«Εκπνοές» είναι ο τίτλος της ποιητικής συλλογής της Εύκλειας Καράδαγλη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Τίτλος: Εκπνοές
Συγγραφέας: Εύκλεια Καράδαγλη
Σελ. 154 Διαστάσεις 16Χ23
Τιμή: 13,78 €
ΙSBN 978 618 5307 14 1
Κωδικός: 1743

Ποιητική συλλογή

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Οι «Εκπνοές» είναι μια ποιητική συλλογή, που υμνεί όχι μόνο τον έρωτα μα και το μεγαλείο του τέλους του. Είναι η περιγραφή της καθαρόαιμης γυναίκας με το εσωτερικό κάλλος, το περήφανο βήμα, το φιλήδονο άγγιγμα, που βιώνει τον απόλυτο έρωτα και στη συνέχεια το απόλυτο εσωτερικό χάος ενός χωρισμού που εκούσια προκαλεί. Η φυγή της σηματοδοτείται από αγέρωχη σιωπή. Η οδύνη της εκφράζεται μέσα από τη γλώσσα του κορμιού της, μέσα από το βλέμμα και κυρίως μέσα από τους στίχους της. Η γυναίκα αυτή αγαπά με ευλάβεια θρησκόληπτης, με φανατισμό αιρετικής, με βαρβαρότητας επιβολή, με της βροχής τη ρευστότητα και το συμπαγές του ακρογωνιαίου λίθου. Το πάθος είναι η φορεσιά της. Το λάθος το χρώμα που της ταιριάζει. Ως αντίτιμο προσδοκεί μόνο την έμπνευση. Χαρακτηριστικά λέει: «Δεν ήθελα να μ’ ερωτευτείς, ήθελα μόνο να μ’ εμπνεύσεις». Η εσωτερική της πληρότητα, η ευδαιμονία και η ισορροπία της, ανθοφορούν μόνο μέσα απ’ την έμπνευση. Αυτή την καθιστά νικήτρια, αυτή και ηττημένη. Οι εισπνοές της είναι έρωτας, κι οι εκπνοές της είναι στίχοι.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Εύκλεια Καράδαγλη παρουσιάζει τη πρώτη ερωτική συλλογή ποιημάτων της με τίτλο «Εκπνοές» εκδόσεις Πνοή, εμπνευσμένη από τη διάθεση και τη θετική ενέργεια που αποπνέει η πατρίδα της.
Γεννήθηκε στη Μουσθένη Καβάλας και ποτέ δεν έκρυψε τις συγγραφικές ανησυχίες της σε συνδυασμό με την αρμονία, τη μουσική και την κίνηση.
Στο μυαλό της υπήρχε έντονη η διάθεση να συνδυαστούν οι σπουδές της για τη μόδα, με την ερωτική ποίηση και την αποτύπωση των συναισθημάτων της.
Το νέο ξεκίνημα της είναι μόνο η αφορμή για να μοιραστεί τις σκέψεις και τα βιώματά της με το ευρύτερο κοινό.

———————

«Ερωσφόρος» είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος του Γιώργου Καστέλλη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Τίτλος: Ερωσφόρος
Συγγραφέας: Γιώργος Καστέλλης
Σελ. 345 Διαστάσεις 14Χ21
Τιμή: 13,78 €
ΙSBN 978 618 5307 10 3
Κωδικός: 1745

Μυθιστόρημα

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Αν μπορούσες να τελειώσεις τον έρωτα μ’ ένα χάπι, θα το έκανες;
Στο άμεσο μέλλον ο έρωτας κατηγοριοποιείται ως ψυχική ασθένεια. Η εικοσιεξάχρονη Φωτεινή αποφασίζει να εισαχθεί σε μια κλινική «συναισθηματικής αποτοξίνωσης» προκειμένου να επουλώσει τα τραύματα που της προκάλεσε η τελευταία ερωτική της περιπέτεια. Την επίβλεψη και τη θεραπεία της θα αναλάβει η Μίνα Παναγιώτου, η διακεκριμένη επιστήμονας που εφηύρε το χάπι που σε απαλλάσσει από κάθε ερωτική εξάρτηση.
Τα επικίνδυνα μυστικά που κρύβουν η μία από την άλλη, και πολλές φορές κι από τον ίδιο τους τον εαυτό, θα μετατρέψουν τη διαδικασία της θεραπείας σ’ έναν ακήρυχτο, ψυχρό πόλεμο, που θα ενταθεί ύστερα από την ξαφνική έλευση ενός μυστηριώδους νεαρού ασθενή. Σαν από μηχανής θεός –μπορεί και διάβολος– ο άντρας αυτός θα φέρει τις δύο γυναίκες αντιμέτωπες με τις επιλογές τους και θα τις κάνει να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους απέναντι στη ζωή και στον έρωτα.
O Γιώργος Καστέλλης πραγματοποιεί δυναμική είσοδο στον χώρο της λογοτεχνίας υπογράφοντας ένα αριστοτεχνικά δομημένο θρίλερ ανατροπών, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται…

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιώργος Καστέλλης γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο. Ο «Ερωσφόρος» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

——————

Οι εκδόσεις Πνοή και ο Όμιλος για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας σας προσκαλεί στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου της
Νούλης Τσαγκαράκη με τίτλο “Ένας από μας”.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 ώρα 18:00 στο Polis Art Café (αίθριο Στοάς βιβλίου).


Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος του ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας κ. Νίνα Διακοβασίλη. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος. Ψυχολογική προσέγγιση θα κάνει η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ήβη Ζαχαροπούλου. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Δήμος Βερύκιος και Ντομένικα Ρέγκου. Μουσική παίζουν ο Ηλίας Πάσχος (βιολί) και ο Χρήστος Κόκκινος (κιθάρα). Τραγούδι Ντομένικα Ρέγκου.

Το βιβλίο τελεί υπό την αιγίδα του ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Οπισθόφυλλο
Σ’ έναν κόσμο ρευστό, μεταβαλλόμενο, τραγικά επικίνδυνο μερικές φορές, οι ήρωές μας, ντόπιοι ή αλλοδαποί, μοιάζουν να μετεωρίζονται καθώς παλεύουν με τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της νέας εποχής. Δοκιμάζονται, αλληλεπιδρούν κι αλληλοεπηρεάζονται, αλλά κυρίως αναμετρώνται με τον ίδιο τους τον εαυτό και την ηθική τους υπόσταση στην προσπάθειά τους να παραμείνουν όρθιοι.
«Τσακίζει ο πόνος αν σταθείς σ’ ένα παρελθόν που πληγώνει, σ’ ένα “γιατί” χωρίς απάντηση».

Βιογραφικό
Η Νούλη Τσαγκαράκη γεννήθηκε στη Δράμα, μεγάλωσε στην Αττική, σπούδασε στην Αγγλία, έζησε στην Πάτρα και τελικά εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Λάτρης της ζωής και των ταξιδιών, των νέων επαφών κι εξερευνήσεων, έρχεται μ’ αυτή τη συλλογή διηγημάτων της να καταθέσει όσα αφουγκράστηκε από τη ζωή όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την οικονομική κρίση, το μεταναστευτικό ρεύμα και την εξάπλωση της τρομοκρατίας. Η συλλογή διηγημάτων της με τίτλο «Ένας από μας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή, υπό την αιγίδα του ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας.