Σειρά: Τα απίθανα ταξίδια του Πέτρου και της Λυδίας, του συγγραφέα Φίλιππου Μανδηλαρά

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ

Το διαστημικό τσίρκο

Εικονογράφηση: Έλλη Γρίβα

Σειρά: Τα απίθανα ταξίδια του Πέτρου και της Λυδίας
(Λογοτεχνία για παιδιά 7+)

Σελίδες: 80 • Σχήμα: 14,5Χ20,5

ΙSBN: 978-960-569-513-2 • Τιμή: 5,99 €

 

 

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ
Ο Πέτρος κι η Λυδία δέχονται την πρόσκληση να επισκεφθούν το Διαστημικό Τσίρκο με σκοπό να εκπαιδεύσουν τα μέλη του τσίρκου ώστε να γίνουν ευτυχισμένα. Όμως υπάρχει ένα φοβερό μυστικό που κρύβεται πίσω από την παγωμένη ατμόσφαιρα του Τσίρκου…
Μία ιστορία για την ελευθερία, την ευτυχία αλλά και τους τρόπους που δημιουργούνται οι τύραννοι.

Ο συγγραφέας

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ζούσε μέχρι πρόσφατα, οπότε έμαθε για το περίφημο «πέρασμα των πειρατών» μεταξύ Χίου και Ψαρών. Έτσι, αποφάσισε να εγκατασταθεί στη Χίο και από τότε, ανεβασμένος στα κεραμίδια του σπιτιού του, προσπαθεί να εντοπίσει ένα πειρατικό. Όμως, πολλοί λένε ότι τα πειρατικά περνάνε από εκεί μόνο τις μέρες των Χριστουγέννων. Περιμένοντας τα Χριστούγεννα, λοιπόν, γράφει βιβλία για παιδιά και παίζει τους πειρατές με τον γιο του. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν περισσότερα από 50 βιβλία του.

 

 

—————————————–

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ

Η μυστική κοιλάδα

Εικονογράφηση: Έλλη Γρίβα

Σειρά: Τα απίθανα ταξίδια του Πέτρου και της Λυδίας
(Λογοτεχνία για παιδιά 7+)

Σελίδες: 80 • Σχήμα: 14,5Χ20,5

ΙSBN: 978-960-569-512-5 • Τιμή: 5,99 €

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΟΙΛΑΔΑ

Όταν συναντηθούν για πρώτη φορά ο Πέτρος και η Λυδία, θα ξεκινήσουν παρέα το ομορφότερο ταξίδι που έγινε ποτέ! Θα γνωρίσουν ο ένας τον κόσμο του άλλου και θα ανακαλύψουν μαζί την δική τους μυστική κοιλάδα…
Μία ιστορία για τη φιλία, τη συνεργασία αλλά και τη γενεσιουργό δύναμη της φαντασίας.

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς προσκαλεί μικρούς, αλλά και μεγάλους αναγνώστες, να ακολουθήσουν τον Πέτρο και τη Λυδία στα απίθανα ταξίδια τους!

Η Λυδία γνωρίζει τη γλώσσα της γης και επικοινωνεί με τα ζώα και τα πουλιά, τα δέντρα και τα λουλούδια. Ο Πέτρος έχει μάθει τη γλώσσα της θάλασσας και μπορεί να μιλήσει με τα ψάρια και τις αχιβάδες, τα κύματα και τους ανέμους. Με αφορμή τα ταξίδια των δύο ηρώων, ο συγγραφέας δίνει αφορμές και ερεθίσματα για προβληματισμό και συζήτηση με τα παιδιά πρωτότυπων ζητημάτων, που δεν είναι εύκολο να τεθούν με άλλο τρόπο.