logo livanis

Νευροκοπλή Βασιλική

O Αχτιδοϋφαντής

‘Ετος ‘Εκδοσης: 12/11/2015

Σειρά: Παιδική Λογοτεχνία

Σελίδες: 48

Barcode: 9789601429878

Τιμή: 8,90 € (με ΦΠΑ)

axtidoufantis

Συνδυάζοντας το χιούμορ με τα ιστορικά στοιχεία και επιδεικνύοντας υπομονή δεινού ντετέκτιβ στη συλλογή επιχειρημάτων, ο Χάρολντ Άμπλερ δίνει αναπάντεχες απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων για την κλιματική αλλαγή.

Αλήθεια, είναι πράγματι πρωτοφανές φαινόμενο η πρόσφατη άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη; Η απάντηση είναι όχι.

Το διοξείδιο του άνθρακα συμβάλλει τελικά στη μόλυνση της ατμόσφαιρας; Όχι.

Οι σκεπτικιστές επιστήμονες είναι διεφθαρμένοι; Δεν είναι.

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ο πλανήτης θα συνεχίσει να θερμαίνεται κατά τα επόμενα πενήντα χρόνια; Δεν είμαστε.

Με απλό δημοσιογραφικό λόγο, στo βιβλίο Μην Πουλήσετε το Παλτό σας αμφισβητείται η κυρίαρχη άποψη για το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη και για τη συμβολή των εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα στην πρόκλησή του.

Ο συγγραφέας εξετάζει το ρόλο των μέσων ενημέρωσης, που πάντα προβάλλουν ιστορίες τρόμου και καταστροφής σε σχέση με τα φυσικά φαινόμενα, και επιχειρεί να καταρρίψει τα βασικά επιχειρήματα των υποστηρικτών του φαινομένου της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Στο βιβλίο, μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται το έργο και οι απόψεις μερικών από τους επιστήμονες που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το φαινόμενο της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, αλλά και οι απόψεις ειδικών που θεωρούν ότι η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα αποτελεί φυσική διαδικασία.

Τέλος, ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι όχι μόνο δε θα υπάρξει μια καταστροφική υπερθέρμανση, αλλά αντίθετα το κλίμα θα γίνει πιο ψυχρό, όπως προμηνύουν τα πρόσφατα κύματα κακοκαιρίας σε όλο τον κόσμο.

Εκείνον τον παράξενο καιρό που κι εγώ από παιδί γινόμουν μεγάλη, ήρθε στη ζωή μου ένας ζητιάνος σαν τον ζητιάνο της Αγια-Μαρίνας του παραμυθιού. Αυτός που γνώρισα κι αγάπησα εγώ ζητιάνευε την αγάπη του Θεού, και ο Θεός τού την έδινε πλουσιοπάροχα. Στάθηκα πολύ τυχερή, μιας και αυτός ο καλός παππούλης μού έμαθε τότε τι να κρατώ από το παιδί που ήμουν και τι να πετώ από τη μεγάλη που γινόμουν. Δε μου το δίδαξε με πολλά λόγια και συμβουλές που κουράζουν, αλλά με τον τρόπο του, που ήταν πάντα γελαστός, απλός και εγκάρδιος για όλα τα παιδιά που τότε σαν κι εμένα μεγαλώναμε κοντά του.
Αν γράφω παραμύθια με λίγα λόγια και πολλή αγάπη, σ’ αυτόν το χρωστώ. Κι αν αυτά τα παραμύθια χαρίζουν στις καρδιές των ανθρώπων όνειρα που μπορούν να πραγματοποιηθούν, είναι γιατί αυτός τότε με γέμισε πίστη στα όνειρα που έφτιαχνα. Τέλος, αν μαζί με όλα αυτά έρχεται μέσα από τις λέξεις μου και η ειρήνη, ε, γι’ αυτό ευθύνεται το όνομά του. Ειρηναίο τον έλεγαν και τον ευγνωμονώ.

agapo

Βιβλία
Και τι θα Πει σ’ Αγαπάω;, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2009.
Το Παραμύθι της Μουσικής, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2008 (υποψηφιότητα για Βραβείο Παιδικού Εικονογραφημένου από το περιοδικό Διαβάζω).
Αν τ’ Αγαπάς Ξανάρχονται, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2007 (Βραβείο 2008 από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, Βραβείο 2008 Παιδικού Εικονογραφημένου από το περιοδικό Διαβάζω και υποψηφιότητα για Κρατικό Βραβείο 2008).
Εγώ ο Άλλος (θεατρικό μονόπρακτο), εκδόσεις Νησίδες, 1999.
Σε Τέμπο Κόκκινο (πεζογράφημα), Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2008.

Δίσκοι
Το Παραμύθι της Μουσικής, Εν Χορδαίς, 2008.
Εξορία (στίχοι στα τραγούδια «Χελιδόνισμα» και «Ζεϊμπέκικο της Ξενιτιάς» σε μουσική Κυριάκου Καλαϊτζίδη), Εν Χορδαίς, 2005.

blog: www.animusanimus.blogspot.com
e mail: [email protected]

—————————————

Δάγλας Αριστείδης

Τα Παγανά

‘Ετος ‘Εκδοσης: 12/11/2015

Σειρά: Παιδική Λογοτεχνία

Σελίδες: 64

Barcode: 9789601429861

Τιμή: 8,90 € (με ΦΠΑ)

ta pagana

Το ποτάµι της ζωής κουβαλάει στη ροή του µαζί µε τα καθηµερινά γεγονότα και πολύτιµα ψήγµατα µαγείας, που κάνουν τις ζωές των ανθρώπων πιο λαµπερές, πιο ενδιαφέρουσες και ελκυστικές στο διάβα των αιώνων. Και η γοητεία της αγνής πίστης απέδειξε για ακόµα µια φορά πως µπορεί να πιαστεί και να προκόψει ακόµα κι ανάµεσα σε δυο ολότελα διαφορετικούς κόσµους: αυτόν των ανθρώπων κι εκείνον των ξωτικών.

DAGLA

Γεννήθηκε το 1969 και μεγάλωσε στο Μεγανήσι της Λευκάδας. Σπούδασε Νοσηλευτική στο ΤΕΙ της Αθήνας και δάσκαλος στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και έχει ενεργό συμμετοχή στα κοινά του επαγγελματικού κλάδου των Νοσηλευτών από το 2006 μέχρι σήμερα.

Ασχολείται με τη συγγραφή και την επιμέλεια άρθρων, δοκιμίων, επαγγελματικών και λογοτεχνικών κειμένων ως διευθυντής σύνταξης, επί σειρά ετών, του περιοδικού της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας και της μηνιαίας εφημερίδας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας. Έχει επίσης αρθρογραφήσει σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστολόγια τόσο του χώρου της υγείας, όσο και γενικότερου ενδιαφέροντος και προσανατολισμού.

Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή των «Μεγανησιώτικων Παραμυθιών» συνδέεται άρρηκτα με τις παιδικές του μνήμες από τις διηγήσεις του περιβάλλοντος της οικογένειας και της γειτονιάς του χωριού του, του Κατωμερίου Μεγανησίου Λευκάδας. Πηγή έμπνευσης όμως είναι τα δύο του παιδιά, η Αλίκη και ο Λάμπρος, τα οποία έχει την τύχη να μεγαλώνει με τη σύζυγό του Ελένη.

Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Ο Δεκατρής και Η Σταχτομάρω.

—————————————————————–

Θεοχάρη Άννη

Έχασα τη μύτη μου και ψάχνω να τη βρω

‘Ετος ‘Εκδοσης: 12/11/2015

Σειρά: Παιδική Λογοτεχνία

Σελίδες: 40

Barcode: 9789601429809

Τιμή: 7,90 € (με ΦΠΑ)

exasa th muth mou

Μια µέρα, για την ακρίβεια µέσα σε µια στιγµή, την ώρα που ετοιµαζόταν να βγει στη σκηνή, ένας κλόουν φτερνίστηκε και ουπς! έχασε τη µύτη του. Και τώρα, που κανένας δεν τον πιστεύει, τι θα κάνει; Πώς θα ξαναπαρουσιαστεί µπροστά στο κοινό; Κάπως έτσι ξεκίνησε το κυνήγι της χαµένης µύτης…

anna theoxarh

Η Άννη Θεοχάρη μεγάλωσε στο Λουτράκι και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και ασχολείται με τα παιδιά κάνοντας θεατρικό παιχνίδι, δραματοποιήσεις και αφηγήσεις παραμυθιών.

Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Το Σιτάρι και Ένας Ξεχωριστός Φίλος . Της αρέσει να συλλέγει γνώμες και απόψεις μικρών και «μεγάλων» παιδιών. Αν θέλετε να βοηθήσετε την Άννη να μεγαλώσει τη συλλογή της, στείλτε e-mail στο [email protected]

———————————–

Δαρδανού Μαρία

Η Μαγική Φλόγα

‘Ετος ‘Εκδοσης: 12/11/2015

Σειρά: Παιδική Λογοτεχνία

Σελίδες: 32

Barcode: 9789601429823

Τιμή: 7,90 € (με ΦΠΑ)

magikh floga

Η μαγική φλόγα, που τόσο απελπισμένα ψάχνει ο Κίμπο και μαζί με αυτόν όλοι εμείς, είναι στην ουσία η αναζήτηση της γαλήνης που βρίσκεται εξαρχής μέσα μας.

Η ιστορία μάς ξεναγεί σε διάφορα στάδια από τα οποία έχουμε περάσει, ή περνάμε, όσοι έχουμε αποφασίσει να αφήσουμε πίσω μας όλες τις μορφές που παίρνει ο φόβος, όπως άγχος, στεναχώρια, θυμό και απομόνωση από όλους και όλα, ακόμη και από τον ίδιο μας τον εαυτό.

darlanou

Η Μαρία Δαρδανού έχει μοιράσει τη μέχρι τώρα ζωή της ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αγγλία, όπου και γεννήθηκε. Σπούδασε στην Αγγλία• το πτυχίο και το μεταπτυχιακό της αφορούν τις οικονομικές επιστήμες.

Επί του παρόντος ζει σε ένα χωριουδάκι στους πρόποδες του μαγικού Ταΰγετου και νότια της Σπάρτης.

Η Μαγική Φλόγα είναι το δεύτερο βιβλίο της και μαζί με το πρώτο, Ο Μαγικός Κήπος, εκφράζει τις προσωπικές της αναζητήσεις μέσω μιας από τις αγαπημένες της ενασχολήσεις, τη ζωγραφική.

——————————————

Θεοχάρη Άννη

Για πάντα Χριστούγεννα

‘Ετος ‘Εκδοσης: 12/11/2015

Σειρά: Παιδική Λογοτεχνία

Σελίδες: 40

Barcode: 9789601429830

Τιμή: 7,90 € (με ΦΠΑ)

gia panta xristougena

Μέσα στη µικρή µας χιονόµπαλα ζει ένας χιονάνθρωπος που κάνει µία και µόνο ευχή, να βγει από τη γυάλα του και να περάσει τα Χριστούγεννα µε τους φίλους του. Παραµονή Χριστουγέννων η ευχή του γίνεται πραγµατικότητα… Όµως θα βρεθεί µπροστά σε µια φοβερή ανακάλυψη: Τα Χριστούγεννα δεν κρατούν για πάντα! Μια συναρπαστική περιπέτεια ξεκινάει. Και λίγο πριν τα Χριστούγεννα τελειώσουν ο µικρός χιονάνθρωπος θα βρει τον τρόπο να τα κάνει να κρατήσουν για πάντα!

anna theoxarh

Η Άννη Θεοχάρη μεγάλωσε στο Λουτράκι και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και ασχολείται με τα παιδιά κάνοντας θεατρικό παιχνίδι, δραματοποιήσεις και αφηγήσεις παραμυθιών.

Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Το Σιτάρι και Ένας Ξεχωριστός Φίλος . Της αρέσει να συλλέγει γνώμες και απόψεις μικρών και «μεγάλων» παιδιών. Αν θέλετε να βοηθήσετε την Άννη να μεγαλώσει τη συλλογή της, στείλτε e-mail στο [email protected]

—————————–

Εμπνεύσεις

Ετος ‘Εκδοσης: 12/11/2015

Σειρά: Ποικίλα Θέματα

Σελίδες: 48

Barcode: 9789601429885

Τιμή: 8,90 € (με ΦΠΑ)

empneuseis

σαν να ήταν λέξεις σε ένα ποίημα,
σαν τις νότες στη μουσική.
Joan Miro

Το χρώμα είναι τα πλήκτρα, τα μάτια οι αρμονίες, η ψυχή το πιάνο. Ο καλλιτέχνης είναι το χέρι
που αγγίζει το ένα κλειδί μετά το άλλο,
έτσι ώστε να μεταφερθούν οι δονήσεις στην ψυχή.
Wassily Kandinsky

Τα χρώματα είναι η γλώσσα της ψυχής.
Είναι έκφραση.
Είναι συμβολισμοί.
Επηρεάζουν τα συναισθήματά μας.
Επηρεάζουν τη ροή της ενέργειας
στο νου και στο σώμα μας.
Κάθε χρώμα είναι η απεικόνιση της ψυχής μας
τη συγκεκριμένη στιγμή.
Είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τη ζωή.
Κάθε γραμμή αποτελεί έμπνευση.
Κάθε μέρα ζωγραφίζοντας κάνουμε
ένα ακόμα βήμα προς το σύμπαν.
Απελευθερώνουμε ενέργεια.
Αφήνουμε πίσω τη σκοτεινή πλευρά της ζωής και
οραματιζόμαστε το αύριο πιο φωτεινό.