Τον Απρίλιο ο Χάρι Χόλε επιστρέφει με νέα περιπέτεια
και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ πριν από λίγες μέρες
ανακοίνωσαν έναν πρωτότυπο διαγωνισμό
που φαίνεται ότι θα σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχής.
Οι Nesbomaniacs ψηφίζουν και αποφασίζουν
ποιο θα είναι το εξώφυλλο της «Δίψας»
Δέκα τυχεροί θα κερδίσουν
ένα αντίτυπο, με την υπογραφή του Jo Nesbo,
την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του!

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ βρίσκονται πάντοτε κοντά στους αναγνώστες, αφουγκράζονται τον παλμό τους και λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη, τις προτάσεις και τις ιδέες τους. Τώρα τους προσκαλούν να εμπλακούν άμεσα στο μεγαλύτερο εκδοτικό γεγονός της χρονιάς, επιλέγοντας εκείνοι το εξώφυλλο για ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα βιβλία που θα κυκλοφορήσουν στα ελληνικά το 2017: τη νέα, ενδέκατη περιπέτεια του Χάρι Χόλε με τίτλο Η δίψα από τον συγγραφέα-φαινόμενο του αστυνομικού Jo Nebo!

Αφού δουν προσεκτικά ΕΔΩ τα τρία ιδιαίτερα και άκρως «αστυνομικά» εξώφυλλα που σχεδίασε ο graphic designer Redoine Amzlan στο πνεύμα των ιστοριών που συνθέτει ο Jo Nesbo, οι αναγνώστες μας καλούνται να διαλέξουν με ποιο προτιμούν να εκδοθεί το βιβλίο, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη φόρμα που θα βρουν έως τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017. Κι επειδή γνωρίζουμε ότι η επιλογή δεν θα είναι εύκολη, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μια εξαίσια ανταμοιβή. Όλοι όσοι συμμετάσχουν στην ψηφοφορία θα μπουν σε κλήρωση και 10 σούπερ τυχεροί θα κερδίσουν ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο από τον συγγραφέα την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του!

Ο Χάρι Χόλε, ο αγαπημένος ήρωας του Jo Nesbo και εκατομμυρίων αναγνωστών σε όλο τον κόσμο, επιστρέφει. Η δίψα, όπως τιτλοφορείται το νέο βιβλίο, θα κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου του 2017, σε μετάφραση από τα νορβηγικά της Κρυστάλλης Γλυνιαδάκη.
Η δίψα αποτελεί τη συνέχεια του μπεστ σέλερ Αστυνομία (του δέκατου βιβλίου στη σειρά Χάρι Χόλε), στο οποίο ο βετεράνος επιθεωρητής παλεύει να προστατέψει τους συναδέλφους του από έναν δολοφόνο που επιζητά εκδίκηση από την αστυνομία. Στο νέο βιβλίο ο Χάρι θα ξαναενταχθεί στις τάξεις της αστυνομίας του Όσλο, για να εντοπίσει έναν κατά συρροή δολοφόνο που σκοτώνει χρήστες του κοινωνικού δικτύου γνωριμιών Tinder. Ο τρόπος του και η μέθοδος του δολοφόνου θα οδηγήσουν τον Χάρι στο κυνήγι μιας νέμεσης από το παρελθόν.

Το 2017 θα είναι η χρονιά του Jo Nesbo, αφού συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία της Νυχτερίδας, του πρώτου βιβλίου της σειράς Χόλε, που κυκλοφορεί από τις 5 Δεκεμβρίου 2016 και σε επετειακή έκδοση, ενώ το φθινόπωρο θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Χιονάνθρωπο με τον Michael Fassbender στον ρόλο του Χόλε.

Ο Jo Nesbo, ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας αστυνομικού στη Νορβηγία, θεωρείται σήμερα ο βασιλιάς της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους παγκοσμίως. Βραβευμένος με τα πιο έγκυρα βραβεία και με μοναδικά ρεκόρ πωλήσεων, τα βιβλία του έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 30.000.000 αντίτυπα, εκδίδονται σε περισσότερες από 50 χώρες, ενώ ακόμα και ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει τη μεγάλη επιτυχία του. Θεωρεί ότι είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, του πάθους του να διηγείται ιστορίες, ενδεχομένως και λίγης τύχης και –ελπίζει– κάποιου ταλέντου.