Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη το Κάθε μέρα άλλος του Ντέιβιντ Λέβιθαν, ένα υπέροχο βιβλίο που θα μιλήσει στις καρδιές αυτών που ψάχνουν μια αγάπη κι ένα σώμα για να τη μοιραστούν.

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου βγαίνει στους κινηματογράφους η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου με τίτλο “Κάθε μέρα μία άλλη μέρα” σε διανομή ODEON.

Για το βιβλίο έγραψαν:

· “Το Κάθε μέρα άλλος είναι μια ιστορία γοητευτική, συχνά χιουμοριστική, θαυμάσια και μοναδική όπως η αγάπη“. Los Angeles Times

· “Μια συγκλονιστική, μαγευτική υπενθύμιση ότι τα όρια της αγάπης φτάνουν πολύ πέρα από τη φυσική εμφάνιση και το φύλο“. Kirkus Reviews

· “Δίκαια χρισμένο “New York Times Best Seller” και ενώ επίκειται η κυκλοφορία της ταινίας, συνδυάζει αριστοτεχνικά φαντασία, μυστήριο, εφηβική ψυχολογία, έρωτα, φύλο […] Οι δύο συγγραφείς (Τζον Γκριν-Ντ. Λέβιθαν) μοιράζονται πολλά: γάργαρη, αβίαστη γραφή, γρήγορη πλοκή, έναν ηθικό-πολιτισμικό κώδικα των νέων Αμερικάνων της ομπαμικής περιόδου […] Το ζήτημα της ευθύνης, των ορίων και του σεβασμού γίνεται αντικείμενο λογοτεχνικής πραγμάτευσης με τρόπο που θα ζήλευαν καταξιωμένοι κλασικοί συγγραφείς.” Μαρία Τοπάλη-Καθημερινή

Κάθε μέρα άλλος

Συγγραφέας: Ντέιβιντ Λέβιθαν
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη

«Ξυπνάω. Πρέπει να καταλάβω ποιος άνθρωπος είμαι. Δεν είναι μόνο το σώμα — να ανοίξω τα μάτια μου και να ανακαλύψω αν η επιδερμίδα του χεριού μου είναι ανοιχτή ή σκούρα, αν τα μαλλιά μου είναι μακριά ή κοντά, αν είμαι χοντρός ή λεπτή, αγόρι ή κορίτσι, αν το δέρμα μου έχει ουλές ή είναι απαλό. Αν ξυπνάς κάθε πρωί μέσα σε καινούριο σώμα, είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστείς σ’ αυτό. Από την άλλη, όμως, μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοήσεις τον τρόπο ζωής κι όλα όσα συνοδεύουν το σώμα. Κάθε μέρα είμαι και κάποιος άλλος. Είμαι ο εαυτός μου —ξέρω ότι είμαι ο εαυτός μου— αλλά είμαι και κάποιος άλλος. Πάντα έτσι ήταν.

Σήμερα είμαι ο Τζάστιν. Με κάποιον τρόπο το ξέρω αυτό —το όνομά μου είναι Τζάστιν— και ταυτόχρονα ξέρω ότι δεν είμαι στ’ αλήθεια ο Τζάστιν αλλά δανείζομαι τη ζωή του για μία μέρα μόνο».

Ονομάζεται Α. Κάθε πρωί ξυπνάει στο σώμα και στη ζωή ενός διαφορετικού ανθρώπου. Ποτέ δεν ξέρει από πριν ποιο θα είναι το άτομο μέσα στο οποίο θα βρεθεί. Αν θα είναι αγόρι ή κορίτσι, λευκός ή μελαμψή, χαρούμενος ή θυμωμένη. Το έχει αποδεχτεί όμως, έχει ορίσει μάλιστα και τους κανόνες: δε δένεται πολύ, μένει διακριτικά στη ζωή των άλλων και δεν ανακατεύεται στην καθημερινότητα που μοιράζεται για μία μόνο μέρα. Ώσπου ένα πρωί ξυπνάει στο σώμα του Τζάστιν και γνωρίζει την κοπέλα του, τη Ριάννον. Τότε νιώθει ότι βρήκε επιτέλους κάποιον με τον οποίο θέλει να είναι μαζί. Κάθε μέρα.

Ένα υπέροχο βιβλίο που θα μιλήσει στην καρδιά κάθε εφήβου που ψάχνει μια αγάπη κι ένα σώμα για να τη μοιραστεί. Κάθε μέρα άλλο σώμα. Κάθε μέρα άλλη ζωή. Κάθε μέρα αναζητά το ίδιο κορίτσι.

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ISBN: 978-960-16-6859-8 ΣΧΗΜΑ: 14×21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 400 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 16,60€ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017