Σας παρουσιάζουμε το τρίτο εκδοτικό πρόγραμμά μας για το 2016, που θα είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία από την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.

Ξεκινάμε με την ξένη λογοτεχνία και υποδεχόμαστε στην εκδοτική μας οικογένεια τη συγγραφέα Δάφνη Σουμάν με το βιβλίο της Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΣΕΧΡΑΖΑΤ. Πρόκειται για ένα κείμενο που, μέσα από τις σελίδες του, «ζωντανεύει» τη Σμύρνη των αρχών του 20ού αιώνα, αποκαλούμενη και «Μαργαριτάρι της Ανατολής».

Από τις Εκδόσεις Τουλίπα, η Τζέσικα Σόρενσεν μάς δίνει το ρομαντικό φινάλε της ερωτικής τριλογίας με πρωταγωνιστές την Έλα και τον Μίσα, με τίτλο ΕΛΑ ΚΑΙ ΜΙΣΑ. ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ.

Στην κατηγορία γενικών γνώσεων, η Τζοάνα Μπάσφορντ, μετά την παγκόσμια επιτυχία του «Μυστικού κήπου» και του «Μαγεμένου δάσους», δημιουργεί έναν ακόμη παραμυθένιο κόσμο, τον ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΩΚΕΑΝΟ, με φόντο αυτή τη φορά τη μαγεία του βυθού. Το βιβλίο έχει πουλήσει πάνω από 1 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως και κυκλοφορεί σε 32 χώρες, ενώ συνολικά τα βιβλία της έχουν πουλήσει περισσότερα από 14 εκ. αντίτυπα! Συνεχίζουμε στην ίδια κατηγορία με τον αγαπημένο αρχαιολόγο και συγγραφέα χιλιάδων αναγνωστών, Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι, που μας παρουσιάζει τα ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΖΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ! ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ, ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ μας συμβουλεύει ο Κρις Μπάρεζ-Μπράουν, ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά στον χώρο της συμβουλευτικής επιχειρήσεων, που με αυτό το βιβλίο μάς βοηθά να ανακτήσουμε τον έλεγχο της ζωής μας και να αγαπήσουμε τον χώρο στον οποίο περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας.

Στην κατηγορία γενικών γνώσεων για παιδιά, ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ είναι πλέον γεγονός! Μια εξαιρετική επιλογή για αγόρια και κορίτσια που λατρεύουν το διάστημα ενώ είναι διστακτικοί με το διάβασμα. Έχει επικυρωθεί και υποστηρίζεται από τον ίδιο τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, ενώ περιέχει πρόλογο του αστροναύτη Τιμ Πικ που είναι σε αποστολή στον Διεθνή Σταθμό Διαστήματος.

Την παιδική λογοτεχνία έρχονται να εμπλουτίσουν δύο νέα φρουτάκια: στη σειρά Βατόμουρο (για παιδιά 7-8 ετών) το ΕΝΑ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ από τη βραβευμένη συγγραφέα Ιωάννα Μπαμπέτα είναι μια όμορφη και προσεγμένη παιδική ιστορία με θέμα τη δυσλεξία, ενώ στη σειρά Φραουλίτσα (για παιδιά 5-6 ετών) Η ΡΟΖΩ από την πολυαγαπημένη συγγραφέα Ράνια Μπουμπουρή είναι μια γλυκιά ιστορία για τις ηρωικές πράξεις της καθημερινότητας.

Στα εικονογραφημένα βιβλία, δύο μοναδικές εκπαιδευτικές εκδόσεις θα ενθουσιάσουν τα μικρά παιδιά: το ΕΞΕΡΕΥΝΩ ΜΕ ΑΚΤΙΝΕΣ Χ-ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ συνοδεύεται από έναν μίνι σαρωτή που δείχνει πώς η καρδιά πάλλεται για να στείλει αίμα σε όλο το σώμα, πώς λειτουργούν οι πνεύμονες και άλλα πολλά, ενώ Ο ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ με τη θαυμάσια εικονογράφηση και τις έξι μεγάλες αναδιπλούμενες σελίδες, θα ταξιδέψει τα παιδιά στο μυστηριώδες και γοητευτικό σύμπαν που μας περιβάλλει. Τέλος, δύο πανέμορφες συλλογές µε ιστορίες για καληνύχτα και ιστορίες από το αγρόκτημα, αλλά και δύο διασκεδαστικά βιβλία με τα ζώα της σαβάνας και της φάρμας, ολοκληρώνουν αυτό το εκδοτικό μας πρόγραμμα.

Ξένη Λογοτεχνία

Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΣΕΧΡΑΖΑΤ – ΔΑΦΝΗ ΣΟΥΜΑΝ

Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΣΕΧΡΑΖΑΤ - ΔΑΦΝΗ ΣΟΥΜΑΝ

Ένα κείμενο εξαιρετικής λογοτεχνικής ομορφιάς, που κάνει τη Σμύρνη να “ζωντανεύει” μέσα από τις σελίδες του. Ιδανική πρόταση για τους αναγνώστες του Ορχάν Παμούκ.

—————————

Εκδόσεις Τουλίπα

ΕΛΑ ΚΑΙ ΜΙΣΑ. ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ – ΤΖΕΣΙΚΑ ΣΟΡΕΝΣΕΝ

ΕΛΑ ΚΑΙ ΜΙΣΑ. ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ - ΤΖΕΣΙΚΑ ΣΟΡΕΝΣΕΝ

Το ρομαντικό φινάλε της ερωτικής τριλογίας.

—————————————-

Γενικών Γνώσεων (ενήλικοι)

ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ – ΤΖΟΑΝΑ ΜΠΑΣΦΟΡΝΤ

ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ - ΤΖΟΑΝΑ ΜΠΑΣΦΟΡΝΤ

Μετά την παγκόσμια επιτυχία του ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ και του ΜΑΓΕΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ, η Johanna Basford δημιουργεί έναν ακόμη παραμυθένιο κόσμο, με φόντο αυτή φορά τη μαγεία του βυθού. Το βιβλίο έχει πουλήσει πάνω από 1 εκ.αντίτυπα παγκοσμίως και κυκλοφορεί σε 32 χώρες.

——————————————–

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΒΑΛΕΡΙΟ ΜΑΣΙΜΟ ΜΑΝΦΡΕΝΤΙ

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΒΑΛΕΡΙΟ ΜΑΣΙΜΟ ΜΑΝΦΡΕΝΤΙ

Ο αγαπημένος αρχαιολόγος και συγγραφέας χιλιάδων αναγνωστών παρουσιάζει τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας, που συνεχίζουν να συναρπάζουν.

———————————–

ΖΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ! ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ, ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ – ΚΡΙΣ ΜΠΑΡΕΖ-ΜΠΡΑΟΥΝ

ΖΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ! ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ, ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ - ΚΡΙΣ ΜΠΑΡΕΖ-ΜΠΡΑΟΥΝ

Ανακτήστε τον έλεγχο της ζωής σας και αγαπήστε το χώρο στον οποίο περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας! Ο συγγραφέας θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά στο χώρο της συμβουλευτικής επιχειρήσεων, με πελάτες όπως Coca-Cola, Unilever, Nike και Diageo.

———————————-

Γενικών Γνώσεων (παιδιά)

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ –

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ -

Μια εξαιρετική επιλογή για αγόρια και κορίτσια που λατρεύουν το διάστημα ενώ είναι διστακτικοί με το διάβασμα. Έχει επικυρωθεί και υποστηρίζεται από τον ίδιο τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

————————-

Παιδική Λογοτεχνία

ΕΝΑ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ – ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΜΠΕΤΑ

ΕΝΑ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ - ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΜΠΕΤΑ

Μια όμορφη και προσεγμένη παιδική ιστορία με θέμα τη δυσλεξία, γραμμένη από την βραβευμένη συγγραφέα και πρόεδρο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς Ιωάννα Μπαμπέτα.

————————————-

Η ΡΟΖΩ – ΡΑΝΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗ

Η ΡΟΖΩ - ΡΑΝΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗ

Στη Ροζώ, η πολυαγαπημένη συγγραφέας Ράνια Μπουμπουρή (ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ) επιστρέφει με μια γλυκιά ιστορία για τις ηρωικές πράξεις της καθημερινότητας. Η εικονογράφηση είναι της Χρύσας Σπυρίδωνος.

—————————

Εικονογραφημένα Βιβλία

ΕΞΕΡΕΥΝΩ ΜΕ ΑΚΤΙΝΕΣ Χ-ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ –

ΕΞΕΡΕΥΝΩ ΜΕ ΑΚΤΙΝΕΣ Χ-ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ -

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το ανθρώπινο σώμα, μέσα από αυτή τη μοναδική έκδοση. Το βιβλίο συνοδεύεται από έναν μίνι σαρωτή, που δείχνει πώς η καρδιά πάλλεται για να στείλει αίμα σε όλο το σώμα, πώς λειτουργούν οι πνεύμονες και άλλα πολλά.

——————————–

Ο ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ –

Ο ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ -

Ένας πρωτότυπος άτλαντας με θαυμάσια εικονογράφηση. Περιλαμβάνει 6 μεγάλες αναδιπλούμενες σελίδες που εισάγουν τους νεαρούς αναγνώστες στα θαύματα του απώτερου Διαστήματος, αποκαλύπτοντάς τους τη συναρπαστική ιστορία της δημιουργίας των άστρων και των πλανητών.

Ο μαγικός κόσµος των παραµυθιών γοητεύει πάντα τα παιδιά! Οι δύο πανέμορφες συλλογές µε ιστορίες από το αγρόκτημα και ιστορίες για καληνύχτα θα αγαπηθούν τόσο από τα παιδιά, που θα θέλουν να τις διαβάζουν ξανά και ξανά!

———————————–

101 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠ’ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
101 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠ' ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ -

101 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ -

101 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ –

——————————–

Μέσα σε αυτά τα διασκεδαστικά βιβλία με εικόνες που ξεδιπλώνονται και ξεπετάγονται, τα παιδιά μαθαίνουν τα εντυπωσιακά ζώα της σαβάνας, όπως την καμηλοπάρδαλη, τον ελέφαντα και το λιοντάρι και τα συμπαθητικά ζώα της φάρμας, όπως την αγελάδα, τον κόκορα και το γουρουνάκι.

ΒΡΕΣ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΣΑΒΑΝΑΣ!
ΒΡΕΣ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΣΑΒΑΝΑΣ! -

ΒΡΕΣ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΣΑΒΑΝΑΣ! –

ΒΡΕΣ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΣ! -

ΒΡΕΣ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΣ! –