1. Ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα «S(tr)ay a little prayer for me» που θα εγκαινιαστεί στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, Κηφισιά, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τα αδέσποτα ζώα, δηλαδή το Σάββατο, 4 Απριλίου 2020.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν 13:00 – 17:00, μια και η μέχρι τώρα εμπειρία μου είναι πολύ θετική, σχετικά με εικαστικά εγκαίνια που πραγματοποιούνται σε περιοχές εκτός κέντρου Αθηνών σε μεσημεριανές ώρες. Οι ώρες αυτές προσφέρονται για μια όμορφη βόλτα με αφορμή μια εικαστική έκθεση.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως το Σάββατο 25 Απριλίου 2020.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, http://iett.gr/ για να έχετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον χώρο.

Το εννοιολογικό πλαίσιο της έκθεσης περιλαμβάνει:

Έργα τα οποία να αναφέρονται στις επιπτώσεις της αδέσποτης ζωής, των δυσκολιών της για τα ζώα που ζουν αδέσποτα αλλά και πόσο αλλάζει η ζωή ενός ζώου μετά την υιοθεσία του.

Επίσης, δεν ξεχνάμε ειδήσεις όπως καταγγελίες για κακοποίηση κι άλλων οικόσιτων ζώων, όπως η περίπτωση με τα γαϊδουράκια Σαντορίνης. Η κλιματική αλλαγή λόγω της ανθρώπινης παρέμβασης προκαλεί καταστροφές με συνέπειες γενικότερες στα ζώα, που “διώκονται” τελικά από το ίδιο τους το σπίτι, με αποτέλεσμα να μη ζουν ασφαλή.

Ο ίδιος ο τίτλος της έκθεσης εμπεριέχει την έννοια της προσευχής για όλα τα ζώα τελικά που άθελα τους υποχρεώνονται να ζουν μια ζωή χωρίς ασφάλεια, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι που είναι ο πλανήτης που ζούμε.

Η επιμέλεια και το κείμενο της έκθεσης θα γίνει από την Όλγα Λατουσάκη, Ιστορικό Τέχνης.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν περίπου 50 σύγχρονοι εικαστικοί.

  1. Ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα “ΠΙΣΣΑ & ΠΟΥΠΟΥΛΑ’ που θα παρουσιαστεί στον ΕλληνοΓαλλικό Σύνδεσμο, Πλατεία Κολωνακίου 2, Κολωνάκι. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ, ανήμερα της Παγκόσμιας ημέρας κατά της ομοφοβίας που οφείλεται στο γεγονός ότι στις 17 Μαΐου 1990, η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Διάρκεια έκθεσης έως το Σάββατο, 30 ΜΑΪΟΥ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν 12:00 – 16:00. Οι ώρες αυτές προσφέρονται για μια όμορφη βόλτα με αφορμή μια εικαστική έκθεση.

Εννοιολογικά το θέμα είναι ξεκάθαρο, θέλοντας να θίξει μέσα από τον ιδιαίτερο τίτλο της έκθεσης την ομοφοβία σε όλες τις εκφάνσεις της αλλά φυσικά εμπεριέχει και την προέκταση του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Η επιμέλεια και το κείμενο της έκθεσης θα γίνει από την Όλγα Λατουσάκη, Ιστορικό Τέχνης.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν περίπου 30 σύγχρονοι εικαστικοί.

Η πρόληψη μέσα από την Τέχνη | Φωκίωνος Νέγρη 16 (είναι ο εκθεσιακός χώρος του γνωστού συλλέκτη, κ. Σωτήρη Φέλιου.

Σχετικά videos:

Στην πρώην Dépôt Art Gallery, νυν ART APPEL GALLERY, Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Cervantes Αθηνών και με την αιγίδα της Πρεσβείας της Ισπανίας παρουσιάστηκε από τις 9 έως 29 Ιουνίου η ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με θέμα: «80+1 χρόνια απουσίας | Lorca» αφιερωμένη στη συμπλήρωση 80+1 χρόνων από το θάνατο του Ισπανού ποιητή και δραματουργού Federico García Lorca.

Σχετικά videos:

ευ- | Η Τέχνη συναντά την Ελληνική γλώσσα | Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Σχετικό video:

Για πρώτη φορά η BLANK WALL GALLERY (Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη), γνωστή για τις εξαιρετικές εκθέσεις φωτογραφίας που παρουσιάζει, θα φιλοξενήσει στον χώρο της από 1 έως 23 Δεκεμβρίου, την ομαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Την μεν ζωγραφίαν ποίησιν σιωπώσαν…» στην οποία συμμετέχουν 43 σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί.

Σχετικά videos:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ | Τ: 6953001309 | [email protected] // [email protected]