρόπο ταυτόχρονα αποκαλυπτικό και ανακουφιστικό, μακριά από στερεότυπα και διδακτισμό. Είναι απολαυστικό και διαβάζεται απνευστί.

101350l
Η συγγραφέας

Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται στην ίδια πόλη ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση. Γράφει λογοτεχνία και βιβλία της ήταν υποψήφια για τα βραβεία του περιοδικού Διαβάζω και για του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Τέσσερα βιβλία της ήταν ως τώρα υποψήφια για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικής Λογοτεχνίας (Αστερόσπιτο 2009, Με λένε Νιλουφέρ 2012, Το υπόσχομαι και Η κούκλα που ταξίδευε στον κόσμο 2014). Το 2015 της απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Μυθιστορήματος για το βιβλίο της Θα σε σώσω ότι κι αν γίνει, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

———————————————

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΖΟΣ

Διοίκηση Επιχειρήσεων
Εστίασης & Ψυχαγωγίας
Ίδρυση, Λειτουργία, Μάρκετινγκ, Χρηματοοικονομικά

Σειρά: Επιχειρηματική Συμπεριφορά
Σελίδες: 312 • Σχήμα: 17Χ24
ΙSBN: 978-960-569-494-4 • Τιμή: 20,99 €

Γραμμένο από ένα έμπειρο στέλεχος του κλάδου Εστίασης & Ψυχαγωγίας, το βιβλίο αναδεικνύει τις εμπορικές, λειτουργικές, επιχειρηματικές και εν γένει διοικητικές παραμέτρους που καθιστούν επιτυχημένη μία επιχείρηση Εστίασης και Ψυχαγωγίας, καταδεικνύοντας παράλληλα τα σημεία όπου ελλοχεύουν οι κίνδυνοι της αποτυχίας. Συνδυάζοντας την θεωρία με την πράξη, καθώς περιλαμβάνει αναλυτικούς πίνακες και παραδείγματα, η έκδοση μπορεί να αποτελέσει:

• Πρακτικό οδηγό Διοίκησης Μάρκετινγκ, Διοίκησης Λειτουργιών & Χρηματοοικονομικής Διοίκησης για επιχειρήσεις Εστίασης και Ψυχαγωγίας
• Βοήθημα για τον επιχειρηματία είτε δραστηριοποιείται μόνος του είτε μέσω franchise στον κλάδο Εστίασης και Ψυχαγωγίας και χρειάζεται να καταστρώσει ένα επιχειρηματικό πλάνο
• Εκπαιδευτικό εγχειρίδιο για τους φοιτητές των σχολών διοίκησης επιχειρήσεων και των σχολών με ειδίκευση στο αντικείμενο της Εστίασης και Ψυχαγωγίας (Food & Beverage)
• Ανάγνωσμα για τα πολυάριθμα στελέχη των επιχειρήσεων του κλάδου τα οποία εξειδικεύονται στο μάρκετινγκ, στη λειτουργία ή στα οικονομικά

101308l

Ο συγγραφέας

Ο Αλέξανδρος Ρίζος εργάζεται στον κλάδο Εστίασης και Ψυχαγωγίας επί 20 χρόνια, προερχόμενος από την αγορά της διαφήμισης και της επικοινωνίας. Στον κλάδο έχει αναλάβει θέσεις εμπορικού διευθυντή, διευθυντή λειτουργίας, financial controller, στελέχους ανάπτυξης εξωτερικού, συμβούλου λειτουργίας καταστημάτων, αποκτώντας σφαιρική εμπειρία. Συμμετείχε στην ίδρυση και λειτουργία πολλών καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας. Έχει συντονίσει την έκδοση περισσότερων από 100 αδειών λειτουργίας καταστημάτων και είναι υγειονομικώς και αγορανομικώς υπεύθυνος για δεκάδες από αυτές. Έχει εισηγηθεί, εκπονήσει και παρουσιάσει μεγάλο αριθμό κρίσιμων επιχειρηματικών σχεδίων. Έχει συμμετάσχει, ως εκτελεστικό μέλος, στα διοικητικά συμβούλια σημαντικών Ανωνύμων Εταιριών του κλάδου. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη σύνταξη επιχειρηματικών συμφωνητικών και στις διαπραγματεύσεις. Κατέχει Bachelor στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ και MBA με ειδίκευση στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοίκηση.