Σας παρουσιάζουμε το νέο εκδοτικό μας πρόγραμμα με 19 νέους τίτλους, οι οποίοι κυκλοφορούν στις 21 Μαρτίου. Περιλαμβάνει βιβλία για ενηλίκους και παιδιά. Σε αυτό το εκδοτικό, μεταξύ άλλων, θα βρείτε το τρίτο και τελευταίο μέρος της σειράς του Μακεδονικού Αγώνα ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, από τον Θοδωρή Παπαθεοδώρου. Επίσης εγκαινιάζουμε τη νέα σειρά ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑτους πρώτους πέντε τίτλους‒, που αποτελείται από κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας σε νέες, σύγχρονες μεταφράσεις.

      

Η τριλογία του Μακεδονικού Αγώνα ολοκληρώνεται με το βιβλίο Συναξάρια της μικρής Πατρίδας, ένα διαχρονικό και επίκαιρο ιστορικό μυθιστόρημα που μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ηρώων σκιαγραφεί τους αγώνες των προγόνων μας για την πατρίδα.

ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 21/03/2019
Σελίδες : 624
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 15η

Τιμή πώλησης: 19,90 €

Λίγα λόγια

«Άραγε θα ξεχάσουμε ποτέ; Θα γιατρευτούμε απ’ τις πληγές;»

«Παρακαλώ να μην ξεχάσω. Τούτος ο αγώνας από τον νου και την καρδιά μου να μη σβηστεί. Τόσες θυσίες, τόσες αδικοχαμένες ψυχές, ούτε μια να μη λησμονηθεί…»

Πήρε το βλέμμα της από πάνω του και κοίταξε με μάτια βουρκωμένα τη Θεσσαλονίκη που έσβηνε αργά στην πρωινή ομίχλη.

«Έχεις δίκιο…» ψιθύρισε στο τέλος. «Ο μόνος τάφος των νεκρών είναι οι καρδιές των ζωντανών…»

Ο Μήλιος, η Ανθή, η μικρούλα Βάσιλκα, λιανοκέρια της σκλάβας Μακεδονίας. Μια χούφτα χρόνια μόνο η ζωή τους, στεριωμένα σε φωτιά και πόλεμο.

Η Αρετή και η Φωτεινή, γυναίκες της μικρής πατρίδας, ταγμένες σε αγώνα αντρειωμένο για το γένος και τη λευτεριά. Θέριεψαν οι ψυχές τους κι έκλαψαν συνάμα. Για το παιδί που έχασε τόσο άδικα η μία. Για τον άντρα που αγάπησε παράφορα και σκότωσε με τα ίδια της τα χέρια η άλλη.

Σιμά τους ο Παύλος Μελάς, ο Τέλλος Άγρας, ο καπετάν Κώττας, ο καπετάν Γαρέφης. Κείνοι που θυσιάστηκαν κι αναπαύτηκαν αιώνια στα σπλάχνα της μακεδονικής γης, αντάμα με χιλιάδες άλλους άνδρες και γυναίκες του λαού μας.

Συναξάρια της μικρής πατρίδας.

Μαρτύρων και ηρώων αίμα.

Αυτή είναι η ιστορία τους.

Μετά τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ και τα ΛΙΑΝΟΚΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ο Θοδωρής Παπαθεοδώρου ολοκληρώνει την πολύκροτη σειρά του «Μακεδονικού Αγώνα» με το τρίτο μυθιστόρημα, ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. Μια σειρά-έπος για τη Μακεδονία, που τη χαρακτηρίζει η ιστορική ακρίβεια και η συνταρακτική πλοκή.

Μια νέα ιστορία αγάπης από την Ιφιγένεια Τέκου για μια σύγχρονη Πηνελόπη που αναζητά την Ιθάκη της, και έναν μοιραίο έρωτα που, μέσα από πολλές δυσκολίες, μάχεται για να νικήσει.

Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΕΚΟΥ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα,Κοινωνικό,Αισθηματικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 21/03/2019
Σελίδες : 440
Ηλικία : 18+

Τιμή πώλησης: 16,60 €

Λίγα λόγια

Οι συγχωριανοί της την αποκαλούσαν «η εγγονή της μάγισσας», ο παπάς τη βάπτισε Γαλάτεια και οι Μοίρες είχαν άλλο όνομα ορισμένο για αυτήν. Μονάχα ως Πηνελόπη ήταν γραφτό να ζήσει στο πλευρό του αγαπημένου της Οδυσσέα και κοντά του να βρει την ευτυχία, διαφορετικά ο έρωτάς τους θα ήταν για πάντα καταραμένος.

Μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, η Γαλάτεια αναγκάστηκε να αφήσει πίσω της την Ιθάκη και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην Αμερική ως σύζυγος του καλόκαρδου μα αινιγματικού Άγγελου. Η οικονομική του κατάσταση και η γενναιοδωρία του της επέτρεψαν να βοηθήσει τους φτωχούς και τους αρρώστους –συχνά με αυταπάρνηση– όπως ακριβώς την είχε διδάξει η γιαγιά της. Ο Οδυσσέας, από την άλλη, γνώρισε τη φρίκη του πολέμου παλεύοντας καθημερινά με τη συνείδησή του. Σημαντικά ιστορικά γεγονότα σημάδεψαν στις αρχές του εικοστού αιώνα την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, γκρεμίζοντας τόσο στη Γαλάτεια όσο και στον Οδυσσέα κάθε ελπίδα για επιστροφή στο νησί. Τίποτα όμως δεν μπορεί να εναντιωθεί στο μεγαλείο της αληθινής αγάπης, ούτε καν οι Μοίρες.

Μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι αληθινή. Ένας ανεπανάληπτος έρωτας που μάχεται με θεούς και δαίμονες για να νικήσει.

ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ
«Διαμάντια» της παγκόσμιας λογοτεχνίας

Η νέα σειρά ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ εγκαινιάζεται με πέντε τίτλους-διαμάντια της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Διευθυντής της σειράς είναι ο δημοσιογράφος Ηλίας Μαγκλίνης, ενώ υπάρχουν εισαγωγές από τους μεταφραστές των βιβλίων και επίμετρα από σημαντικούς συγγραφείς.


Η ΗΔΟΝΗ
Τιμή πώλησης: 17,70 €ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ
Τιμή πώλησης: 15,50 €ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΥΒΕΛΕΣ
Τιμή πώλησης: 15,50 €


Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ
Τιμή πώλησης: 13,30 €


ΤΟ ΣΤΡΙΨΙΜΟ ΤΗΣ ΒΙΔΑΣ
Τιμή πώλησης: 13,30 €


ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ Ένα νέο, συναρπαστικό, ψυχολογικό θρίλερ από τον δημιουργό του best seller ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ Τζ. Π. Ντιλέινι, που με φόντο τη Νέα Υόρκη μάς παρασύρει σε ένα παιχνίδι θύματος-θύτη με ανατροπές ως την τελευταία στιγμή.

ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ
ΤΖ. Π. ΝΤΙΛΕΪΝΙ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Crime – Αστυνομικό – Θρίλερ
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 21/03/2019
Σελίδες : 432
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 6η

Τιμή πώλησης: 15,50 €

Λίγα λόγια

Η Κλερ, Βρετανίδα ηθοποιός στη Νέα Υόρκη χωρίς πράσινη κάρτα, χρειάζεται δουλειά και λεφτά για να επιβιώσει. Και βρίσκει και τα δύο. Αλλά όχι με τον συνηθισμένο τρόπο που θα περίμενε κανείς.

Συμφωνεί να χρησιμεύσει ως δόλωμα για λογαριασμός μιας εταιρείας δικηγόρων που αναλαμβάνει διαζύγια. Αποστολή της είναι να παγιδεύει συζύγους που απατούν τις γυναίκες τους, καταγράφοντας τις ερωτικές προτάσεις τους. Οι κανόνες; Να μη ρίχνεται εκείνη στο υποψήφιο θύμα∙ να του κάνει ξεκάθαρο ότι είναι διαθέσιμη, αλλά να περιμένει την πρόταση από εκείνον και όχι το αντίστροφο. Η εταιρεία αναζητά αποδεικτικά στοιχεία, όχι εξαναγκασμό. Εξάλλου, οι αθώοι δεν έχουν τίποτε να κρύψουν.

Και τότε το παιχνίδι αλλάζει.

Όταν η γυναίκα ενός από τους στόχους της Κλερ δολοφονείται άγρια, η αστυνομία είναι σίγουρη ότι ο σύζυγος είναι ο θύτης∙ έτσι, για να τον πιάσει προτού σκοτώσει ξανά, αναθέτει στην Κλερ να τον κάνει να ομολογήσει. Η Κλερ μπορεί να τα καταφέρει. Είναι εξαιρετική στο να μιμείται κάποια που δεν είναι, να υιοθετεί μια νέα φωνή και ταυτότητα. Για μια γυναίκα που είναι κορυφή στην τέχνη της χειραγώγησης, πόσο δύσκολο είναι να παγιδεύσει έναν δολοφόνο;

Όμως τελικά ποιος είναι το δόλωμα και ποιος το θύμα;

«Ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα που επαναπροσδιορίζει την έννοια του αναξιόπιστου αφηγητή […] Η ιδέα από το Κορίτσι που εξαφανίστηκε σε μια πλούσια, καλοδουλευμένη εκδοχή της». BOOKLIST

Νέα χιουμοριστική αστυνομική σειρά για παιδιά από 8 ετών, η οποία κυκλοφορεί ήδη σε 7 χώρες. Ένας αληθινός ντετέκτιβ της διπλανής πόρτας που θα αγαπηθεί από τους μικρούς λάτρεις της περιπέτειας.

Ο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΡΟΝΙ 1: ΤΡΩΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΛΑΧΑΝΟ
Τιμή πώλησης: 12,20 €Ο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΡΟΝΙ 2: ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ
Τιμή πώλησης: 12,20 €


Βιογραφίες των αγαπημένων σύγχρονων ηρώων του ποδοσφαίρου για παιδιά από 8 ετών και άνω. Με πρόλογο και επιστημονική επιμέλεια του αγαπημένου αθλητικογράφου Μένιου Σακελλαρόπουλου. Οι εκδόσεις είναι επικαιροποιημένες μέχρι και το Μουντιάλ 2018.

ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: ΜΕΣΙ
Τιμή πώλησης: 7,70 €ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: ΝΕΪΜΑΡ
Τιμή πώλησης: 7,70 €ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: ΡΟΝΑΛΝΤΟ
Τιμή πώλησης: 7,70 €ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: ΣΑΛΑΧ
Τιμή πώλησης: 7,70 €


ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ακολουθώντας τα χνάρια των πετυχημένων βιβλίων ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΕΣ, ήρθε και το αντίστοιχο βιβλίο για αγόρια, με 50 ιστορίες διάσημων αντρών που ονειρεύτηκαν να αλλάξουν τον κόσμο. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις ιστορίες και τριών διάσημων Ελλήνων: του Σπύρου Λούη, του Ιωάννη Καποδίστρια και του Γεωργίου Παπανικολάου.

Τιμή πώλησης: 15,50 €

Δυο υπέροχα εικονογραφημένα βιβλία από τον ταλαντούχο δημιουργό Τομ Πέρσιβαλ για την αυτοεκτίμηση και τη διαχείριση των συναισθημάτων. Τα απλά αλλά εύστοχα κείμενα και η εντυπωσιακή εικονογράφηση με την ιδιαίτερη χρήση των χρωμάτων σε ασπρόμαυρο φόντο κάνουν αυτά τα βιβλία μοναδικά στο είδος τους.

ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΡΜΑΝ
Τιμή πώλησης: 9,90 €Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΠΙ
Τιμή πώλησης: 9,90 €


Δύο απίθανα βιβλιαράκια με παιχνίδια, δραστηριότητες, αυτοκόλλητα και αποσπώμενα κομμάτια για ατέλειωτη διασκέδαση στις πασχαλινές διακοπές!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ
Τιμή πώλησης: 3,30 €ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙ
Τιμή πώλησης: 3,30 €