Σας παρουσιάζουμε το πρώτο εκδοτικό μας πρόγραμμα για το Β’ εξάμηνο του 2019, που θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτό το εκδοτικό ξεχωρίζει ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ του Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος το 2013 έκανε ολόκληρο τον κόσμο να παγώσει όταν αποκάλυψε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε δημιουργήσει ένα άνευ προηγουμένου σύστημα μαζικής επιτήρησης που μπορούσε να εισχωρήσει στην ιδιωτική ζωή οποιουδήποτε. Το 2019 ο Σνόουντεν αποκαλύπτει για πρώτη φορά πώς βοήθησε να φτιαχτεί το σύστημα και τι τον οδήγησε τελικά στην αποκάλυψη αυτού.

Στα παιδικά βιβλία, ξεχωρίζουν το νέο βιβλίο του πιο ευπώλητου συγγραφέα παγκοσμίως, Τζέιμς Πάτερσον, ΒΡΟΜΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΦΟΣ, που έχει θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, καθώς και το νέο βιβλίο της Ντάγκμαρ Γκάισλερ που έχει τίτλο ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΜΟΥ; με θέμα τη διαχείριση του θυμού, που ενδιαφέρει τους νέους γονείς.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ
EDWARD SNOWDEN

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Έντουαρντ Σνόουντεν, του ανθρώπου που έγινε από κατάσκοπος η συνείδηση του Ίντερνετ και ζει ακόμη εξόριστος γι’ αυτό.

Κατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Πολιτική
Σειρά : Ιστορία-Πολιτική
Ημ. Έκδοσης : 26/09/2019
Σελίδες : 376
Ηλικία : 18+
Τιμή πώλησης: 17,70 €

Λίγα λόγια
«Καθώς προχωρούσα στη Στοά, το συνειδητοποίησα: μπροστά μου απλωνόταν το μέλλον μου. Δε λέω ότι πήρα την απόφασή μου εκείνη τη στιγμή. Οι πιο σημαντικές αποφάσεις στη ζωή δε λαμβάνονται ποτέ έτσι. Λαμβάνονται υποσυνείδητα και εκφράζονται μόνον όταν έχουν παγιωθεί: όταν είσαι επιτέλους αρκετά δυνατός για να παραδεχτείς ότι αυτή είναι η πορεία που θα ακολουθήσουν οι πεποιθήσεις σου. Αυτό ήταν το δώρο μου στον εαυτό μου για τα εικοστά ένατα γενέθλιά μου: η επίγνωση ότι είχα μπει σε μία στοά που θα περιόριζε τη ζωή μου σε μια και μόνο πράξη που ακόμη ήταν αδιευκρίνιστη».

Το 2013 ο εικοσιεννιάχρονος Έντουαρντ Σνόουντεν έκανε ολόκληρο τον κόσμο να παγώσει όταν αποκάλυψε τις διαδικασίες που ακολουθούσε η αμερικανική κυβέρνηση για να υποκλέπτει και να συγκεντρώνει ακόμη και το παραμικρό τηλεφώνημα, sms και e-mail. Είχε δημιουργήσει ένα άνευ προηγουμένου σύστημα μαζικής επιτήρησης που μπορούσε να εισχωρήσει στην ιδιωτική ζωή οποιουδήποτε στη Γη.

Το 2019 ο Σνόουντεν αποκαλύπτει για πρώτη φορά πώς βοήθησε να φτιαχτεί το σύστημα και τι τον οδήγησε τελικά στο να το αποκαλύψει στο παγκόσμιο κοινό. Μέσω αυτής της αποκάλυψης επιδιώκει να ενημερώσει τον κόσμο για τις πληροφορίες που μοιράζεται εν αγνοία του κάθε φορά που μπαίνει στο διαδίκτυο ή μέσω του τηλεφώνου του, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται αυτά τα δεδομένα.

Από τα βουκολικά προάστια της παιδικής του ηλικίας μέχρι τα κέντρα επιχειρήσεων της CIA και της NSA της ενήλικης ζωής του, το βιβλίο αυτό είναι η συναρπαστική αφήγηση ενός ευφυούς νεαρού άνδρα που μεγάλωσε μέσα στο διαδίκτυο: ενός άνδρα που έγινε κατάσκοπος, πληροφοριοδότης και, εξόριστος πλέον, η συνείδηση του Ίντερνετ. Γραμμένο με πάθος, χάρη και αδιαμφισβήτητη ειλικρίνεια, το ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ είναι μια καίριας σημασίας μαρτυρία για την ψηφιακή εποχή μας, προορισμένη να γίνει κλασική.

ΧΑΡΑΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΒΑΚΑΛΗ

Ένα δυνατό comeback από τη συγγραφέα των μυθιστορημάτων ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ Η ΘΑΛΑΣΣΑ και 219 ΗΜΕΡΕΣ ΒΡΟΧΗΣ Αφροδίτη Βακάλη. Πρόκειται για μια γλυκόπικρη ιστορία αγάπης που διαβάζεται σαν παραμύθι.

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό,Αισθηματικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 26/09/2019
Σελίδες : 352
Ηλικία : 18+
Τιμή πώλησης: 15,50 €

Λίγα λόγια
Μια κοπέλα, εγκλωβισμένη σ’ ένα σπίτι που έχει παντού χαραγμένο τ’ όνομά της, ασφυκτιά μέσα στον γάμο της, στη φυλακή που αντί για σίδερα έχει λέξεις. Ένας άντρας, μεγαλωμένος με τη ρετσινιά του «γύφτου» και του «μπάσταρδου», μοναχικός, σκληρός, συναισθηματικά χωλός, ακροβατεί στο περιθώριο μιας κοινωνίας που από νωρίς τον απορρίπτει και τον εχθρεύεται. Ένας έρωτας, μια αμοιβαία ανάγκη, μια φυγή και ένα άδοξο τέλος.

Δεκαπέντε χρόνια μετά, ένας ξένος, ταλαιπωρημένος απ’ το ταξίδι, βρίσκει θαλπωρή και καταφύγιο στο σπίτι μιας γυναίκας που είναι γεννημένη ν’ αγαπά, να προσφέρει, να γαληνεύει τους ανθρώπους. Πιο πέρα, στο δάσος, η Ελισσώ. Γιάτρισσα, μαΐστρα, κατέχει τη Γνώση, τη Σοφία της ζωής. Ρίχνει τους ρούνους και βλέπει το πριν και το μετά. Μα δεν τα βλέπει όλα.

Ένα μυστικό. Ένας γρίφος, που ζητάει να λυθεί. Ψυχές ταραγμένες που προσπαθούν να ισορροπήσουν, να βρουν τον σκοπό τους και να γιατρευτούν. Μόνος δρόμος, η Αλήθεια∙ αυτή που κρύβεται μέσα τους κι αδυνατούν να δούνε. Αυτή μονάχα μπορεί να τους λυτρώσει. Η Αλήθεια της ψυχής. Τίποτα πέρα απ’ αυτήν, τίποτα χωρίς αυτήν…

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ
SANG-HEE LEE, SHIN-YOUNG YOON

Κατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικές επιστήμες
Σειρά : Ιστορία-Πολιτική
Ημ. Έκδοσης : 26/09/2019
Σελίδες : 360
Ηλικία : 18+
Τιμή πώλησης: 16,60 €

Λίγα λόγια
ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ 2018

για το περιοδικό Smithsonian

Τι μπορούν να μας πουν μερικά απολιθωμένα δόντια για το προσδόκιμο ζωής των προγόνων μας; Γιατί η καλλιέργεια της γης έπαιξε έναν προβληματικό ρόλο στην εξέλιξη του ανθρώπου; Τι κοινό έχουμε τελικά με τους Νεάντερταλ;

Σ’ αυτό το συναρπαστικό διεθνές best seller η παλαιοανθρωπολόγος Sang-Ηee Lee διερευνά μερικά από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που σχετίζονται με την εξέλιξη από μια νέα και απρόσμενη σκοπιά.

Συνδυάζοντας ανθρωπολογική γνώση με προηγμένη έρευνα, η Lee ρίχνει φως στις απαρχές της ανθρώπινης παρουσίας και μας συνδέει με το απώτατο παρελθόν μας. Η ρηξικέλευθη ματιά της βάζει συχνά σε δοκιμασία παγιωμένες αντιλήψεις, όπως ότι αυτό που έκανε το είδος μας ξεχωριστό ήταν ο μεγάλος εγκέφαλος ή ότι οι Νεάντερταλ ήταν άξεστοι και βίαιοι συγγενείς μας που περιέγραψε η επιστήμη του 20ού αιώνα. Με τη Lee οδηγό, ανακαλύπτουμε ότι από τα πρώτα μας βήματα στα δύο μας πόδια μέχρι την κατασκευή των πρώτων εργαλείων και το σχηματισμό των πρώτων κοινωνιών, ήμαστε ένα είδος που άλλαζε συνεχώς.

Το τέλειο ανάγνωσμα για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει από πού ήρθαμε και τι χρειάστηκε για να φτάσουμε ως εδώ. Εξερευνώντας το μονοπάτι της εξέλιξης ως το σήμερα, η Lee μας βοηθάει να κατανοήσουμε το προς τα πού κατευθυνόμαστε και να απαντήσουμε στο πιο πιεστικό ερώτημα: Συνεχίζει η ανθρωπότητα να εξελίσσεται;

ΟΔΗΓΟΣ ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Ένας πρακτικός και ενημερωμένος οδηγός βρεφικής διατροφής με πολύτιμες συμβουλές για να εισάγετε το μωρό σας στις στερεές τροφές, για να μάθετε πώς να συνδυάζετε τροφές καθώς και τις τροφικές αλλεργίες από την ειδικό στη διατροφή των μωρών Άναμπελ Καρμέλ. Περιλαμβάνει, επίσης, πάνω από 60 νόστιμες και ευέλικτες συνταγές από τον 6ο έως τον 12ο μήνα της ζωής του παιδιού σας.

Τιμή πώλησης: 13,30 €

Δύο πανέμορφα λευκώματα, ένα για κοριτσάκια, ένα για αγοράκια, για την καταγραφή των πιο ευτυχισμένων πρώτων στιγμών με το μωρό. Περιλαμβάνει ελεύθερο χώρο στις σελίδες για φωτογραφίες και σημειώσεις, καθώς και θηκούλες για διάφορα αναμνηστικά.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ, ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΑΣ!
Τιμή πώλησης: 15,50 €

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ, ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΑΣ!
Τιμή πώλησης: 15,50 €

Ένα πολυτελές λεύκωμα για το Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου, που βρίσκεται στο Ακριτοχώρι Σερρών.

ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΤΙΣΤΟΝ ΚΑΛΛΟΣ

Κατηγορία : Γενικών γνώσεων
Σειρά : Θρησκεία-Φιλοσοφία
Ημ. Έκδοσης : 19/08/2019
Σελίδες : 216

Τιμή πώλησης: 50,00 €

ΒΡΟΜΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΦΟΣ
Ένα μυθιστόρημα για παιδιά από 9 ετών με θέμα το bullying (σχολικό εκφοβισμό) δοσμένο με χιούμορ, ευαισθησία και πρωτοτυπία. Από τον πιο ευπώλητο συγγραφέα παγκοσμίως Τζέιμς Πάτερσον.

ΒΡΟΜΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΦΟΣ
ΤΖΕΪΜΣ ΠΑΤΕΡΣΟΝ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ανθρώπινες σχέσεις,Χιούμορ
Σειρά : Μικρή πυξίδα (για παιδιά και εφήβους)
Ημ. Έκδοσης : 26/09/2019
Σελίδες : 328
Ηλικία : 9-11,12-13
Τιμή πώλησης: 12,20 €

Λίγα λόγια
Με λένε Ντέιβιντ και τον κολλητό μου Μάικλ. Μαζί είμαστε ο Βρομόστομος και ο Μπούφος. Μόνο που στην πραγματικότητα ΔΕΝ είμαστε ούτε Βρομόστομος ούτε Μπούφος. Αυτά είναι τα απαίσια και άδικα παρατσούκλια που μας κόλλησαν οι συμμαθητές μας από το προνήπιο. Όμως, τώρα θα αλλάξουν τα πράγματα. Δε θα αποκαλύψω όλη την ιστορία αλλά… έχει να κάνει με ένα σόου στην τηλεόραση, μια κηδεία, μια πανούργα μαζορέτα και μερικά νόστιμα χοτ ντογκ. Πιστέψτε με, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι… «τουταγχαμός» έχει να γίνει…

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μια πρωτότυπη ιστορία με θέμα τις εποχές του χρόνου, που θα αγαπηθεί από παιδιά 7 ετών και άνω. Μπορεί να δουλευτεί άνετα στα σχολεία στην Ευέλικτη Ζώνη.

Τιμή πώλησης: 6,60 €

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΜΟΥ;

Νέα ιστορία της ευπώλητης συγγραφέως/εικονογράφου Ντάγκμαρ Γκάισλερ (ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ, ΔΕ ΘΑ ΧΑΘΩ ΠΟΤΕ, ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ) με θέμα το συναίσθημα του θυμού και τη διαχείρισή του.

Τιμή πώλησης: 6,60 €

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΦΗΣ ΓΡΑΨΕ-ΣΒΗΣΕ

Ένα πρακτικό σπιράλ τετράδιο με σελίδες γράψε-σβήσε και μαρκαδόρο, για τα πρώτα βήματα στη γραφή, στο σχέδιο και στο κράτημα του μαρκαδόρου. Με όμορφη εικονογράφηση που θα κάνει τη μάθηση παιχνίδι.

Τιμή πώλησης: 7,70 €

 

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ένας θαυμαστό ταξίδι στις πιο εντυπωσιακές πόλεις του κόσμου, με πλούσια εικονογράφηση και πληροφορίες για τα αξιοθέατα, την ιστορία τους, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για όποιον θέλει να τις επισκεφτεί.

Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

Όποιος ανοίξει αυτό το βιβλίο θα μπει σε ένα εντυπωσιακό μουσείο δεινοσαύρων, όπου θα μάθει συναρπαστικές πληροφορίες για τα εντυπωσιακά προϊστορικά πλάσματα, ενώ θα βοηθήσει με τα εκθέματα συναρμολογώντας πέντε τρισδιάστατους σκελετούς δεινοσαύρων.

Τιμή πώλησης: 14,90 €

Δύο πρωτότυπα βιβλιο-παιχνίδια για μικρούς μάστορες το πρώτο βιβλίο και για το σούπερ μάρκετ και όλα τα γνώριμα αντικείμενα που βρίσκονται εκεί το δεύτερο, με πολλά αποσπώμενα κομμάτια για παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ
Τιμή πώλησης: 6,60 €


ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ


Τιμή πώλησης: 6,60 €

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Ένα απίθανο τσαντάκι με 4 βιβλία και πολλά μεγάλα αυτοκόλλητα για μικρά χεράκια, με δραστηριότητες εμπνευσμένες από πολλά και διαφορετικά οικοσυστήματα, όπου ζουν αγαπημένα ζωάκια.

Τιμή πώλησης: 9,90 €

Η ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟΥΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ

Νέος τίτλος στην επιτυχημένη σειρά, που συνδυάζει την ανάγνωση κλασικών παραμυθιών με το παιχνίδι. Το βιβλίο ξεδιπλώνει και γίνεται τρισδιάστατο σκηνικό της ιστορίας και συνοδεύεται από 4 φιγούρες.

Τιμή πώλησης: 9,90 €

Νέοι τίτλοι στις αγαπημένες σειρές βιβλίων Lego® City και Lego® Ninjago®, με απίθανες δραστηριότητες, ιστορίες και συλλεκτικές μίνι φιγούρες.

LEGO CITY: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ!


Τιμή πώλησης: 6,90 €

LEGO NINJAGO: ΜΕΣΑ ΑΠO ΤΗ ΦΩΤΙΑ


Τιμή πώλησης: 6,90 €

LEGO NINJAGO: ΔΙΠΛΗ ΜΑΧΗ


Τιμή πώλησης: 6,90 €

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ / ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ
Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ
Τιμή πώλησης: 18,80 €

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ “ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ” – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΙΓΚ ΛΑΡΣΟΝ

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΣΦΗΓΚΑΣ
Τιμή πώλησης: 15,50 €

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ
Τιμή πώλησης: 15,50 €

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ
Τιμή πώλησης: 10,90 €