Σε µια µακρινή ζούγκλα της Λατινικής Αµερικής, ένας πληγωµένος στρατιώτης συναντά τον πατέρα Τόµας, έναν Άγγλο καθολικό ιερέα, που τον οδηγεί στο ινδιάνικο χωριό όπου ζει. Οι Ινδιάνοι ανησυχούν για τις συνέπειες του ερχοµού του στρατιώτη. Ο παραδοσιακός τρόπος ζωής τους κινδυνεύει από τους ακτήµονες που καταπατούν το δάσος. Ο στρατός έχει έρθει να εκδιώξει τους καταπατητές, αλλά εκείνοι αντιστέκονται µε την υποστήριξη µιας οµάδας ανταρτών. Ο Βενουστιάνο, ο περήφανος νεαρός αρχηγός των Ινδιάνων, είναι αποφασισµένος να προστατεύσει τους ανθρώπους του, αλλά συχνά αισθάνεται ανίκανος απέναντι στις αλλαγές που συµβαίνουν στο δάσος. Ο θαυµασµός των ανθρώπων του για τη ζωή στην πόλη τον φέρνει σε απόγνωση και δεν εµπιστεύεται κανέναν: τους καταπατητές, τους αντάρτες, τον στρατό, τον πατέρα Τόµας, ακόµα και τη Μιλάγρος, την αρχαιολόγο που µάταια αναζητά στην περιοχή τα ίχνη µιας χαµένης αρχαίας πόλης. Πρώτιστο πρόβληµά του όµως είναι ο αιµοδιψής ιαγουάρος που τριγυρίζει το χωριό. Ο Βενουστιάνο είναι ο µόνος Ινδιάνος που έχει όπλο και δε θα διστάσει να το χρησιµοποιήσει.
Στο νέο του µυθιστόρηµα, ο Καρνέζης αφηγείται µια ιστορία σχεδόν αρχετυπικής αµεσότητας. Τα διλήµµατα των ηρώων του είναι απόλυτα και απλά, κι όµως οι αποφάσεις µοιάζουν αδύνατες… Ένα βιβλίο εµβληµατικής δύναµης, για την πίστη, τη δικαιοσύνη, την πρόοδο και τη βία.
Ο Πάνος Καρνέζης γεννήθηκε στην Αµαλιάδα το 1967 και ζει στην Αγγλία από το 1992. Έχει γράψει τη συλλογή διηγηµάτων Μικρές ατιµίες και τα µυθιστορήµατα Ο λαβύρινθος, Το πάρτι γενεθλίων και Το µοναστήρι. Τα βιβλία του έχουν µεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

fugades
ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ISBN: 978-960-16-6349-4 ΣΧΗΜΑ:14×21 ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 272 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 13,20€ ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015

———————————————————————–

Ένας παράξενος έρωτας στα 3.339 µέτρα. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Χόλιγουντ, στην Αβάνα και στο Κούσκο του Περού, µε προορισµό το Μάτσου Πίτσου. Το άγνωστο γαµήλιο ταξίδι του –επτά µηνών– στην Αµερική προ της αβύσσου.
Ένας ηγέτης µε κοµµένα φτερά, µε τα κοµµάτια του να περιπλανώνται σε διαφορετικές διαστάσεις του χρόνου, την καρδιά του να σπαράσσει στη Σµύρνη ενώ µεταφράζει Θουκυδίδη και συγκρίνει τον όλεθρο των Αθηναίων στη Σικελική εκστρατεία µε τον επικείµενο στη Μικρασιατική. Στο φως: οι απόκρυφες όψεις του· το µυστικό της συζύγου· το αίνιγµα Ντοµινί· τα διλήµµατα, οι σκιές και οι ψίθυροι µιας εποχής· τα πορτρέτα των µεγάλων πρωταγωνιστών· οι αρχιερείς της διαπλοκής· η διασταύρωση µε τις πιο θαυµαστές και διάσηµες γυναίκες της Ευρώπης· η νύχτα που η Έλενα «έφαγε» τον Βενιζέλο· τα ασήµαντα που κρύβουν τα σηµαντικά.
Η αληθινή Ιστορία αφήνει τα σκούρα γυαλιά, βάζει χρωµατιστά και µας δίνει ένα διαχρονικό ανθρώπινο και πολιτικό µάθηµα.
Ο Μίµης Ανδρουλάκης γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

taksidi melitos

ΣΕΙΡΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ/ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ISBN: 978-960-16-6545-0 ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 440 ∆ΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14Χ21 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 18,50€ ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015